Kana ja muusi ei ehkä kuulu yhteen, mutta keitetyt perunat ja kermainen kanakastike ehottomasti kuuluu. Nih. Kana sopii kaiken kanssa oikeestaan, kun se on niin pirun hyvää.Tirkka kirjoitti:Jonksu: Kana ja peruna ei tosiaankaan kuulu yhteen.
Ruokaketju
Re: Ruokaketju
- FankiKitsune
- Big Brother
- Viestit: 6042
- Liittynyt: 27 Marras 2010 16:04
Re: Ruokaketju
^ Joo kana ei kyl missään nimessä sovi minkään perunasta tehdyn kanssa. Tiesin ottavani helvetinmoisen riskin ku yhdistin muusia ja kanakastiketta. Ei menny kauaakaa ku taas muistin, et miks helvetissä ne ei sovi yhteen. Kanan (kastikkeena tai ei) kanssa sopii ainoastaan riisit, nuudelit tai pasta.
Re: Ruokaketju
Kana ja peruna ei todellakaan sovi yhteen, mutta tästähän voi laittaa haasteen. Mitä hyvää perunasta tänään tehdään ilman kanaa?
- aadeehoovee
- Guru
- Viestit: 3552
- Liittynyt: 29 Syys 2008 21:57
- Paikkakunta: Oulu
Re: Ruokaketju
^ Kermaista vuohenjuustokastiketta, uusia perunoita ja itse tehtyä paholaisen hilloa. Eikä muuten toimi riisin kanssa.
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.
Re: Ruokaketju
Makaronilaatikkoon todellaki sopii paprika! Ja chili sopii myös.
Kanan kanssa ei sovi peruna, mutta muusi tai keitetyt uudet perunat sopii kanapihvien kanssa. Oikeastaan kanapihvien kanssa juuri nuo on parhaita!
Söin tänään Tomi Björckin suunnitteleman pizzan!
Kanan kanssa ei sovi peruna, mutta muusi tai keitetyt uudet perunat sopii kanapihvien kanssa. Oikeastaan kanapihvien kanssa juuri nuo on parhaita!
Söin tänään Tomi Björckin suunnitteleman pizzan!
Re: Ruokaketju
Olenpas ajan hermoilla:
Eilen söin kanaa pastan kanssa.
Tänään söin uusia perunoita vain voin kanssa. Nam.
Olin laiska tekemään mitään, mutta makaroonilaatikon ainekset on huomiselle.
Jos makaroonilaatikko tuntuu mauttomalta, vinkkinä vaan, että jauhelihan tavanomaisen maustamisen lisäksi sekaan voi heittää sipulikeittoainekset.
Perinteisesti ensimmäinen kierros syödään suoraan uunista, mutta seuraavana päivänä se on loistavaa paistinpannulla lämmitettynä.
Eilen söin kanaa pastan kanssa.
Tänään söin uusia perunoita vain voin kanssa. Nam.
Olin laiska tekemään mitään, mutta makaroonilaatikon ainekset on huomiselle.
Jos makaroonilaatikko tuntuu mauttomalta, vinkkinä vaan, että jauhelihan tavanomaisen maustamisen lisäksi sekaan voi heittää sipulikeittoainekset.
Perinteisesti ensimmäinen kierros syödään suoraan uunista, mutta seuraavana päivänä se on loistavaa paistinpannulla lämmitettynä.
Re: Ruokaketju
Kyllä ja sekaan vielä jotain sulatejuustoa. Ai että. Tuo ei edes tarvi sitä munamaitoa, kun noin tekee. Paprika on myös makaronilaatikossa hyvää.mävaan kirjoitti:Jos makaroonilaatikko tuntuu mauttomalta, vinkkinä vaan, että jauhelihan tavanomaisen maustamisen lisäksi sekaan voi heittää sipulikeittoainekset.
