Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Keskustelua elokuvista, musiikista ja konsoli- ja tietokonepeleistä.

Valvoja: Isoveli

Vastaa Viestiin
Avatar
sandman
Pääohjaaja
Viestit: 3354
Liittynyt: 28 Elo 2009 15:49
Paikkakunta: Häme

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja sandman » 27 Elo 2016 19:54

Vuoden superhero leffojen arvosteluni (dr strange tulee syssymmällä) ...

***** Deadpool , vuosikymmenen paras supersankari leffa :thumbsup
**** Batman vs Superman, dcllä oli munaa tehdä jotain mitä marvelilta uupuu...
*** Captain America Civil War, ammattimaista suorittamista, paljon hyvää mutta myös miinuksia. Varman päälle pelattiin liikaa.
*** Xmen Apocalypse, hyvä leffa, mutta future past oli paljon parempi.
** Suicide Squad, täydellinen pettymys, odotin tältä paljon. Robbien Harlekiinille ja Leton Jokerille tähdet.

Avatar
Risto
Isoveli
Viestit: 5901
Liittynyt: 10 Loka 2010 16:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja Risto » 27 Elo 2016 21:48

Deadpool oli mun mielestä tosi hyvä, mutta sillä olis voinut olla mielestäni potentiaalia myös parempaa. Vaikka meininki olikin aika hervotonta koko ajan niin silti ootin että jossain vaiheessa ois lähdetty tykittelemään ihan täysillä. No, oli se silti yks parhaimmista supersankarileffoista mitä oon nähnyt. Ellei jopa paras.
**** / ******

Suicide Squadia kohtaan mulla ei ollut oikeastaan minkäänmoisia odotuksia, joten en pahemmin onnistunut pettymään. Deadshot ja Harley oli omia lempparihahmojani ja se Enchantress oli sitten kaikista tylsin hahmo. Toi huono pahis oli isoin syy miks en voinut täysillä nauttia tästä elokuvasta. Erityismaininta annettava kuitenkin musiikeille, tosi hyvä biisivalikoima tässä elokuvassa. Kävin muuten katsomassa tän teatterissa ja 3D oli edelleen yhtä paska kokemus kuin Avatarin aikoina. Ei oo mun juttu.

*** / *****
"Mikä ei tapa nii siihe ei kyl kuole"

Avatar
RedMal
Jänis
Viestit: 1459
Liittynyt: 01 Marras 2006 15:27
Paikkakunta: Turku

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja RedMal » 28 Elo 2016 14:46

Mäkin kävin muutama viikko sit Squadin katsomassa. Itse odotin siltä paljon, mutta samalla olin valmistautunut siihen ettei lunasta niitä odotuksia. No eihän se lunastanutkaan. Hahmot tosi jees, varsinkin Harley, Jokeri (vaikka ihan Jokerina en sitä nähnytkään, niin hienosti näytelty Letolta) ja Captain Boomerang (ensimmäistä kertaa koskaan Jai Courtney oli hyvä, sopii selkeesti paremmin koomiseksi sivuhahmoksi kuin kovakasvoiseksi sankariksi). Viola Davis oli huikee kuten aina, mutta Wallerin hahmossa ei ollut mitään järkeä. Muuten leffa olikin täyttä paskaa (ei niin paha ku BvS).

Ensimmäiset 10 minuuttia oli täyttä facepalmausta, kun Waller kävi läpi jokaisen hahmon tarinat, expositionia pahimmillaan ja laiskimmillaan. Käsikirjoituksen pitäisi tutustuttaa katsojat hahmoihin hahmojen kautta eikä ns ranskalaisilla viivoilla kerrottua listausta heidän menneisyydestä. Leffa oli myös auttamattoman tylsä ja tuntui lähinnä videopeliltä rakenteeltaan. Hahmot kävelivät ympäriinsä, kunnes roistot hyökkäsivät ja yrittivät viedä Rickin. Roistot voitetaan. Hahmot jatkavat kävelyä, kunnes roistot hyökkäävät ja yrittävät viedä Rickin. Enchantress oli myös nolo pahis, näkymättömän hulavanteensa kanssa. Ärsytti myös kuinka leffassa jätettiin ihmeellisiä aukkoja, joihin sitten palattiin myöhemmin flashbackien kautta. Tällainen olisi ok, jos flashbackit paljastaisivat jotain juonikäänteitä, mutta tässä ei ollut mitään syytä, miksei kyseisiä tilanteita voitu näyttää oikealla paikallaan.
Flashbackit Harleyn syntytarinaan rupes vituttamaan, koska se vaikutti niin paljon paremmalta ja mielenkiintoiselta aiheelta elokuvalle. Nyt ne vain sivuutettiin erittäin nopealla olankohautuksella.
Suosittelen tätä, aika nerokkaasti summaa kaikki järjettömyydet mitä leffassa on.

Katsoin 2D:nä. En voi sietää 3D:tä.

--

Katselin joitain viikkoja sitten myös ennakkonäytöksessä Bodomin. Hienoahan se on, että aina välillä joku yrittää Suomessa kauhua eikä tämä nyt pahimmasta päästä ollut. Se nyt vain oli. Juoni oli hölmö ja dialogi aika väkinäistä. "Mä uskon, että täällä oli ulkopuolinen murhaaja. Joku, joka katsoi ja seurasi uhreja koko päivän ennen iskemistään. Hän oli varmasti metsästäjä. Ehkä hän on edelleen täällä."

