Ruokaketju
Re: Asioita joita en voi ymmärtää
Scan burgerista joo saa ihan mukavan kokoisia burgereita ja burger-aterioita.
Täällä Rovaniemellä oli myös Lordi's Rocktaurant, joka tarjosi erittäin herkullisia ja isoja burgereita 1:llä,2:lla ja 3:lla pihvillä.
Täällä Rovaniemellä oli myös Lordi's Rocktaurant, joka tarjosi erittäin herkullisia ja isoja burgereita 1:llä,2:lla ja 3:lla pihvillä.
Re: Asioita joita en voi ymmärtää
Herneet. Tai oma suhteeni herneisiin. Iän myötä nuorempana kammoksumani ruoka-aineet menee nykyisin kuin tyhjää vain ja jopa tykkään useista pienenä inhoamistani ravinnoista (sienet, jotkut kalat, raparperi jne.), mutta herneet.
En voi syödä herneitä ilman oksennusreaktiota. Keitettyinä, paistettuina, höyrystettyinä tai varsinkaan "raakoina" suoraan palkoista. Yritetty on. Mutta, hernekeitto on yksi lempiruoistani. Mitä hittoa oikeesti makunystyröissäni on vikana, vai onko kyse silti vain aivonystyröistä?
En voi syödä herneitä ilman oksennusreaktiota. Keitettyinä, paistettuina, höyrystettyinä tai varsinkaan "raakoina" suoraan palkoista. Yritetty on. Mutta, hernekeitto on yksi lempiruoistani. Mitä hittoa oikeesti makunystyröissäni on vikana, vai onko kyse silti vain aivonystyröistä?
Re: Asioita joita en voi ymmärtää
Tarkotatko, Punde nyt noita sokeriherneenpalkoja, joita kesäsin myydään toreilla ja kaupassakin? Ne on mulle kesä kohokohta mansikoiden lisäksi. Muut herneet taas ei ole, en syö mitään pakastepussi- keitettyjä herneitä, saatika papuja ikinä. Mutta mullekin hernesoppa taas on namia.
Mitä tulee aivonystyröiden vikoihin, niin multa niitä vasta löytyy. Tykkään kaikenmaailman kasviksista raakoina, mutta kun niitä keitetään, niin voi yökötys! Mainitsit sienet. Niitä en pysty nielaisemaan edes missään muodossa. Ainoa hyvä asia on niiden kerääminen metsässä (kun mukana on vielä sienien asiantuntija). Olen kaikkien anoppien pahin mahdollinen miniäehdokas.
No tunnustetaan tässä sitten vielä yksi asia: En kykene syömään jauhettua lihaa. En siis mitään elukkaa, kun se on jauhettu. Oksu tulee välittömästi jos vaikka tietämättäni sellaista suuhun pääsee.
Mitä tulee aivonystyröiden vikoihin, niin multa niitä vasta löytyy. Tykkään kaikenmaailman kasviksista raakoina, mutta kun niitä keitetään, niin voi yökötys! Mainitsit sienet. Niitä en pysty nielaisemaan edes missään muodossa. Ainoa hyvä asia on niiden kerääminen metsässä (kun mukana on vielä sienien asiantuntija). Olen kaikkien anoppien pahin mahdollinen miniäehdokas.
No tunnustetaan tässä sitten vielä yksi asia: En kykene syömään jauhettua lihaa. En siis mitään elukkaa, kun se on jauhettu. Oksu tulee välittömästi jos vaikka tietämättäni sellaista suuhun pääsee.
a walking disaster
Re: Asioita joita en voi ymmärtää
Niitä juuri, torilla myytäviä. Ei ne haise pahalle, ei ne näytä pahalta vaan päinvastoin pentunaki niitä oli kiva napsia irti, mut kun suuhun laittaa ja puraisee niin blöööörgh.knocker kirjoitti:Tarkotatko, Punde nyt noita sokeriherneenpalkoja, joita kesäsin myydään toreilla ja kaupassakin?
Vähän samaa täälläkin, mut ei mitenkään yhtä pahasti ku herneissä. Esim. keitetty porkkana on vastenmielistä, mutta voin syödä, kun taas raaka porkkana ja porkkanaraasteet jne. on herkullista.knocker kirjoitti:Tykkään kaikenmaailman kasviksista raakoina, mutta kun niitä keitetään, niin voi yökötys!
Useiden sienten ällöttävä pehmeänsitkeä rakenne on edelleen täälläkin epämiellyttävää pureskeltavaa, mut maku on silti hyvä.
Re: Asioita joita en voi ymmärtää
Mä luulin, että olin kohtuullisen yksin tuon keitettyjen kasvisten kanssa. Mä tykkään syödä raakana porkkanaa, kukkakaalia ja jopa parsakaalia, mutta kun ne keitetään, niin Pundea lainatakseni blöööörgh. En ole itse, eikä kukaan muukaan, tätä asiaa ymmärtänyt, mutta niin se vain menee. Herneistä pidän kyllä, vaikka kritettyinäkin.