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles
Re: Ruokaketju
Koskenlaskija kuuluu makaronilaatikkoon! Ei se munamaito niin pakollista todellakaan ole.
Ja tietysti tulee parempaa jos maustaa jauhelihan hyvin.
Heitän joskus paprikaa kanakastikkeenkin sekaan.
Ja tietysti tulee parempaa jos maustaa jauhelihan hyvin.
Heitän joskus paprikaa kanakastikkeenkin sekaan.
Re: Ruokaketju
Haluun järkyttää teitä muita makaroonilaatikon ystäviä. Teen sitä erittäin harvoin, mutta kun teen, niin ei siihen mitään jauhelihaa tule. Makaroonia ja munamaitoa vaan ja vähän mausteita. Syön, mitä jaksan ja loput pakkaseen, josta se sitten otetaan paistettavaksi. Herkkua.
Muutoin makaroonifeiveri on keittää jonkunlaista pastaa ja heittää kypsennyksen jälkeen soijakastiketta ja pikkupurkki tonnikalaa päälle.
Muutoin makaroonifeiveri on keittää jonkunlaista pastaa ja heittää kypsennyksen jälkeen soijakastiketta ja pikkupurkki tonnikalaa päälle.
a walking disaster
Re: Ruokaketju
Paprikaa kannattaa syödä myös raakana, on vitamiinit paremmin tallella. Ruokaan kuin ruokaan se tuo väriä.
Jotkut jättää makaroonilaatikosta munamaidon pois ja laittavat lihalientä tilalle. En ole vielä kokeillut.
Knocker, ymmärrän sua hyvin. Yritin tänään kaikin tavoin väistellä jauhelihaa, että olisi tullut enemmän makaroonia.
Olet keksinyt täydellisen ratkaisun asiaan.
Jotkut jättää makaroonilaatikosta munamaidon pois ja laittavat lihalientä tilalle. En ole vielä kokeillut.
Knocker, ymmärrän sua hyvin. Yritin tänään kaikin tavoin väistellä jauhelihaa, että olisi tullut enemmän makaroonia.
Olet keksinyt täydellisen ratkaisun asiaan.
Re: Ruokaketju
Onhan tuotakin tullut kokeiltua ja oikein maustettuna siitä saa varmasti hyvää, mutta yleensä tuota tulee syötyä vain karjalanpaistin kanssa.knocker kirjoitti:Haluun järkyttää teitä muita makaroonilaatikon ystäviä. Teen sitä erittäin harvoin, mutta kun teen, niin ei siihen mitään jauhelihaa tule. Makaroonia ja munamaitoa vaan ja vähän mausteita. Syön, mitä jaksan ja loput pakkaseen, josta se sitten otetaan paistettavaksi. Herkkua.
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles
- Reilulaksatiivi
- VIP-vieras
- Viestit: 879
- Liittynyt: 14 Syys 2009 22:16
Re: Ruokaketju
Tota on tullut itse myös tehtyä, mutta Amerikkalaisesti eli Mac n cheese . Makaronien ja munamaidon lisäksi sekaan cheddaria ja vähän emmenthaleria. Munamaito ei välttämätöt eli juuston ja makaronin sekaan voi pistää pikku lorku kermaa ja sitten vaan uunin n.170 C n. 25.30 minknocker kirjoitti:Haluun järkyttää teitä muita makaroonilaatikon ystäviä. Teen sitä erittäin harvoin, mutta kun teen, niin ei siihen mitään jauhelihaa tule. Makaroonia ja munamaitoa vaan ja vähän mausteita. Syön, mitä jaksan ja loput pakkaseen, josta se sitten otetaan paistettavaksi. Herkkua.
