Plaazan Biisiraati

Keskustelua elokuvista, musiikista ja konsoli- ja tietokonepeleistä.

Valvoja: Isoveli

Vastaa Viestiin
Avatar
Risto
Isoveli
Viestit: 5623
Liittynyt: 10 Loka 2010 16:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja Risto » 08 Loka 2019 20:18

Judas Priest - Hell Bent For Leather
- Klassikko jota ei ole kulutettu puhki. Muistan että tätä oli hauska pelata Guitar Hero: Metallica -videopelissä. Pakko kyllä myöntää että oon kuullut tän biisin varmaan useammin Austrian Death Machinen versioimana, mutta onhan tää alkuperäinen huomattavasti parempi veto. 8/10

Ben Howard - Small Things
- En hirveästi paneutunut biisin sanoihin tai sanomaan, mutta masennuin silti koska kuulosti aika surulliselta biisiltä. Lauluääni kyllä todella hieno. 7/10
~

Avatar
Zygerö
Tohtori
Viestit: 7384
Liittynyt: 15 Syys 2009 15:22

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja Zygerö » 11 Loka 2019 11:25

Northlane - Bloodline

Northlane on tuttu bändi entuudestaan, mutta tähän uusimpaan en ole kerinnyt tutustumaan vielä ollenkaan. Eihän tämä yhtään hassumpi ole. Vokalisti osaa laulaa ja öristä ja siitä tulee multa aina plussaa. Yllättävän hyvä näin pitkästä aikaa, pitänee tutustua koko uusimpaan tuotokseen pikimmiten.

9/10


Judas Priest - Hell Bent for Leather

On sitä aikoinaan tullut omat Priestinsäkin kuunneltua. Nykyään menee siihen kategoriaan, että ei vaan enää jaksa. Sama kävi Iron Maidenin kanssa. Ei tää paska biisi ole, mutta en kuuntelisi enää vapaaehtoisesti.

4/10
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles

Avatar
aadeehoovee
Vuoden Foorumilainen 2014
Viestit: 3273
Liittynyt: 29 Syys 2008 21:57
Paikkakunta: Oulu

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja aadeehoovee » 11 Loka 2019 23:48

Judas Priest - Hell Bent For Leather

Yritin kovasti kuunnella tätä ilman, että verkkokalvoilleni piirtyisi kuva Robert Halfordissa nahkoissaan, niiteissään ja batman viitassaan. Mut ei se nyt ihan onnistunut. En ole juurikaan Judas Priestiä kuunnellut (ehkä pitäisi koska esimerkiksi Rainbow:n tuotannosta löysin pari helmeä kun ne otin työn alle), joten mietiskelin onko tuo Hell Bent for Leather kohta jokin toistuva läppä näiden levyillä kun se on niin kovin samanlainen Breaking the Law kohdan kanssa. Olin yllättynyt kuinka paljon pidin tästä, simppeli oman aikansa biisi sooloa myöten toimivalla sapluunalla. Tästä on oikein vaikea sanoa mitään, biisi on jees, säkeistöt on jees, laulaja on jees, soittimet on jees, meno on jees. 7 / 10.

Northlane - Bloodline

Olipas siinä industriaalinen tunnelma. Annan heti helvetisti miinusta tuosta tikittävästi rumpukompista alussa ja muutamista sovitusratkaisuista kuten noista tauoista ja ihmeellisistä äänistä. Sen sijaan laulaja on rautaa, tykkään todella paljon. Biisi nostaa tasoaan 0:39 alkaen ja lopusta pidinkin (taas kerran) yllättävän paljon. Ihan hyvää tavaraa, en usko, että levyllistä jaksaisin mutta näin yksittäisenä palana oikein kelpo kappale alusta huolimatta. 8/10
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.

Avatar
ff
Isoveli
Viestit: 7073
Liittynyt: 07 Marras 2007 04:05
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja ff » 13 Loka 2019 02:14

Northlane - Bloodline

Tämmösessä laulusuorituksessa (örin örrin -osuudet) on aina se ongelma ettei saa selkoa mistä lauletaan jos ei ole tarpeeksi kuunnellut tämäntyyppistä musiikkia. Tosin eihän sitä aina välttämättä ees tarvitse lyyrikoita ymmärtää, jos itse instrumentaali taustalla kuulostaa hyvälle ja kyllähän tuo äijäkin vakuuttavasti noita sanoja suustansa päästeli ettei mennyt onneksi ajanhaaskaukseksi tämä.

