Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Tehtävät, säännöt, rangaistukset ja kauden toteutus. Risuja ja ruusuja tuotannolle. BB-ohjelmat, juontajat ja katsojaluvut.
Avatar
Jacobus
Ylläpitäjä
Viestit: 5517
Liittynyt: 14 Helmi 2007 02:03
Viesti:

Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja Jacobus » 27 Elo 2022 10:26

Missä tuotanto onnistui ja mitkä asiat menivät hyvin? Tänne kaikki positiivinen palaute. :tu
"Jännitys on niin käsinkosketeltava, että Big Brother alkaa jakaa sille kohta rangaistuksia!"
- SBB2006-nettisivut 1.12.2006

Avatar
ramasee
Jumalan ruoska
Viestit: 8322
Liittynyt: 21 Marras 2010 21:42
Paikkakunta: Oulu

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja ramasee » 06 Syys 2022 14:26

Kahvimaatti on kiva! Kuka lie keksinyt, juuri tämmöistä outoa bb taloon tarvitaan :thumbsup
Laura vie, muut vikisee!

Avatar
Skygge
Big Brother
Viestit: 5783
Liittynyt: 05 Loka 2010 14:11
Paikkakunta: Tampere

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja Skygge » 07 Syys 2022 15:14

Komppaan ramaseeta. Kahvimaatti on hyvä.

Lisäksi toooodella iso puska ruusuja siitä, että tuotanto ilmoitti vasta nyt, että Marko ja Ruzbeh rikkoivat häätökisan sääntöjä ja heidät hylättiin. Tällä saadaan kivasti kuhinaa. :tu
:trollface:

Avatar
Paphiopedilum
Hyvän Mielen Olento
Viestit: 1382
Liittynyt: 16 Elo 2019 20:14

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja Paphiopedilum » 12 Syys 2022 20:47

Tupakointisysteemi on tällä kaudella erinomainen. Käryttely hoituu tuossa melkein huomaamattomasti.

barkovian
Läyhääjä
Viestit: 125
Liittynyt: 23 Loka 2021 02:49

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja barkovian » 14 Syys 2022 03:09

Rakentelutehtävässä oli kivaa, että asukkaat rakensivat ihan oikean rakennuksen pihalle omin kätösin laudoista asti.
Lempparit :tu : 13-Jori, 19-Krisu, 19-Ville, 20-Joel, 20-Julia, 20-Timo, 22-Reeo

BrutalGentleman
Isoveli
Viestit: 5712
Liittynyt: 05 Marras 2009 05:26

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja BrutalGentleman » 18 Syys 2022 16:10

Kahvimaatin kaltaiset ”vain BB-talossa” -outoilut ja tavoitteellinen raksatehtävä ovat hyviä ideoita, jollaisia soisi olevan lisääkin. Ilmapallonvarjelutehtävä oli myös ihan hyvä.

Raksatehtävästä olisi saatu enemmän irti pidempänä ja haastavampana, viikkotehtävän mittaisena versiona, jossa on ympärivuorokautista toimintaa. (Yötyö- tai yövahtivuoroja, enemmän epäselvyyttä oikeasta toteutustavasta tai vaikeutta sen välittämisessä rakentajille.)

Röökipaikan merkityksen demppaus on myös virkistävä kokeilu. Aikaisemmilla kausilla röökipaikkakeskusteluilla on ollut turhankin iso merkitys, joka on pakottanut tupakoimattomat mukaan sauhurinkiin tai ehkä asettanut nämä eriarvoiseen asemaan, jos eivät ole sinne vaivautuneet.

Taloa on nyt paljon kivempi katsella kuin viime kaudella, kun tilajakoa on enemmän (hallimaisuutta saatu vähän häivytettyä) ja sisustus virikkeellisempää ja rohkeammin värejä, tekstuureja ja outoja ratkaisuja ja vinojakin seiniä käyttävää. Ei tämä kovin mielenkiintoinen talo ole pohjaratkaisultaan vieläkään, mutta jo parannus.