Ihan kiva oli nähdä tuoreita kasvoja, jotka hoiti hommansa kelvollisesti. Pisti vain naurattamaan kuinka Bodom-järvestä maalattiin hylätty, uhkaava ja jopa demoninen paikka. Mut kaipa kaikki on sallittua fiktion parissa.

--

Now You See Me 2 on myös tullut katsottua teattereissa. Aikalailla tasoissa ensimmäisen kanssa, nopeasti etenevä ja hauska leffa. Juonikäänteet nyt oli ehkä jopa viel överimpiä kuin ensimmäisessä, mutta eipä se menoa haitannut. Hienot näyttelijät ja hyvin ohjattu.

Miinusta eräästä ihan liian kauan kestävästä sorminäppäryyskikkailua esittävästä kohtauksesta. Aluksi oli ihan cool, mutta kun uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja... Lisäksi en tajunnut mikä pointti Woody Harrelsonin kaksoisroolilla oli. Jos kätyrin roolissa olisi ollut joku toinen näyttelijä ja veljeys olisi otettu pois, niin elokuva ei muuttuisi mitenkään.
2005 Lintsi 2006 Kale 2007 Niko 2008 Harri
2009 Tuija 2010 Marika 2011 Tanja 2012 Sarah
2013 N/A 2014 Anna

Avatar
BB-FAN
Vuoden Tulokas 2013
Viestit: 1233
Liittynyt: 01 Syys 2013 12:31
Paikkakunta: Finlandia

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja BB-FAN » 03 Syys 2016 14:20

Arvostelen elokuvia lyhyesti, koska katsottuja elokuvia on sen verran paljon.

Angry Birds 9+. Hienoltahan se näyttää eikä tullut tylsiä hetkiä elokuvan aikana. Viimeinen puoli tuntia tosin pyöri pikkaisen liikaa yhden asian ympärillä mutta se ei haitannut. Pieni miinus tulee siitä että oikeasti tämä ei ole Suomalainen vaan Amerikkalainen elokuva ja sen kyllä huomaa.

Ratchet & Clank 9 puoli. Empä ois koskaan uskonu että koko perheen animaatiossa on näin hyviä vitsejä ja joka onnistuu näin hyvin viihdyttämään sekä lapsia että aikuisia. Elokuva avasi myös miten Ratchet ja Clank tapasivat ja mistä Clank tuli. Erinomainen elokuva. Hyviä vitsejä. Suosittelen!

Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the shadows 7. Empä ois ihan heti arvannu että 90-luvun Turtles-elokuvat on niin paljon parempia mutta niimpä ne vaan on. Elokuvassa esimerkiksi Casey Jones oli täysin pilattu hahmo. Tässäpä esimerkkinä Casey:ta vuodelta 1990: https://www.youtube.com/watch?v=TGH_u5iSpg0 Elokuva saa plussaa siitä että Krang oli otettu mukaan (vaikka 1990-luvun animaatiossa se oli parempi) sekä siitä että BeBop ja RockSteady oli otettu mukaan. Tosin, miksi RockSteady on laitettu elokuvassa Suomalaiseksi?.

Äkkilähtö 8. Elokuva oli ihan ok. Suomalaiseksi komediaksi se oli jopa onnistunut. Lotta Kaihua loistaa ja Eedit Patrakka myös mutta Ville Tiihosen roolihahmo ei ollut kovin hyvin kirjoitettu. Antti Holma meni elokuvassa lähinnä hukkaan.

Napapiirin Sankarit 2: Seitsemän. Vitsit oli suhteellisen huonoja ja muutenkin elokuvasta tuli sellanen olo että se tehtiin vain siksi että sen tiedettiin vetävän katsojia. En syttynyt elokuvalle. Napapiirin Sankarit on osoitus siitä millaisia Suomalaiset komedia-elokuvat ovat huonoimmillaan. Saas nähdä miten Tiina Lymi muuttaa elokuvaa ja sen henkilöhahmoja. Todennäköisesti vähemmän sovinistinen elokuva ja parempi naiskuva on odotettavissa.
Ei hemmetin hemmetin hemmetti

Avatar
Risto
Isoveli
Viestit: 5901
Liittynyt: 10 Loka 2010 16:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja Risto » 04 Syys 2016 07:26

Ei millään pahalla BB-FAN mutta jos 8 on ihan ok ja 7 huono arvosana niin en oikein osaa ottaa tosissaan sun arvosteluja.
"Mikä ei tapa nii siihe ei kyl kuole"

Avatar
BB-FAN
Vuoden Tulokas 2013
Viestit: 1233
Liittynyt: 01 Syys 2013 12:31
Paikkakunta: Finlandia

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja BB-FAN » 04 Syys 2016 12:14

Ei se seiskakaan huono ole, mutta arvosanan 7 saa jos elokuva ei hirveämmin iske. En tarkottanu että elokuva on hirveän huono. Kasin saa jos elokuvan parissa viihtyy eikä tule tylsiä hetkiä. Kuten varmaan huomasitte ni todella huonoja tai todella hyviä arvioita en edes antanut.
Ei hemmetin hemmetin hemmetti

Avatar
RedMal
Jänis
Viestit: 1459
Liittynyt: 01 Marras 2006 15:27
Paikkakunta: Turku

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja RedMal » 11 Syys 2016 11:05

Oli tylsä lauantai-ilta, joten päätin mielijohteesta kävellä katsomaan Lights Out.