- aadeehoovee
- Guru
- Viestit: 3552
- Liittynyt: 29 Syys 2008 21:57
- Paikkakunta: Oulu
Re: Ruokaketju
Vaikka kova poika olen kokkailemaan ja paljon on tullut tehtyä kaikennäköistä niin tänään pyöräytin ensimmäistä kertaa rehellisen ruskean kastikkeen mummon ohjeen mukaan. Ja olihan perkele niin hyvää. Eiliset grillikylet viipaloin pieniksi paloiksi ja viskasin tuoreen sipulin kera sekaan. Uusia pottuja lisukkeeksi.
Mutta ei tuota tuolla meijerivoin määrällä kovin usein tehdä tai seuraavissa kolesteroolimittauksissa anturit huutaa niveaa.
Mutta ei tuota tuolla meijerivoin määrällä kovin usein tehdä tai seuraavissa kolesteroolimittauksissa anturit huutaa niveaa.
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.
Re: Ruokaketju
Onko kukaan syöny Lidlin grillimakkaraa?
Öögailin tänään mainoslehtistä ja havaitsin että sehän on kamaratonta makkaraa, eli vois vaikkapa ostaakin piruuttaan.
Jääkaapissa oottas nyt 9x 450g kanasuikaletta paistamista ja pakastamista. Ei jaksais millään. Pahoin pelkään että meneevät pakastimeen paistamattomina. Noku halvalla sain. Tulisia siipiäkin on, mut niissä on priority 1 syöntiluokka ja ne menee huomenna sekä ylihuomenna käyttöön.
Mitäs muuta sitä kertos ruokamarkkinoilta. No se verran että Lidlin Black Spirit jätskit on ihan törkeen hyviä. Vaarallisen hyviä jopa.
Öögailin tänään mainoslehtistä ja havaitsin että sehän on kamaratonta makkaraa, eli vois vaikkapa ostaakin piruuttaan.
Jääkaapissa oottas nyt 9x 450g kanasuikaletta paistamista ja pakastamista. Ei jaksais millään. Pahoin pelkään että meneevät pakastimeen paistamattomina. Noku halvalla sain. Tulisia siipiäkin on, mut niissä on priority 1 syöntiluokka ja ne menee huomenna sekä ylihuomenna käyttöön.
Mitäs muuta sitä kertos ruokamarkkinoilta. No se verran että Lidlin Black Spirit jätskit on ihan törkeen hyviä. Vaarallisen hyviä jopa.
aadeehoovee: 17p DosterMan – Uskon palkinto. Valo pimeydessä kun kaikki tuntui jo menetetyltä.
Re: Ruokaketju
Oon niitä lätkämakkaroita testannu, ilmaveivejä ja lämäreitä ja mitälie. Toinen tais olla chili/cheddar ja toinen pelkkä juusto. Aika mautonta settiä, ja nekin ostin vaa ku oli 30% aleleima, hirveät kasat noita alennuksessa paikallisessa liiterissä. Ei ihme ettei kauppa oo käyny ku maku on mitä mitäänsanomattomin.DosterMan kirjoitti:Onko kukaan syöny Lidlin grillimakkaraa?
Makaronilaatikkokeskusteluun. Koskaan en ole munamaidolla tehnyt, vaan lihalientä johon sulate/tuorejuustoa sulatettuna. Makaronit keittämättömänä suoraan vuokaan, turha niitä keittää kun ne keittyy herkullisesti lihaliemijuustovellissä vuoassa. Jauhelihan kanssa tietty sipulia ja/tai punasipulia pannulla, jos on hurjalla päällä ni hienoks silputtua pekonia kans. Mausteita kulloisenkin fiiliksen mukaan. Koko setin pinnalle suosikkijuustoa raasteena. 45min 200C ja hyvä tulee.
Makaroonilootan pitää olla pinnalta rapeaa mut muuten löysähköä. Kun vasta uunista otetusta vuoasta kauhasee ni sen pitää levähtää osittain lautaselle, rapea juustokuori hattuna. Ei mitään velliä kuitenkaan.