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles
- tuusannuuska
- Kunniajäsen
- Viestit: 7896
- Liittynyt: 30 Syys 2007 00:24
Re: Asioita joita en voi ymmärtää
Sama juttu täällä, raakana monet kasvikset on parhaimmillaan, kypsänä ja etenkin keitettynä pilalla. Pitkään inhosin keitettyä porkkanaa, mutta nykyään se keitossa jotenkin menee kun on muutakin seassa. Kesäkurpitsa ja parsakaali on siitä harvinaisia kasviksia, että ne menee paremmin kypsänä (mielummin wokattuna) kuin raakana. Tomaatti on varmaan ainoita kasviksia mikä menee alas missä muodossa tahansa.Zygerö kirjoitti:Mä luulin, että olin kohtuullisen yksin tuon keitettyjen kasvisten kanssa.
Niin ja jotkut kasvikset kelpaa vain alkuperäismuodossaan, esim. mansikka, banaani ja päärynä on hyviä, mutta vaikkapa jäätelönä tai mehuna en tykkää (mansikka menee paremmin, hillo ja hyvä mehu on ok).
The reason I swear so much is because fuck you.
Re: Ruokaketju
Ruoka-aiheista keskustelua alkoi olla sen verran tuolla "Asioita joita en voi ymmärtää" -ketjussa että siirsin ruoka-aiheiset viestit tänne.
-----
Tuohon ylläolevaan keskusteluun lisäisin myös itseni näihin "ei-ymmärtäjiin". Tosin olen sieltä mahdollisimman nirsommasta päästä ihmisiä muutenkin. Sienet eivät kelpaa missään muodossa, kuten ei myöskään kaali (tai no, kiinankaali on raakana ihan ok). Porkkana ja muutamat muut juurekset menevät keitossa silloin jos siellä on myös lihaa joukossa ja muutenkin ruuassa makua riittää, mutta ei oikein muuten. Ehkä sosekeittona voisi mennä myös jos siinä olisi tarpeeksi suolaa.
Herneistä en Punden tavoin itsekään oikein välitä mutta hernekeitto on HYVVEE.
-----
Tuohon ylläolevaan keskusteluun lisäisin myös itseni näihin "ei-ymmärtäjiin". Tosin olen sieltä mahdollisimman nirsommasta päästä ihmisiä muutenkin. Sienet eivät kelpaa missään muodossa, kuten ei myöskään kaali (tai no, kiinankaali on raakana ihan ok). Porkkana ja muutamat muut juurekset menevät keitossa silloin jos siellä on myös lihaa joukossa ja muutenkin ruuassa makua riittää, mutta ei oikein muuten. Ehkä sosekeittona voisi mennä myös jos siinä olisi tarpeeksi suolaa.
Herneistä en Punden tavoin itsekään oikein välitä mutta hernekeitto on HYVVEE.
Totuus on tuolla ulkona.
Re: Ruokaketju
Tein toissapäivänä hirvenlihasta palapaistia ja olipa hyvää. Sitten tänäänm oli kana-kasviswokkia.
Mutta minä olen ja elän ja hengitän.
- tuusannuuska
- Kunniajäsen
- Viestit: 7896
- Liittynyt: 30 Syys 2007 00:24
Re: Ruokaketju
Kuinka moni muu on koukussa sushiin?
Me tehtiin taas pitkästä aikaa makisusheja. Itse siksi, että saa just sellasia kuin haluaa ja niin monta kuin vaan jaksaa syödä. Noita rulliahan voi tehdä lähes mistä aineista vaan ja ihan minkä näköisiä keksii, mutta itse tykkään eniten näistä itsetehdyistä joissa on sisällä kalaa (lohta), kurkkua, varsiselleriä, avokadoa ja sipaus wasabia (dippaussoijan sekaan sitten enempi sitä, sitä on helpompi säädellä). Riisi on ihan tavallista Pirkka-puuroriisiä.
Noin valmiinkypsää ja ruskeaa avokadoa ei oltu ennen syöty, mutta vaikka ulkonäkö oli mitä oli, oli toi parasta avokadoa mitä olen suuhuni pistänyt. Ihanan pehmeää.
Me tehtiin taas pitkästä aikaa makisusheja. Itse siksi, että saa just sellasia kuin haluaa ja niin monta kuin vaan jaksaa syödä. Noita rulliahan voi tehdä lähes mistä aineista vaan ja ihan minkä näköisiä keksii, mutta itse tykkään eniten näistä itsetehdyistä joissa on sisällä kalaa (lohta), kurkkua, varsiselleriä, avokadoa ja sipaus wasabia (dippaussoijan sekaan sitten enempi sitä, sitä on helpompi säädellä). Riisi on ihan tavallista Pirkka-puuroriisiä.