7/10

Judas Priest - Hell Bent for Leather

Ei sitä tarvitse ihmetellä, että tällainen musa on aikoinaan kerännyt hyvin lössiä ympärilleen ja suorastaan villinnyt. Tätä entisaikojen suurta musiikkia (jota ei voi replikoida nykypv), josta pakostikin tulin hyvälle tuulelle. Tämän genren suhteen olen kuitenkin aina ollut melko "yksiulotteinen", että biisin /bändin sieltä täältä aina tiedän /tiedostan, joten se verottaa pisteissä tässäkin tapauksessa kun ei ole sitä omaa vahvuusaluetta ja raadissa oli pari parempaakin kipaletta.

6/10

Ben Howard - Small Things

Tämä biisi meni niin valitettavan hitaasti eteenpäin, liiankin "laiskasti" ettei virike osa aivolohkosta meinannut pysyä skarppina, eli
meni touhu uneliaaksi. Osittain johtui tuosta tyynestä laulajastakin, että ei järin herättänyt jatkotutkintaan intressiä /perehtymistä ainakaan tällä kyseisellä rykäisyllä /ehkä en vaan ymmärtänyt tämän hienoutta tähän klo aikaan.

5/10
Asukas #4 Anu ftw

Eeppinen debyytti: Girls' Generation (소녀시대) – 다시 만난 세계 (Into The New World) (Live 2013)
-----
1. Esa A (BB5) 2. Elisabet (BB6) 3. Niko (BB3/BB6) 4. Kaki (BB2) 5. Tuija (BB5)

Avatar
Jason S.
Pääohjaaja
Viestit: 3426
Liittynyt: 18 Elo 2009 16:26

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja Jason S. » 13 Loka 2019 19:03

Northlane - Bloodline

Vauhtia (musiikissa) ja vaarallisia tilanteita (videossa). Laulajasta tuli aluksi mieleen Linkin Parkin Chester (r.i.p.), mutta vain rauhallisten laulujen kohdalla. Musiikillisesti aika hyvän kuuloista. Tuntui kyllä loppuvan kuin seinään, mikä oli pienoinen pettymys. Tuskinpa sukellan syvemmälle bändin tuotantoon.

7/10.

Judas Priest - Hell Bent for Leather

En ole koskaan tykännyt tuosta introsta, mielestäni biisin pitäisi alkaa kitaroista (0:16). Onhan nuo riffit legendaarisia, vaikka pääriffi onkin tylsä, kun taas kertsin riffi on mahtava. Halford käyttää ääntään hyvin, löytyy selkeää ja matalaa ääntä sekoitettuna oikeassa suhteessa. Olisi voinut kyllä kestää vähän pidempään. Ei pääse Breaking the Lawin tasolle.

9/10.

Ben Howard - Small Things

Hmm, olipas se kiva kuuntelukokemus. Biisi kehittyi mukavasti kohti lopun instrumenttien iloittelua, joka oli jees. Jälleen biisi, jota todennäköisesti kuuntelen yöllä, jos haluan fiilistellä jossain toisissa sfääreissä. Laulajasta en ole oikein mitään mieltä, hyvä laulaja ja niin pois päin, mutta korvaani aika persoonaton.

7/10.
Al Bundy's best insults
_______________________________________________________________________

Avatar
Wicker Man
Isoveli
Viestit: 3160
Liittynyt: 07 Heinä 2011 22:27

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja Wicker Man » 13 Loka 2019 19:38

Northlane - Bloodline

Aika mielikuvituksettoman yksitoikkoista rankkaa musaa, vailla mitään koukkuja. Laulaja pelastaa paljon. Tykkään tuosta rauhallisesta ja agressiivisemmaksi kasvavasta laulusta, mutta nuo huudot menee kyllä itselle luokkaan "hohhoijaa", eli ei voisi vähempää liikuttaa. Ei mikään täysin huono biisi, mutta en kuuntelisi vapaaehtoisesti ja jos tulisi vastaan radiossa yms. niin kanava vaihtuisi.

4/10

Ben Howard - Small Things

Sopisi hyvin tautamusiikiksi pimeille automatkoille työpäivän jälkeen. Kaikki toimii hienon rauhallisesti, vailla mitään kiireen häivää. Paitsi lopussa kun tahti nopeutuu pikkuisen, mutta silloinkin maltilla. Eipä tästä huonoa sanottavaa ole. Hieno tunnelmabiisi.