Ja herranjestas kun oli hieno leffa. Joo, käytti välillä liikaa jump scareja, jotka lähinnä vain ärsyttävät. Mutta jos sellaiset pystyy sietämään, niin sen metelin alta löytyy yksi parhaista Hollywood-elokuvista jota oon tänä vuonna nähnyt. Ehkä jopa paras.

Surullinen ja koskettava elokuva rikkinäisestä perheestä. Hienosti kirjoitettu ja loistavasti näytelty, Maria Bello toki on aina ollut hyvä mutta myös Gabriel Bateman ja ihana Teresa Palmer vakuuttivat.

Ei yllä suosikkikauhuelokuvieni listalle, ei edes tällä vuosituhannella ilmestyneiden parissa. Mutta mainstream-kauhuelokuva ei oo saanut mua tuntemaan näin... ties koska viimeksi. Ehkä Scream? Siitäkin on 20 vuotta. Toki ovat myös täysin erilaisia, joten sinänsä vaikea verrata keskenään.

Ja nyt kun Conjuring 2 on ilmeisesti yhtä hyvä kuin ensimmäinenkin, Don't Breathe on saanut huikean vastaanoton arvostelijoilta ja katsojilta ja Blair Witchikin on etukäteen (arvostetuiden) kriitikoiden hehkuttama, niin vuosi 2016 on aika hienoa aikaa mainstream-kauhulle.
2005 Lintsi 2006 Kale 2007 Niko 2008 Harri
2009 Tuija 2010 Marika 2011 Tanja 2012 Sarah
2013 N/A 2014 Anna

Avatar
DosterMan
BB-talon ylijumala
Viestit: 5354
Liittynyt: 23 Syys 2008 16:51
Paikkakunta: Elderlings

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja DosterMan » 07 Tammi 2017 03:50

Warcraft
Pääpiirteittään ihan katsottava leffa. Alkuun tuntui että droppaillaan vaan pelisarjan ystäville tuttuja nimiä. Se semisti häiritsi. Paljon äksöniä ja hienoja taisteluita. Mutta pahin kompastuskivi oli lore/plot. Pelisarjassa oli jo poikkeuksellisen hyvä tarina ja hyviä käänteitä. Miksi helvetissä piti mennä tekemään ihan täysin turhia ja toimimattomia muutoksia? Ymmärrän et jotain voidaan muuttaa elokuvan toiminnan kannalta, mutta nyt ei ollut kyse siitä. Ihan vaan muutettiin asioita, jotka olisivat toimineet yhtä hyvin alkuperäisestä, todennäköisesti jopa paremmin.

En anna nyt edes arvosanaa. Jäi sen verran ristiriitaiset fiilikset. Toimii varmaan paremin, jos ei ole pelannut pelisarjan pelejä.

Ostin samalla toisen kappaleen synttärilahjaksi 10-vuotiaalle sukulaispojalle, mutta nyt mietin että onkohan toi liian raaka? Saakelin tissiposket, ite katsoin uinu uinu lemmikin ennen peruskoulua ja ei se mennyt itkemiseksi tai painajaisiksi. Toki vieläkään sängyn vieressä konttaaminen ei ole mun lempipuuhaa #partaterä
aadeehoovee: 17p DosterMan – Uskon palkinto. Valo pimeydessä kun kaikki tuntui jo menetetyltä.

Avatar
RedMal
Jänis
Viestit: 1459
Liittynyt: 01 Marras 2006 15:27
Paikkakunta: Turku

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja RedMal » 12 Helmi 2017 09:27

Split

Kova kohu tästä on netissä nostettu, koska yhy yhy tuo loukkaa persoonallisuushäiriöstä kärsiviä ihmisiä, yhy yhy. Eihän vastaava aihe olekaan ollut leffojen vakiokalustoa kuin vähintään 60-luvulta asti Psychon ilmestyessä. Mutta eihän nykyään saa tehdä mitään ilman itkemistä.

Split on ensimmäisen tunnin tai puolentoista ajan aivan älyttömän hieno leffa. Hyvin kirjoitettu, intensiivinen ja mielenkiintoinen. Olisin ollut valmis antamaan James McAvoylle Oscar-ehdokkuuden jo X-Men: Days Of Future Pastista, mutta nyt viimeistään on rikos jos ei saa nimeämistä. Huikee mies, ehdottomasti parhaita tällä hetkellä työskenteleviä.