Noin valmiinkypsää ja ruskeaa avokadoa ei oltu ennen syöty, mutta vaikka ulkonäkö oli mitä oli, oli toi parasta avokadoa mitä olen suuhuni pistänyt. Ihanan pehmeää.
The reason I swear so much is because fuck you.
Re: Ruokaketju
En oo maistanut sushia, mut kiinnostais kyllä. Eka kerta on varmaan viisainta suorittaa jossain hyvässä ravintolassa, suosituksia Helsingistä?
If less is more, just think how much more MORE would be!
Arpa numero viisi. KATARINA, sydämessäni olet voittaja. <3
Arpa numero viisi. KATARINA, sydämessäni olet voittaja. <3
Re: Ruokaketju
Mä oon joskus amiksen aikaa tehny itte (harjoiteltiin) sushia ja en oikein muista miltä maistui. Mietin, että jos joskus kävis testaamassa Hämeenlinnan sushi-ravintolan. Mutta seuraa ei meinaa saada, kun on ennakkoluuloisia kavereita..
Mutta minä olen ja elän ja hengitän.
- tuusannuuska
- Kunniajäsen
- Viestit: 7896
- Liittynyt: 30 Syys 2007 00:24
Re: Ruokaketju
Kannattaa joo, saa valita sellasen annoksen missä on mahdollisimman paljon erilaisia (esim. ei ole pakko ottaa ollenkaan kalaa jos ei halua). Saa sitten vähän paremmin käsitystä siitä millasista itse tykkää. Muistan ekalta kerralta, että tuntui kun olisi tukehtunut siihen sushipalaan, kun ei vielä ollut tottunut syömään kerralla sellasta rullaa. Pari ekaa kertaa maistui vähän hassulta, mutta viimeistään kolmannella kerralla olin jo koukussa. Wasabin kanssa kannattaa myös ottaa alkuun varovasti, koska se on tosi voimakasta.Maligne kirjoitti:En oo maistanut sushia, mut kiinnostais kyllä. Eka kerta on varmaan viisainta suorittaa jossain hyvässä ravintolassa, suosituksia Helsingistä?
Helsingissä olen käynyt parissakin sushiravintolassa, mutta en muista enää nimiä. Kampissa olevakin oli ihan jees, tosin jotkut kokee sen vähän sellasena pikaruokalasushipaikkana. Uskaltaisin kyllä käydä oikeastaan missä vaan sushipaikassa, jos se on suuntautunut pelkästään susheihin, eikä yritä myydä kaikkea mahdollista samassa ravintolassa.
The reason I swear so much is because fuck you.
Re: Ruokaketju
Eipä löyty jojensuusta sushipaikkaa, kiinalaisia kyl löytyy ainaki kolme. Ois ihan mukava testata.
Re: Ruokaketju
Itse rakastan sushia.Maligne kirjoitti:En oo maistanut sushia, mut kiinnostais kyllä. Eka kerta on varmaan viisainta suorittaa jossain hyvässä ravintolassa, suosituksia Helsingistä?
Parasta sushia Helsingissä olen syönyt Kämp gallerian Zen sushissa: http://www.zensushi.fi/yhteystiedot/
Suosittelen!
"No v*ttu vedä ittes vaikka hirteen tuol v*tun PK-huoneessa, tee jotain v*ttu et sut muistetaan."
-Niko Saarinen-
-Niko Saarinen-
Re: Ruokaketju
Äidin ruuilla ollaan tää viikko. Eli eilen oli pizzaa (omatekemää!) ja tänään jauhelihakastiketta pottujen kanssa sekä jälkkärinä oli uunijuustoa ts. vasikantanssia. NAMII!
Mutta minä olen ja elän ja hengitän.
- wäinämöinen
- Vastaava tuottaja
- Viestit: 3779
- Liittynyt: 30 Syys 2006 16:38
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Ruokaketju
Raku Ya ehdottomasti! (huom. avoinna ti-la)Maligne kirjoitti:En oo maistanut sushia, mut kiinnostais kyllä. Eka kerta on varmaan viisainta suorittaa jossain hyvässä ravintolassa, suosituksia Helsingistä?
Myös Kabuki on kokeilemisen arvoinen. Tokyo55:sta löytyy Sushipuffet (15€), mainio tapa tutustua japanilaisen keittiön ihmeelliseen maailmaan. Pikamätöt Ichibanista.
Zen Sushi mainittiinkin jo ylempänä.
"Big Brother House, this is Davina. You are live on Channel 4; please do not swear. The lines are closed, the votes have been counted and verified, and I can now reveal... It's now time for you to say your goodbyes. I'm coming to get you!"