6/10
!!Kimmo voittoon!!

Avatar
aadeehoovee
Vuoden Foorumilainen 2014
Viestit: 3273
Liittynyt: 29 Syys 2008 21:57
Paikkakunta: Oulu

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja aadeehoovee » 13 Loka 2019 23:57

Ben Howard - Small Things

Paha! Raadin historian vaikein biisi. Kuten seuraavasta huomaatte, olen jälleen kiinnittänyt huomioini oleellisiin asioihin. Tuo säkeistöjen jokaisen säkeen ensimmäisen sanan laulu + kitaran vinkaus kombinaatio on jännä. Se on niin dominoiva noissa säkeistöissä, että koko loppu säe menee ikäänkuin ohi kun jää odottamaan seuraavaa. Se on häiritsevä! En oikein päässyt selville pidinkö siitä vai en, epäilen ettei muutu kuuntelemalla neutraaliksi. Ja sitten vähemmän tärkeisiin asioihin. Kun säkeistöistä on päästy, paranee kappale loppua kohti. Kuten täälläkin olen joskus kirjoittanut, minuun iskee minimaalisuus jos sen tekee hyvin ja tässä se on tehty loistavasti. Äänimaisema on täyttävä, tykkään. Laulajan ääni ja laulutyyli on kiehtovaa, sopii tähän hyvin. Tähän biisiin sopii myös nuo taakse miksatut rummut joita ei ensin edes huomaa. Sanon harvinaisen kohteliaisuuden, tykkäsin ihan helvetisti tämän kappaleen rummuista. En yleensä noteeraa kappaleiden rumpuja kuin korkeintaan negatiivisessa valossa. Eli yksittäisiä asioita mistä pidin mutta sitten biisinä.. pidinkö tästä edes kovin paljoa kun ottaa huomioon kuinka paljon minua nuo säkeistöt häiritsee.. siitä seuraavassa.

Arvostelu on ongelmallista. Erittäin mielenkiintoinen kappale (etenkin 'teknisistä' syistä), omistautumisestani kertoo, että kuuntelin tämän kaksilla kuulokkeilla, yksillä nappikuulokkeilla ja vielä kaiuttimilla pariin kertaan per äänentoistolaite. Mielenkiintoisuudestaan huolimatta kappaleen vastaanotto on todella vahvasti mielentilaan liittyvää ja mulla ei kyllä tällä viikolla ole ollut sellaista mielentilaa missä tämä pääsisi oikeuksiin. Hektinen elämäni ei ole antanut minulle saumaa rauhoittumiseen. Kun hektinen elämäni huomenna, ylihuomenna jne. jatkuu niin eipä vois vähempää kiinnostaa laittaa tätä soimaan jos jotain kerkeän kuuntelemaan. Mutta kun pääsen seuraavan kerran rauhoittumaan niin kuuntelen tämän uudelleen useamman kerran. Sinänsä sylettää antaa kappaleesta, josta voisin kirjoittaa ylistaviä arvioita jonakin toisena päivä, näinkin matalat pisteet. Mutta tämä on totista touhua eikä riskeihin ole varaa: 6/10
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.

Avatar
aadeehoovee
Vuoden Foorumilainen 2014
Viestit: 3273
Liittynyt: 29 Syys 2008 21:57
Paikkakunta: Oulu

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja aadeehoovee » 16 Loka 2019 00:40

Paketoidaan homma pitkästä aikaa:

Luby Sparks - Somewhere 35
Tiktak - Tänä Yönä Taivaaseen 32
Lunatic Soul - Cold  37
Northlane - Bloodline 35
Judas Priest - Hell Bent For Leather 34
Ben Howard - Small Things 31

Kiitos kaikille osallistujille!

Plaazan biisiraati, örin örrin.
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.

Avatar
aadeehoovee
Vuoden Foorumilainen 2014
Viestit: 3273
Liittynyt: 29 Syys 2008 21:57
Paikkakunta: Oulu

Re: Plaazan Biisiraati

Viesti Kirjoittaja aadeehoovee » 19 Loka 2019 23:15

1. Kierros 21.10.2019 00:00 – 1.11.2019 23:59

aadeehoovee & Jason S. & Zygerö & Risto & Wicker Man
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Elokuvat / Musiikki / Pelit”