Nokim
Julkkisasukas
Viestit: 470
Liittynyt: 03 Syys 2013 23:00

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja Nokim » 18 Syys 2022 18:57

BrutalGentleman kirjoitti:
18 Syys 2022 16:49
Koska olen kiinnostunut BB:stä myyttisenä ”hahmona” ja auktoriteetti-illuusiona (tuotannon ja pääohjaajan/tuottajan auktoriteetin symbolina), totean seuraavaa:

- Tälle kaudelle BB:n ääneksi valittu puhesyntetisaattoriääni (tai mikä onkaan) ei tee BB:lle oikeutta käskyttäjänä ja talon isäntänä. Ääni voi olla koneellisesti tuotettu, mutta sen tulisi olla luonteeltaan ja sävyltään rooliinsa sopivampi, auktoriteetinomaisempi — ei näin heiveröinen kuin nyt.

- Kauden tehtävänantojen sanamuodoissa on tapahtunut selvä muutos: BB puhuu itsestään nyt minä-muodossa ja viittaa BB-taloonkin genetiiviä ja omistusliitteitä käyttäen, ”minun taloni” -tyylisin ilmaisuin. Tämäkin pienenä yksityiskohtana heikentää auktoriteettivaikutelmaa. AIkaisemmin BB on viitannut itseensä kolmannessa persoonassa — kuten kaikkivoivan superauktoriteetin egolle onkin sopivaa — tai todennut BB-taloa koskevia asioita passiivissa tai ilman omistajuuden korostamista. Alkuperäinen käytäntö tuotti paremman BB-auktoriteetti-illuusion kuin nykyinen.

Pieniä yksityiskohtia, mutta koskevat kuitenkin keskeistä ”hahmoa” tässä formaatissa ja antavat jonkinlaista osviittaa siitä, onko ”hahmo” hyvin (ajatuksella) vai huonosti (sen kummemmin ajattelematta) käsikirjoitettu.

Muistutan myös siitä, että menneillä (Subin) kausilla BB on käyttänyt aivan keskeistä valtaa asukkaisiin tai koppiin milloin mitäkin myönnytystä kinumaan tulleisiin asukasdelegaatioihin ”jauhot suuhun” tai ”oksat pois” -tyylisillä nasevilla pk-huonekommenteillaan, joita on paljon nähty koosteissakin. Tätä BB:n sanavalmista/ironisoivaa/sarkastista tai verbaalisesti dominoivaa puolta ei ole paljon Nelosen kausilla nähty.
Lainaus on peräisin tuolta Risut-ketjusta, mutta oma viestini sopii paremmin tänne.

Itse taas olen pitänyt tuosta tämän kauden BB:n äänestä ja muutenkin uudistetusta tavasta käsitellä BB-hahmoa. Voisihan tuo ääni toki hiukan jämäkämpikin olla, mutta sinänsä on minusta positiivinen muutos, että ääni on puhesyntetisaattorilla tuotettu eikä siitä ole erotettavissa kenenkään tuotannon edustajan ääntä. Aiemmin kun päiväkirjahuoneessa kuultiin vaikkapa Virtasen kaltaisten tv:stä tuttujen henkilöiden puhetta isoveljenä, niin minä en ainakaan voinut olla ajattelematta, että siinä se Virtanen nyt puhuu, enkä voinut mieltää häntä Big Brotheriksi. Sitä paitsi pk-isoveikan ääni luonnollisesti vaihteli sen mukaan, kuka sattui olemaan työvuorossa - ainakin Subin kausilla kuultiin koosteessakin välillä jonkun tuotantoryhmään kuuluvan naisenkin puhetta muka isoveljenä. Tällainen konemainen, monotoninen ja alati samanlaisena säilyvä puhesyntikkaääni ylläpitää mielikuvaa yksittäisestä yli-inhimillisestä isovelihahmosta. Samaten BB:n tapa viitata itseensä yksikön ensimmäisessä persoonassa ja käyttää omistustusliitteitä talosta puhuessaan vahvistaa mielestäni illuusiota siitä, että tämän kokeen takana on joku olemassa oleva yksittäinen hahmo eli Big Brother.