Myös Anya Taylor-Joy, joka oli myös parasta ah niin keskiverrossa Morganissa, vetää hienon roolin. Kaksi muuta kaapattua tyttöä taaskin vain kulkevat läpi leffan jättämättä minkäänlaista mielikuvaa. Toki tämä johtuu osittain myös kirjoittamisesta, sillä Anyan hahmo oli ainoa jolle kehitettiin persoonallisuutta, kun taas näiden kahden muun olemassaolon elokuva tuntuu unohtavan tunnin sisällä. Kolmanteen näytökseen he sitten palaavat vain jotta uhrilukua saadaan kasvatettua. Mutta kolmanteen näytökseen päästyään elokuva hajoaa käsiin. Tai itse en ainakaan pitänyt lainkaan suunnasta, jonka valitsivat. Toki tähän oli viitteitä ja vihjeitä koko elokuvan ajan, mutta se halventaa koko aiemmin nähdyn arvoa, muuttamalla tämän periaatteessa vain yhdeksi demoni/kannibaali/hirviö-tarinaksi. Ja lopuksi saamme todistaa kohtauksen, jossa Shyamalanin maailmat kohtaavat. Äärimmäisen teennäinen ja väkisinväännetty ja random Bruce Willisin cameo paljastaa ainakin Unbreakablen toimivan samassa maailmassa kuin Split. Mä oon niin kurkkuani myöden täynnä näitä cinematic universeja, mutta pakkohan sitä on näköjään jälleen yhdellä uudella meitä siunata. Signs on edelleen mun ultimate Shyamalanin elokuva, Sixth Sense toisena. Split olisi varmasti päässyt kakkossijalle ellei finaalia olisi noin vesitetty. Nyt se lienee tasoissa Villagen kanssa, ehkä hivenen sen yläpuolella. Mutta pelkästään McAvoyn roolisuorituksen ansiosta tämä on ehdottomasti katsomisen arvoinen.

3.5/5
2005 Lintsi 2006 Kale 2007 Niko 2008 Harri
2009 Tuija 2010 Marika 2011 Tanja 2012 Sarah
2013 N/A 2014 Anna

Avatar
DosterMan
BB-talon ylijumala
Viestit: 5354
Liittynyt: 23 Syys 2008 16:51
Paikkakunta: Elderlings

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja DosterMan » 09 Maalis 2017 13:52

Teit meistä kauniin
Positiivinen yllätys. Juuri koskaan en ole enemmälti välittänyt Apulannasta ja välillä jopa avoimesti ja kovasti inhoten. Hankala tietysti sanoa miten totuudenmukainen elokuva oli, mutta niin tai näin, tykkäsin elokuvasta ja sain ainakin mielestäni kurkistuksen jätkien sielunmaisemaan.

Näyttelijävalinnat oli erinomaisia. Toni olisi mennyt läpi sekä puheen että ulkonäön puolestakin ja Temonen ainakin ulkonäön puolesta. Salmisesta en tiedä, kun en tiedä tarkemmin ketä se näytteli.

Tosi hyvä leffa ja monen sattuman tuloksena päädyin katsomaan sen eilen Neloselta. Hyvä niin.
aadeehoovee: 17p DosterMan – Uskon palkinto. Valo pimeydessä kun kaikki tuntui jo menetetyltä.

Avatar
Risto
Isoveli
Viestit: 5901
Liittynyt: 10 Loka 2010 16:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja Risto » 09 Maalis 2017 19:46

DosterMan kirjoitti:Teit meistä kauniin
Positiivinen yllätys.
Joo itekkin katoin ton eilen telkkarista. Oli aikalailla sitä mitä odotinkin, eli 2/5 kamaa. Ihan mielellään katsoi eikä tullut paha mieli.
"Mikä ei tapa nii siihe ei kyl kuole"

Avatar
BB-FAN
Vuoden Tulokas 2013
Viestit: 1233
Liittynyt: 01 Syys 2013 12:31
Paikkakunta: Finlandia

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja BB-FAN » 10 Maalis 2017 11:39

Ihan hyvä elokuva oli kun katsoin sen tallenteena. Wirtasen näyttelijä oli hyvä, samoin temosen. Uskon kumminkin että elokuvassa oltiin otettu "taiteilijan" vapauksia tapahtumissa. Yllättävän nopeasti muuten tuli töllöstä ulos tää leffa. Roope Salminen näytteli Apulannan alkuperäisjäsentä eli Antti Lautalaa, joka erosi Apulannasta kun Apulannasta tuli valtavirta-suomirokkia eikä se ollut enää räkäpunkkia.
Ei hemmetin hemmetin hemmetti

Avatar
DosterMan
BB-talon ylijumala
Viestit: 5354
Liittynyt: 23 Syys 2008 16:51
Paikkakunta: Elderlings

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja DosterMan » 10 Maalis 2017 15:32

Kyl mä sen verran tiesin itsekin, mut lähinnä sitä ettei oo hajuakaan näyttikö tai kuulostiko Salmisen Roope autenttiselta.

Jos nyt arvosanaa vielä sille Teit meistä kauniin leffalle, niin ehkäpä pyöreät 3½/5.
aadeehoovee: 17p DosterMan – Uskon palkinto. Valo pimeydessä kun kaikki tuntui jo menetetyltä.

Avatar
RedMal
Jänis
Viestit: 1459
Liittynyt: 01 Marras 2006 15:27
Paikkakunta: Turku

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja RedMal » 10 Maalis 2017 17:18

Mäkin katsoin hetken, mut alko hyvin nopeasti ärsyttämään pääkolmikon vittumainen räkänokkaisuus. Ei se siitä tietty huonoa elokuvaa suoraan tee, mut sillä hetkellä ei jaksanut semmoista asennetta yhtään. Lopetin ekaan mainostaukoon. 1/5.