Re: Ruokaketju
Ite reagoin herneisiin vähän samalla tavalla ku allaoleva koira limettiin.
Re: Ruokaketju
Eilen tein possupiffejä, kasviksia ja pottujakin keitin. Tänään ajattelin tehdä hirvi-kasvispataa. Laitan siihen sitte potkua!
Mutta minä olen ja elän ja hengitän.
Re: Ruokaketju
Itsekin googletin enkä löytänyt kyllä mitään viitteitä siitä että perunat olisi pakko keittää ennen paistamista. Siis kyllähän ne ravintolaan tulevat perunat on esikeitettyjä (tosin eivät välttämättä kypsiä).wäinämöinen kirjoitti:Nyt vähän googletusta peliin tai kysy vaikkapa äidiltä.Häntäheikki kirjoitti: En ole koskaan kuullutkaan, että perunat pitäisi keittää ensin.
...
Älä yleistä, jos et tiedä asiasta yhtään mitään.
Osaanko ammattini näin huonosti (ravintolakokki)? Kerro minulle, oi Wäiski mikä on totuus? Mun mielestä siis perunat voi keittää ennen paistamista mutta ei ole mikään pakko, jos ne ei ole keitetty ennestään niin niitä pitää tietysti paistaa pienemmällä lämmöllä ja huomattavasti pidempään. Ja keitetyt perunat pitää jäähdyttää kunnolla ennen paistamista jotteivät ne menisi muusiksi pannulla.
Totuus on tuolla ulkona.
Re: Ruokaketju
Me ainakin paistetaan perunoita pannulla ilman keittämistä! Kyllä ne kypsyy.
On terveellisempää tehdä paistetut perunat keittämättömistä kuin keitetyistä potuista. Näin kommentoi mulle ravitsemusterapeutti kun joskus asiaa kysyin. Keittämätön peruna imaisee itteensä paljon vähemmän rasvaa kuin keitetty. Näin ainakin uunissa perunalohkoja paistaessa, mutta kaipa se pätee pannuunkin. _Vaikka_ vaatiikin enemmän aikaa.
Toivottavasti ravitsemusterapeutti ei valehdellut, oon luottanut syöväni terveellisempiä lohkoperunoita kuin aiemmin
On terveellisempää tehdä paistetut perunat keittämättömistä kuin keitetyistä potuista. Näin kommentoi mulle ravitsemusterapeutti kun joskus asiaa kysyin. Keittämätön peruna imaisee itteensä paljon vähemmän rasvaa kuin keitetty. Näin ainakin uunissa perunalohkoja paistaessa, mutta kaipa se pätee pannuunkin. _Vaikka_ vaatiikin enemmän aikaa.
Toivottavasti ravitsemusterapeutti ei valehdellut, oon luottanut syöväni terveellisempiä lohkoperunoita kuin aiemmin
- wäinämöinen
- Vastaava tuottaja
- Viestit: 3779
- Liittynyt: 30 Syys 2006 16:38
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Ruokaketju
Keitettyinä paistettujen ja raakana paistettujen perunoiden eroista voisi keskustella pitkäänkin. En missään vaiheessa väittänyt etteikö perunoita voisi paistaa myös raakana. Yleisempi tapa on paistaa perunat keitettynä jos/kun puhutaan ihan perus "paistetuista perunoista". Esim. yllämainitut uunissa kypsennetyt lohkot on minulle eri asia..Tirkka kirjoitti:
Itsekin googletin enkä löytänyt kyllä mitään viitteitä siitä että perunat olisi pakko keittää ennen paistamista. Siis kyllähän ne ravintolaan tulevat perunat on esikeitettyjä (tosin eivät välttämättä kypsiä).
Osaanko ammattini näin huonosti (ravintolakokki)? Kerro minulle, oi Wäiski mikä on totuus? Mun mielestä siis perunat voi keittää ennen paistamista mutta ei ole mikään pakko, jos ne ei ole keitetty ennestään niin niitä pitää tietysti paistaa pienemmällä lämmöllä ja huomattavasti pidempään. Ja keitetyt perunat pitää jäähdyttää kunnolla ennen paistamista jotteivät ne menisi muusiksi pannulla.
Tämä koko keskustelu lähti siitä kun toisaalla pidettiin perunoiden keittämistä ennen paistamista en-ole-koskaan-kuullutkaan-outona. Luetun ymmärtäminen vaan ei ole mennyt ihan kuin Strömsössä.
Itse valmistuin kokiksi 90-luvun alussa.
Alalla en tosin montaa vuotta toiminut.
"Big Brother House, this is Davina. You are live on Channel 4; please do not swear. The lines are closed, the votes have been counted and verified, and I can now reveal... It's now time for you to say your goodbyes. I'm coming to get you!"