Itsekin kaipaan Subin kausilta sitä naljailevaa pk-isoveikkaa, mutta siinäkin suhteessa tällä uusimmalla kaudella on tultu hivenen parempaan suuntaan. Muistaakseni vuonna 2019 ei edes kuultu päiväkirjahuonepätkissä BB:n ääntä, paitsi yhdessä jaksossa kun hän ripitti Jukkaa ja Krisua heidän kännitörttöilyistään. Ainakin viime kaudella veikan ääntä kuultiin koosteissa jo enemmän ja tällä kaudella sitä on ollut aika paljonkin. Heitti BB jopa hieman kuittailevan kommentin Aleksille ("Hyvin pelattu") liittyen siihen Aleksin ja Heidin neuvotteluun häätöäänestykseen laitettavasta henkilöstä. Aleksihan yritti väittää, että hän halusi Miikan äänestykseen vain siksi että tämä tulisi varmasti takaisin, mutta isoveli näki noiden tekosyiden läpi. Mutta enemmän noita naljailevia kommentteja minäkin toivoisin.

fordsierra
Sveitsi
Viestit: 95
Liittynyt: 04 Joulu 2011 18:31

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja fordsierra » 19 Syys 2022 01:13

Hyvää toimintaa bb.ltä päiväkirjahuoneessa. Tykkään myös pelleistä, joku merkitystä niilläkin täytyy olla🤫
Kiroilua sallitaan tällä kaudella paljon. Naisena toivoisin kuitenkin että v.sanan paikalla olisi voi helvetti tai voi paska. Talossa paljon esikuvia nuorille, urheilijoita 👍

plazlin
Heikoilla hangilla
Viestit: 81
Liittynyt: 25 Touko 2020 17:56

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja plazlin » 22 Syys 2022 03:43

Hyvä, että kiroilukielto jatkuu, saisi jatkua kauden loppuun.

Avatar
Augustus
Merirosvo
Viestit: 1286
Liittynyt: 06 Kesä 2009 17:34

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja Augustus » 22 Syys 2022 23:08

Tupakkapaikalle ruusu. Tupakkapaikan kööriin kuuluminen on ollut niin osa BB:n historiaa aikojen saatossa, että ties milloin jo alkoi tulla ulos korvista.

Toistaiseksi on nykyinen ratkaisu toiminut hyvin. Vai onko syynä vain tupakoitsijoiden vähäisempi määrä aiempaan verrattuna? Voisihan sitä jäädä ulos keskustelemaan ja jauhamaan myös polttamisen jälkeen.
Rooma - ikuinen kaupunkiko?

Nyymi
Finalisti
Viestit: 682
Liittynyt: 04 Syys 2020 00:34
Viesti:

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja Nyymi » 23 Syys 2022 00:31

barkovian kirjoitti:
14 Syys 2022 03:09
Rakentelutehtävässä oli kivaa, että asukkaat rakensivat ihan oikean rakennuksen pihalle omin kätösin laudoista asti.
Tää oli muuten kiva, mutta onneksi oli lyhyt koska työkaluista lähti paikoin niin kova ääni että ei pystynyt pitämään 24/7 sinä päivänä pahemmin auki. Asukkaat vielä huutamassa siihen päälle. Olis sopinut ehkä paremmin myöhempään vaiheeseen kun asukkaita vähemmän. 🤔🤷
Analyysinyymi :eye: Motto: Voin olla väärässäkin.
Lemppariasukkaita: Krisu19, Kevin19, Tupu19, Andte14, Nimo14, Jonathan14, Niko Saarinen, Sauli Koskinen, Kristiina20, Joel20, Nina Mikkonen VIP21,
Jassu, Aki ja Melody 2021. Mathias 2022.

tiu_
Häädetty
Viestit: 20
Liittynyt: 18 Syys 2019 23:18

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja tiu_ » 26 Syys 2022 00:49

Kokonaisuutena ihan paras BB mitä on Suomessa nähty! Mahdollisuuksia on vielä vaikka mihin. Hyvää työtä!