Edit. Oli kyl varmaan historian nopein tv-ensi-ilta. Teattereihin iski puoli vuotta sitten.
2005 Lintsi 2006 Kale 2007 Niko 2008 Harri
2009 Tuija 2010 Marika 2011 Tanja 2012 Sarah
2013 N/A 2014 Anna

Avatar
BB-FAN
Vuoden Tulokas 2013
Viestit: 1233
Liittynyt: 01 Syys 2013 12:31
Paikkakunta: Finlandia

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja BB-FAN » 22 Huhti 2017 12:35

Minäpä katsoin Fifty Shades Darkerin ja arvostelen sen. En tiedä teistä, mutta minä en yhtään ihmettele ettei näistä Fifty Shades -elokuvista tullu mitään kassamagneetteja tai myyntimenetyksiä. Jos elokuva myydään rohkeana seksielokuvana jossa on K16 -leima ni kyllähän sitä sitten odottaa, että elokuva on rohkea ja siinä on seksikohtauksiakin suhteellisen paljon. Mutta kun ei. Meidän "länsimainen" versiomme elokuvasta seksikohtauksineen kestää 1h59min. Kiinalainen versio ilman seksikohtauksia kestää 1h45min. Voitte siis laskea, ettei niitä seksikohtauksiksi laskettavia kohtauksia ole juurikaan. Lisäksi ne ovat tasoa "rohkeaa joskus 90-luvulla" kun vaikkapa GameOfThrones sisältää paljon rohkeampia seksikohtauksia. Elokuva kertoo mukamas vanhemman miehen ja nuoremman naisen seksi-suhteesta, mutta elokuvassa Christian Grey on 27 ja Anastasia Steele noin 25. Anteeksi mitä?

Olisivat nyt tehneet tuosta Greysta ainakin 40-vuotiaan, mutta kun ei. Elokuva on romanttinen elokuva parilla seksikohtauksella varustettu. Turhaa höpöttelyä on elokuvassa noin 60minuuttia. Elokuvassa ei juurikaa ole toimintakohtauksia, eikä esimerkiksi mitään konflikteja. En yhtään ihmettele että pornoversio oli "hyvistä" näyttelijäsuorituksistaan huolimatta paljon lähempänä kirjan tunnelmaa. Annan elokuvalle arvosanaksi 2/10. Olisin antanut ykkösen, mutta Dakota Johnsonin takia annan kakkosen.
Ei hemmetin hemmetin hemmetti

Avatar
BB-FAN
Vuoden Tulokas 2013
Viestit: 1233
Liittynyt: 01 Syys 2013 12:31
Paikkakunta: Finlandia

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja BB-FAN » 02 Touko 2017 12:26

Minä katsoin lauantaina sateisen Vappu aatonaaton kunniaksi elokuvan Luokkakokous 2 Polttarit. Eipä olisi kannattanut. Elokuva oli aika tylsä ja vaikka ensimmäinen osa oli vielä suhteellisen katsottava ja viihdyttävä oli kakkonen hukannu sen mikä teki ykkösosasta ihan ok-elokuvan. Ilmeisesti kun Taneli Mustonen on käsikirjoittanut elokuvaa oli kuolleen miehen muna ja sillä leikkiminen niin hyvä vitsi että sitä vitsiä piti sitten pidentää mahdollisimman pitkään. Itseäni ei ainakaan naurattanut saatikka hymyilyttänyt kuolleen ukon hepillä leikkiminen. Eikä kakkososa enää muutenkaan juuri hymyilyttänyt. Todennäköisesti tästäkin kolmaososa tulee ja voisi olla hyvä että kirjoitettaisiin ihan uusi tarina, joka Suomeen sopii. Tämän kakkososan tarinahan oli melkein suoraan kopioitu.

Eikä elokuvan näyttelijätyöskentelykään mitään loisteliasta ole. Jaajo ei osaa näytellä, Sami ei osaa näytellä ja Akukin näyttelee "sieltä mistä aita on matalin" -tasolla. Strippauskohtaus oli enakkokohuun verrattuna suoranainen pettymys. Fifty Shades Darker oli tähän verrattuna nautinto ja elokuvataiteen helmi!
Ei hemmetin hemmetin hemmetti

Avatar
RedMal
Jänis
Viestit: 1459
Liittynyt: 01 Marras 2006 15:27
Paikkakunta: Turku

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja RedMal » 15 Syys 2017 19:26

Oon laiskalla päällä, joten en arvostele nyt mitenkään pitkästi, mutta listaan tähän parhaimmuusjärjestykseen leffat jotka olen tänä vuonna käynyt katsomassa teatterissa.