Re: Ruokaketju
Noi Lidlin lätkämakkarat oli kyl semipettymys. Nyt lähinnä tiedustelin tuota linkissä olevaa kilon makkarapakettia.
Makaroonilaatikkoon tietysti jauhelihaa. Ilman jauhelihaahan se on vaan makaronimössöä. Pinnalle korppujauhoja ja nesteytys luonnollisesti munamadolla, johon sotketaan mustapippuria. Koskenlaskija juustoa kun sivaltelee sinne tänne kerroksiin ja eiku uuniin. Jotain rehujakin pitää viskata sekaan, yleensä keitettyä porkkanaa kuuluu rehuosastolle. En oo testannu keittämättömillä makarooneilla, mut uskon että parempi on ku keittää ja turvottaa makaronit ennen uunia jo. Ja eipähän jää se makaronin kypsymisessä tuleva limavesi sinne syötäväksi, kun huuhtasee keitetyt makaroonit.
Makaroonilaatikkoon tietysti jauhelihaa. Ilman jauhelihaahan se on vaan makaronimössöä. Pinnalle korppujauhoja ja nesteytys luonnollisesti munamadolla, johon sotketaan mustapippuria. Koskenlaskija juustoa kun sivaltelee sinne tänne kerroksiin ja eiku uuniin. Jotain rehujakin pitää viskata sekaan, yleensä keitettyä porkkanaa kuuluu rehuosastolle. En oo testannu keittämättömillä makarooneilla, mut uskon että parempi on ku keittää ja turvottaa makaronit ennen uunia jo. Ja eipähän jää se makaronin kypsymisessä tuleva limavesi sinne syötäväksi, kun huuhtasee keitetyt makaroonit.
aadeehoovee: 17p DosterMan – Uskon palkinto. Valo pimeydessä kun kaikki tuntui jo menetetyltä.
Re: Ruokaketju
Hmm, en oo huomannu että makaronista irtoais mitään limaa keitettäessä. Makaroni on kuitenki vaa makaronia; vehnäjauhoa ja vettä. Mut tiedän et monet ei halua suoraan viskoa raakana, vaan keittävät n. puolet normiajasta, eli ei edes al denteksi, ja sit vuokaan. En oo kuullu et kukaan kypsäks keitettyä laittais makaronilootaan vielä lisää ylikypsymään ja turpoamaan.DosterMan kirjoitti:En oo testannu keittämättömillä makarooneilla, mut uskon että parempi on ku keittää ja turvottaa makaronit ennen uunia jo. Ja eipähän jää se makaronin kypsymisessä tuleva limavesi sinne syötäväksi, kun huuhtasee keitetyt makaroonit.
Pitääki joskus kokeilla jotain rehuja laittaa sekaa. Onhan toi meikän perusloota, etenki pekonilla, melkonen sydänpommi, ehkä rehut ees vähä helpottais omaatuntoa
Re: Ruokaketju
Oon syöny Lidlin lätkämakkaroita. Juustonmakuinen on ihan saatanan pahaa, älkää ostako. Normaali on ihan kelvollista joskin tosiaan makua sais olla enemmänkin. Mut ei siis pahaa kuitenkaan, kyllä sitä syö.
En tiiä onko tuo kilon paketissa oleva sitä ihan tavallista grillimakkaraa vai onks tuossa niihin joku ero. Luultavasti ihan samaa tavaraa on.
En tiiä onko tuo kilon paketissa oleva sitä ihan tavallista grillimakkaraa vai onks tuossa niihin joku ero. Luultavasti ihan samaa tavaraa on.
Edit: Tai sitten ei. Emmie tiijjä.
Totuus on tuolla ulkona.
Re: Ruokaketju
En ole koskaan kuullutkaan, että raakoja makaroneja laitettaisiin uuniin. Järkytyin kun nyt kuulin.
Kyllä niitä itse keitän.
Ilman jauhelihaa ei makaronilootaa syödä! Ihan turha lisuke sellainen. Jotain siihen ainakin pitää sitten sivuun ottaa syötäväksi.