BrutalGentleman
Isoveli
Viestit: 5712
Liittynyt: 05 Marras 2009 05:26

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja BrutalGentleman » 02 Loka 2022 16:45

Koska kehujakin on annettava, jakelen niitä rajoitetusti edelleen siitä, että edellisen kauden umpitylsä teollisuushalli on nyt ymmärretty jakaa olohuoneeseen ja keittiöön, ja tämä jako on tehty polveilevalla ja ikkunoilla varustetulla väliseinällä yksityiskohtaisine oviaukkoineen jne., eikä helpointa ja halvinta tietä pelkällä suorakulmalla ja viivoittimella.

Kehuja saakoon myös talon rohkea, sirkusteemaa ja muita teemoja sekoittava sisustus ja sen yksityiskohdat, salahuonetta ja sviittiä myöten. BB kaipaa mielestäni rohkeampaa ja mielikuvituksellisempaa sisustusta kuin varovaista ja väritöntä ”Scandinavian designia”, ja erityisesti sen kaltaista todellisuudesta vieraannuttavaa ja häiritsevääkin/häiriintynyttä sisustusta, johon ei missään yksityiskodissa normaalisti törmäisi. Tässä on tällä kaudella onnistuttu.

toncs
Julkkisasukas
Viestit: 483
Liittynyt: 04 Syys 2022 22:39

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja toncs » 02 Loka 2022 16:49

^
Samaa mieltä sisustuksesta. Harmi vaan, että siihen ruusut sitten loppuivatkin.

Avatar
Skygge
Big Brother
Viestit: 5783
Liittynyt: 05 Loka 2010 14:11
Paikkakunta: Tampere

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja Skygge » 05 Loka 2022 13:08

Ruusuja siitä, että rankkuja alkoi vihdoinkin tulemaan. Miialle ja Aleksille toinen rankku jatkuvista sääntörikkeistä. :tu Toivottavasti tää linja pysyy jatkossakin.
:trollface:

BrutalGentleman
Isoveli
Viestit: 5712
Liittynyt: 05 Marras 2009 05:26

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja BrutalGentleman » 05 Loka 2022 19:43

Ruusut tämän viikon tehtävän ulko-osuudesta ”maastoratoineen” ja sadettimineen.

Edelleen twistiköyhää (paitsi sadetin), mutta psykologisesti oikeantyyppinen: rekvisiittaa, fyysistä rasitusta ja kovalta tuntuvia ja edelleen kovenevia tavoitteita, pienet vaihtuvat porukat, luontevasti syntyviä keskusteluja — ja etenkin: keskusteluja jostain muusta aiheesta kuin nimeämispisteistä!

Avatar
Skygge
Big Brother
Viestit: 5783
Liittynyt: 05 Loka 2010 14:11
Paikkakunta: Tampere

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja Skygge » 10 Loka 2022 18:54

Isosti ruusuja tästä Hyvänmielen olennosta!

Taitaa olla eka kerta tällä kaudella, kun molemmat striimit ovat läyhäysvapaita. :tu
:trollface:

fordsierra
Sveitsi
Viestit: 95
Liittynyt: 04 Joulu 2011 18:31

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja fordsierra » 16 Loka 2022 18:49

Rankkaa hyvässä tahdissa. Ja jos rankkaua jaellaan/saa viimeviikon häätöön joutumisesta ( Reeo ja Miikka salakielellä saaneet Merven ja Lauran häätöön) , niin rankkua myös Lauran poppoolle kun sai Sallan ja Millan häätöpenkille. Tasan on pultit kun oon katsonut 24/7.aa. Supinaa ja käsimerkkejä Mervekin koko ajan tehnyt. Eikä hoitanut oman puolen ihmisille hyvänolon tanssivelvoitteita, oli niin puolueellinen ja ennenkaikkea itse haukkui Reeo vaikka millä nimillä vaikka hänen olisi pitänyt olla esimerkkinä😜

BrutalGentleman
Isoveli
Viestit: 5712
Liittynyt: 05 Marras 2009 05:26

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja BrutalGentleman » 18 Loka 2022 03:12

Kurosen nuotio oli ihan hyvin toteutettu ja kysymyksetkin teräviä.