1. Baby Driver (Omaperäinen ja hauska, kuten Wrightilta voikin odottaa. Puolivälin paikkeilla muuttuu kevyestä toimintakomediasta vakavaksi rikosjännäriksi. Kevin Spacey, Jamie Foxx ja yllättäen myös Jon Hamm olivat huikeita :tu )
2. Logan (Riipaiseva leffa, ainoa kerta tänä vuonna kun olen itkenyt teatterissa. Ymmärrän kuitenkin, ettei välttämättä iske aivan niin täysillä jos ei ole "elänyt" Hugh Jackmanin ja Patrick Stewartin roolihahmojen kanssa)
3. It (Markkinointi tälle leffalle on aivan jäätävä vääryys. Trailerit olivat hyviä, mutta ne näyttävät tämän puhtaana kauhuna, kun leffa oikeasti tasapainoilee draaman, komedian ja kauhun välillä. Upea kasvutarina, kovin tuli Stand By Me mieleen, joka on yksi kaikkien aikojen suosikkielokuvistani)
4. Belko Experiment (Melko unohdettava sisällöltään, mutta helvetinmoinen adrenaliinipommi. Juoni alkaa 10 minuutin sisällä eikä elokuva sen jälkeen pysähdy. Joka vuosi on yksi leffa jonka käyn katsomassa kaksi kertaa teatterissa. Nyt se oli tämä)
5. Get Out (Hyvin rakennettu, älykäs kauhuelokuva. Muistutti kovasti Ira Levyn tarinoita)
6. Fate Of The Furious (Vähän alkaa jo pikkuhiljaa puuduttamaan, vaikka tässä yritettiinkin aiempaa enemmän olla vakavissaan. Leffateatteripornona toimii edelleen, mutta uudestaan ei tarvitse aivan heti katsoa. Helen Mirrenille ja Kurt Russellille aina :Love: )
7. Split (Tän arvostelinkin jo aiemmin täällä)
8. Spiderman: Homecoming (Jälleen yksi Marvelin tusinatuote. Ei huonoimmasta päästä, sijainnin muuttaminen New Yorkin kaupunkialueelta vihertävään lähiöön oli piristävää. Tarinan pääpointit olivat jälleen samat kuin jokaisessa aiemmin nähdyssä Spiderman-elokuvassa; identiteettikriisi, miten pärjätä voimien kanssa, lopulta hän keksii ratkaisun. Michael Keaton :thumbsup )
9. Annabelle: Creation (Hiukan laiskasti tehty, mutta valovuosia ensimmäistä osaa parempi. Lahjakkaiden lapsinäyttelijöiden uusi aalto on alkanut ja tässäkin päätytöt toimivat todella hyvin)
10. Beauty And The Beast (Hmh. Odotin tätä niin kauan, ysärianimaatio on mun kaikkien aikojen suosikkipiirretty. Luke Evans oli hyvä Gaston ja siihen se sitten jäikin. Kyllähän leffa näytti ihan kauniilta, mutta en muuta positiivista nyt löydä. Emma Watson ei osaa näytellä eikä laulaa)
11. Lego Batman (Lego Movie oli huikea. Lego Batmanin trailerit eivät vakuuttaneet, mutta ylistävät arvostelut voittivat mut puolelleen. En nauranut kertaakaan ja koko leffa oli ihan helvetin puuduttava, kun vitsejä, jotka eivät edes toimineet, tulvi sekunnin välein)
12. Napapiirin Sankarit 3 (Melkoinen identiteettikriisi oli nyt napiksilla. Jostain syystä tässä luultiin tekevän nyt vakavaa draamaa, jossa välillä pyörähdettiin Tolan hahmon farssimaisemmassa juonikuviossa. Lymin ohjaus ei toimi lainkaan, rytmitys on päin vittua ja mistään hahmosta/juonikuviosta ei saa minkäänlaista otetta. Onneton päätös kelvolliselle leffasarjalle)
13. Rings (No. Niin. Kävin tämän katsomassa vain siksi, että olin talvella Puolassa yksin matkailemassa ja päätin käydä vilkaisemassa jotain teatterissa. Liput olivat sentään halpoja, niin ei pahasti jäänyt vituttamaan)
-
Tän vuoden leffoja joita en katsonut teatterissa (ei järjestyksessä):
Baywatch (huonoin elokuva jonka olen nähnyt tänä vuonna. Odotin paljon enemmän kun näyttelijät olivat mieleisiäni)
Kong: Skull Island (Olin todella skeptinen trailereiden perusteella, mutta yllättäen tää oli ihan jepa. Välillä visuaalinen ilme oli ruma ja pakollinen väkisin väännetty universumin rakentaminen on niin nähty, mutta typeränä hirviöelokuvana toimii)
Rough Night (Trailereiden perusteella odotin kevyempää versiota loistavasta Very Bad Thingsistä, ja aineksia oli samoja, mutta onneksi leffa oli lopulta ihan omansa. Ei nyt mitään mieleenpainuvaa, mutta kelvollinen kokonaisuus ja onhan se Kate McKinnon ihana)
Alien: Covenant (Miten voi alkuperäisen ohjaaja kusta oman franchisensa näin täysin? Järisyttävää paskaa)
-
En oo varma nyt oonko muita uutuuksia katellut. Apinoiden planeetta meni sivu suun, se harmittaa. Mutta täytyy nyt odotella kotijulkaisua. Toivon ja uskon, että ensi viikolla tuleva Kingsman 2 tiputtaa Get Outin mun top 5:stä.
2005 Lintsi 2006 Kale 2007 Niko 2008 Harri
2009 Tuija 2010 Marika 2011 Tanja 2012 Sarah
2013 N/A 2014 Anna

Avatar
RedMal
Jänis
Viestit: 1459
Liittynyt: 01 Marras 2006 15:27
Paikkakunta: Turku

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja RedMal » 23 Syys 2017 12:05

En oo varma onnistuiko Kingsman: Golden Circle pudottamaan Get Outia, mutta jos ei paremmin tehty elokuva ollut, niin ainakin viihdyttävämpi.