Pekoniakaan en kyllä ymmärrä. En itse laita pekonia mihinkään ruokaan. Jauhelihapihveissä se maistuu liikaa läpi, eikä sovi lasagneen tai makaronilaatikkoonkaan.
En ottaisi edes hampurilaista jossa on pekonia.
Paistetut kananmunat ja pekoni (rapeaksi paistettuna) on hyvää, vaikka muuten en munista tai pekonista tykkääkään.
Kyllä niitä itse keitän.
Ilman jauhelihaa ei makaronilootaa syödä! Ihan turha lisuke sellainen. Jotain siihen ainakin pitää sitten sivuun ottaa syötäväksi.
Pekoniakaan en kyllä ymmärrä. En itse laita pekonia mihinkään ruokaan. Jauhelihapihveissä se maistuu liikaa läpi, eikä sovi lasagneen tai makaronilaatikkoonkaan.
En ottaisi edes hampurilaista jossa on pekonia.
Paistetut kananmunat ja pekoni (rapeaksi paistettuna) on hyvää, vaikka muuten en munista tai pekonista tykkääkään.
Re: Ruokaketju
Makaronia, pekonisiivuja, joku maustettu Koskenlaskija ja tarpeen/maun mukaan muita mausteita, vuokaan ja uuniin. Tästä on tullut yks mun lempiruoista.orgasmienkeli kirjoitti:Pekoniakaan en kyllä ymmärrä. En itse laita pekonia mihinkään ruokaan. Jauhelihapihveissä se maistuu liikaa läpi, eikä sovi lasagneen tai makaronilaatikkoonkaan.
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles
Re: Ruokaketju
Täällä tuntuu melkein jokasella olevan oma lisäyksensä makaroonilootaan, eli ehkä se mauttomuus omaan suuhun johtuu vaan siitä, että oon itte syönyt perinteistä, mautonta versiota vain. En oo itte sattuneesta syystä tehnyt (kai?), mutta muistelisin, että aika ylikypsiä on makaronit olleet syömissäni laatikoissa. Ja ylikypsä pastahan on tosi blaah! Yritän tässä vissiin sanoa, että pitäis joskus kokeilla jonkun sulatejuuston kanssa, ilman munamaitoa (ei mitään herkkua ole sekään), ja keitellä sitä makaronia vain vähän.
Tänään tein kyseisen "bravuurisi" kokojyvänuudeleista, ja oli aika namia. (Ko. pasta on parempaa, kun jättää vähän al denteksi.) Soijakastiketta oon toki käyttäny ennenkin, mutta semmosissa vähän isommissa projekteissa, kuten tässä kanapastassa. On muuten herkkua, ja tänään just aikomus tehä tota vaihteeks (korvaan vain parsakaalen paprikalla). Mutta siis soijakastike antaa oikein kivan säväyksen pastaruokiin.knocker kirjoitti:Muutoin makaroonifeiveri on keittää jonkunlaista pastaa ja heittää kypsennyksen jälkeen soijakastiketta ja pikkupurkki tonnikalaa päälle.
Sinäpä sen sanoit. Tai itse ehkä jättäisin munat poies, tai toisaalta paistettu muna vois toimiakin. Ei pekonia kuulu syödä muulla tavalla.Paistetut kananmunat ja pekoni (rapeaksi paistettuna) on hyvää, vaikka muuten en munista tai pekonista tykkääkään.
Re: Ruokaketju
Mä teen makaroonilaatikon aina raakoihin makarooneihin, hyvin kypsyy ne raa'at makaroonit siellä munamaidossa sen tunnin aikanaorgasmienkeli kirjoitti:En ole koskaan kuullutkaan, että raakoja makaroneja laitettaisiin uuniin. Järkytyin kun nyt kuulin.
Kyllä niitä itse keitän.