Ehkä jopa K:lla vähän taipumusta tilanteen hämmentämiseen. (Pienen epäilynsiemenen istuttaminen Reeolle Miikan lojaaliudesta (Lauran oljenkorresta idätettynä) ja Milenan vanhojen ja jälleen kierroksille lähteneiden, ”twiitin” alkuperää koskeneiden Heidi-epäilyjen kaikukammiona toimiminen.)

kissabussi
Vaihtoasukas
Viestit: 327
Liittynyt: 29 Elo 2011 22:03

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja kissabussi » 18 Loka 2022 22:53

Heips,

en ole kovin aktiivisesti kommentoinut tänä vuonna... Ehkä jäsenet tyytyväisiäkin siitä ;)

Enivei. Ruusuja annan tänä vuonna tuotannolle, että luultavasti tuotanto on lukenut viime vuoden kommentteja miten äänet eivät kuuluneet streamikohtaisesti... Tänä vuonna on toiminut huomattavasti paremmin... Toki joitain hetikä on ollut, jolloin joku streamissa jotain puhuu, eikä häntä kuulu mutta pääasiassa on toiminut ihan odotetulla tavalla. - Jos pari kertaa olis voinu moittia niin siinä vaiheessa kadoksissa oleva ääni alkoi kuulua...

Tietenkin aina toivoisi, että streameja olisi useampia, kuten oli joskus kultaisina aikoina. Lisäksi ne ulkopuoliset streami-katselusovellukset oli hienoja...

Noh, ennenkö tämä menee täysin Rantin puolelle niin... Äänimaailma on toiminut olemassa olevissa, vain, kahdessa streamissa ok. Siitä Ruusu.
--

edit: nytkin vaihtui huone porukalla streami1:ssä ja meni vain vajaa puolisen minsaa kun kaikki taas kuuluu... vuosi sitten piti oottaa päivä
OIkeasti on varmaan tuotanto nyt lukenu palautteita - Virtanen vissiin kuitenkin ny mukana mutta ei oo ollu telkkarissa vaan tehny oikeasti töitä. Pointsit siitä...

toncs
Julkkisasukas
Viestit: 483
Liittynyt: 04 Syys 2022 22:39

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja toncs » 18 Loka 2022 23:29

*
Parantunut on ajan saatossa tällä kaudella, mutta edelleen on syytä skarpata. Eilen MIlenan mikrofoni ei ollut päällä tuntiin juuri maukkaimpien makuuhuoneläyhäyksien aikaan.

Avatar
Jacobus
Ylläpitäjä
Viestit: 5517
Liittynyt: 14 Helmi 2007 02:03
Viesti:

Re: Terveisiä Tuotannolle - Ruusut

Viesti Kirjoittaja Jacobus » 20 Loka 2022 18:50

Täytyy antaa tuotannolle ruusuja tästä valehäätöjutusta - tässä vaiheessa. Hyvä, ettei asukkaille kerrottu julkisista nimeämisistä vasta, kun ne pidettiin. Todellinen pommi tiputettiin taloon ja kerrankin se meni kuin itse olisin halunnut. Katsotaan annetaanko itse valehäädöstä, ja mitä sitten tapahtuu, ruusuja vai risuja.
"Jännitys on niin käsinkosketeltava, että Big Brother alkaa jakaa sille kohta rangaistuksia!"
- SBB2006-nettisivut 1.12.2006

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tuotanto / Ohjelmat”