Miinukset:
- Julianne Mooren pahis oli erittäin passiivinen ja tuntuikin, että hänen kohtaukset on kuvattu täysin erillään muusta elokuvasta. Samankaltaista sidelineausta tapahtui myös Channing Tatumin, Halle Berryn ja Jeff Bridgesin kanssa. Itseasiassa, jos Tatumin ottaisi pois leffasta, mikään ei muuttuisi.
- Elton Johnin vitsiä venytettiin ihan liian pitkälle ja lopussa se oli enemmän vaivaannuttavaa kuin hauskaa.
- Colin Firthin paluu oli tarpeeton.En myöskään ymmärtänyt täysin miksi ja miten Statesmanit päättivät pelastaa hänet, ennen kuin tajusivat Harryn olevan agentti. - En nyt tajunnut Poppyn motiivia tuhota Kingsmanit heti alkuunsa. Ja Roxy kuoli ennen kuin ehti tehdä mitään :( - Presidentin sivujuoni oli vain tyylipuhdasta filleriä.

Plussat:
- Suurin osa vitseistä oli hauskoja.
- En nyt äkkiseltään keksi, kuka ohjaisi toimintaa tällä hetkellä paremmin kuin Matthew Vaughn. Aivan upeita kohtauksia jälleen kerran.
- Charlie oli hyvä pahis.
- Leffa ei ollut hetkeäkään tylsä.
- Cinematography :tu

Kaiken kaikkiaan, elokuvalla oli enemmän ongelmia kuin ensimmäisellä osalla, mutta siitä huolimatta se oli erittäin toimiva kokonaisuus.
2005 Lintsi 2006 Kale 2007 Niko 2008 Harri
2009 Tuija 2010 Marika 2011 Tanja 2012 Sarah
2013 N/A 2014 Anna

Avatar
RedMal
Jänis
Viestit: 1459
Liittynyt: 01 Marras 2006 15:27
Paikkakunta: Turku

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja RedMal » 13 Loka 2017 22:54

Paska päivä takana ja halusin päästä katsomaan laadukasta leffaa, joten kävelin Snowmanin ensi-iltaan. Ja teki mieli vaatia rahat takaisin.

Juonessa / murhaajan motiivissa ei ollut tippaakaan järkeä, leffa oli täynnä random kohtauksia, sivujuonia ja hahmoja, joilla ei ollut mitään merkitystä mihinkään. Välillä kesken kohtauksen tuli flashback, täysin turha sellainen, jonka jälkeen se aiempi kohtaus jatkui. Fassbenderiä ny toki katselee aina mielellään, mut sen hahmo oli helvetin tylsä ja mitäänsanomaton, niinkuin kaikki hahmot muutenkin.

J. K. Simmons ilmesty joskus tunnin jälkeen ja sitä maalailtiin isoksi pahikseksi, mut se ei liittynyt mitenkään koko tarinaan, se oli vaan joku random outo rikas pervo. Greenscreen oli harvinaisen läpinäkyvää. Ja joo, Norja on kaunis maa ja elokuva on visuaalisesti ihan hieno, vaikkakin värimaailmaltaan vähän tylsä. Mutta herranjumala tuota maisemapornon määrää. Alko sekin kyllästyttään siinä vaiheessa, kun se rupes tuntumaan jo matkailumainokselta.

Ja sit tietty se, mitä en ymmärtänyt Dragon tattoossakaan. Se tapahtuu Norjassa, kuvattu siellä ja kaikki hahmot on norjalaisia. Mut kaikki puhuvat englantia ja kaikki Oslossa olevat kyltit ym on englanniksi. Sit kuitenkin tyyppien nimet on Oleg, Arve tai Gert. Vie sen viimeisenkin uskottavuuden rippeen. Ja Val Kilmer oli dubattu, vieläpä huonosti. Tai sitten se on niin huonos kunnos, että huulet liikkuu ihan miten sattuu verrattuna puheeseen.

Paskin elokuva jonka olen tänä vuonna nähnyt. Vittu.
2005 Lintsi 2006 Kale 2007 Niko 2008 Harri
2009 Tuija 2010 Marika 2011 Tanja 2012 Sarah
2013 N/A 2014 Anna

Avatar
DosterMan
BB-talon ylijumala
Viestit: 5354
Liittynyt: 23 Syys 2008 16:51
Paikkakunta: Elderlings

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja DosterMan » 23 Touko 2018 01:59

Lähes 10 vuotta DVD-hyllyssä ollut There Will Be Blood päätyi vihdoinkin katsottavaksi.

