Viherpeukalointia

Foorumilaisten sielunmaisema, huvit ja harrastukset, uutiset ja örveltäminen, mussutus ja mäkätys sekä kaikki muu taivaan ja maan väliltä!

Valvoja: Isoveli

Avatar
DosterMan
Pääohjaaja
Viestit: 5173
Liittynyt: 23 Syys 2008 16:51
Paikkakunta: Elderlings

Viherpeukalointia

Viesti Kirjoittaja DosterMan » 08 Kesä 2018 20:59

Rohkaistuin polkasemaan uuden ketjun, kun en löytänyt chilin kasvatuksesta tai puutarhahommista ketjua

Tänne voi laittaa kaikkea kasvien kasvatukseen ja tuhoamiseen liittyvää. Vinkkejä, kysymyksiä, saavutuksia tai mitä vaan aiheeseen sopivaa.

Avaan omasta muutaman vuoden jatkuneesta chilien, paprikoiden, tomaattien kaupunkikasvatuksesta.

Tomaatit sain elämään reilut kaksi vuotta ja sitten ne kuolivat hiljakseen. Varmaan tulee maksimit vastaan itse kasville parin vuoden kieppeillä.
Paprikoita kasvatin reilun vuoden ja totesin, et ruukuissa jää marjat(?) niin pieniksi, ettei ole millään tavalla järkevää edes harrastusmielessä.
Chileistä sain itämään helposti (ilman ohjeita) rawit, habanero sekä piripiri. Kaikki kolme tuotti satoakin jo ekana vuotena. Sain lähes kaikki ensimmäisestä talvestakin hengissä. Toisena talvena sitten hetkellinen henkilökohtainen herpaantuminen ja kato oli kovaa. Vielä on rawiteista viisi, kaksi talvea selvinnyttä kasvia ja habaneroistakin yksi. Uutta satoa laitoin tälle vuodelle rawittia pelkästään, kun totesin sen olevan suosikkichilini. Tänään jaoin 4 chiliä isoon parvekeruukuun ja laitoin keskelle, reilun 2-vuotiaan habaneron. Tein sit yhden miehen tieteellisen kokeen ja laitoin juurien korkeudelle mullan sisälle yhden havuttoman oksan joulukuusesta. Mielenkiinnolla odotan vuoden päästä, että miten paljon on oksasta jäljellä ja kukoistaako/kärsiikö chilit siitä oksasta, joka oletettavasti maatuu ja ravitsee. Kasveista pudonneet lehdet mä oon jauhanut ravinteeksi ainakin vuoden ajan. Hyvin tuntuuvat katoavan nopeasti mullan päältä.

näköjään viesti numero 5000

Avatar
Realcowboy
Pääohjaaja
Viestit: 5057
Liittynyt: 04 Loka 2007 15:31
Paikkakunta: Avlägsen by i förra Portas.

Re: Viherpeukalointia

Viesti Kirjoittaja Realcowboy » 11 Tammi 2019 22:21

Nukkatyräkki on osoittautunut idioottivarmaksi kasviksi. Siihen eivät iske ripsiäiset, jauhiaiset, kirvat tai punkit. Kastelukin voi olla satunnaista. Oma kasvini ei kuollut kesällä ulkona ollessaan rankkasateeseen eikä syksyllä hallaan. Lisääminen on helppoa siemenistä.
Viimeksi muokannut Zygerö, 14 Tammi 2019 13:41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Korjasin linkin. -Z
Niko Saarinen ja Aki Manninen ne yhteen soppii.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu keskustelu”