Täytyy myöntää, et yllätti positiivisesti vaikka muistin jo 2007 vuoden Oscar gaalan hehkutukset. Vähän erilainen öljy-seikkailu Dallas -sarjaan verrattuna.
aadeehoovee: 17p DosterMan – Uskon palkinto. Valo pimeydessä kun kaikki tuntui jo menetetyltä.

Avatar
RedMal
Jänis
Viestit: 1459
Liittynyt: 01 Marras 2006 15:27
Paikkakunta: Turku

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja RedMal » 09 Kesä 2018 16:19

Deadpool 2
Yllättäen jopa parempi kuin ensimmäinen. Ei niin kovaa, tauotonta vitsitykitystä, vaan sisältää oikeasti jopa tarinan ja mielenkiintoiset hahmot.

T.J. Miller. Miksei me olla jo päästy siitä eroon? Kuka on koskaan sanonut sen olevan hauska?

Jurassic World: Fallen Kingdom

Elokuvana ihan jees, ei nyt mitään erityistä tai ikimuistettavaa. Mutta Jurassic Parkina aivan helvetinmoinen tasonnousu ja ehdottomasti sarjan paras jatko-osa.

Vihdoin, VIHDOIN, tekijät tajusivat hylätä perinteisen JP-kaavan ja uskalsivat ottaa riskin. Ensimmäinen tunti on melko tuttua dinosaurus-rymistelyä, tällä kertaa maustettuna purkautuvalla tulivuorella, mutta sen jälkeen elokuva kääntyy melkein jopa kauhugenren puolelle.

Hahmot ja käsikirjoitus ei nyt edelleenkään ole se vahvuus ja CGI näyttää aika pitkälti yhtä heikolta kuin edellisessä osassa, mutta practical effectit ovat lisääntyneet huimasti ja se on aina hienoa nähdä.

Leffassa on jopa sarjalle poikkeavasti iso twist. Tai tässä se nyt on vielä vain sivuhuomautuksen kaltainen maininta, mutta todennäköisesti tulee vaikuttamaan suuresti jatkossa. En ollut tyytyväinen siihen, koska se oli niin random ja outo, että on vaikea osata kuvitella miksi tällaiseen on päädytty.

Jeff Goldblumia näkyy trailereissa melkein enemmän kuin itse leffassa.

Visuaalinen ohjaus on aivan huippuluokkaa. En muista koska olisin viimeksi nähnyt yhtä eläväistä ja mielenkiintoista kameratyöskentelyä. Ai että, ai että...

Loppukohtaus on huikea ja vihdoin odotan innolla seuraavaa jatko-osaa.
2005 Lintsi 2006 Kale 2007 Niko 2008 Harri
2009 Tuija 2010 Marika 2011 Tanja 2012 Sarah
2013 N/A 2014 Anna

Avatar
RedMal
Jänis
Viestit: 1459
Liittynyt: 01 Marras 2006 15:27
Paikkakunta: Turku

Re: Arvostele viimeksi katsomiasi leffoja

Viesti Kirjoittaja RedMal » 12 Marras 2018 09:23

Halloween

Aloitetaanko nyt kertomalla, että olen suuren luokan Halloween-fani. Omistin leffat (monet myös eri versioina DVD:nä, blurayna, videolla ja jopa Laserdiscillä) ja älyttömän kasan merchandisea, vaatteita, figuureja, pehmoleluja, palapelejä, julisteita, sarjakuvia, soundtrackeja, maskeja, list goes on... Pitkän aikaa, varsinkin aikuisuuden kynnyksellä, Halloweenin fanitus oli mun määrittelevä tekijä.

Suurin osahan sarjasta on paskaa, mutta jopa niissä huonoissa osissa (5, 6, Resurrection, Zombifioidut remaket) on jotain mielenkiintoista ja/tai ikimuistettavaa.

Uuden leffan trailerit eivät vakuuttaneet, mutta ai herranjumala kun saatiin Jamie Lee Curtis ja John Carpenter takaisin, eihän sitä voinut muuta kuin odottaa innolla. Olinkin suunnitellut katsovani elokuvan ensi-illassa täyden nerdgasmin vallassa ja heti kun mahdollista, mennä uudestaan jotta voisin arvioida sen paremmin elokuvana.

Mutta voi vittu niin yksi katselukerta riitti. Elokuvallisesti se toki on toimivampi kuin sarjan low pointit, ei siinä ole mitään erityisen huonosti tehtyä (paitsi käsikirjoituksen laiskuus ja ajoittainen tyhmyys). Mutta kun siinä ei myöskään ole mitään järin hyvää. Lopputulos on tyhjä ja pinnallinen, koko elokuva on pelkkää fanservicen ilotulitusta jonka meno vain kiihtyy loppua kohden ja saa jopa koomiset mittasuhteet.

Siitä on jo monta viikkoa kun olen tämän nähnyt ja joka kerta vituttaa vain enemmän, kun uhraan ajatustakaan sille. Voisin kirjoittaa esseen mittaisen rantin aiheesta, mutta hermojeni säästämiseksi annan nyt olla.

Vittu.
2005 Lintsi 2006 Kale 2007 Niko 2008 Harri
2009 Tuija 2010 Marika 2011 Tanja 2012 Sarah
2013 N/A 2014 Anna

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Elokuvat / Musiikki / Pelit”