Talviolympialaiset

Kaikki urheiluun liittyvä keskustelu käydään täällä.
Vastaa Viestiin
Avatar
calderyon
Jumalan ruoska
Viestit: 8528
Liittynyt: 12 Marras 2007 14:34
Paikkakunta: Oulu

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja calderyon » 23 Helmi 2014 16:18

Kanada voitti Ruotsin 3-0 ja otti kultaa, jättäen Ruotsin hopealle. Hyvä juttu !!!

Ihan hyvä suoritus oli Suomen hiihtäjillä myös tänään.


-----------------
Ruotsin supertähti jäänyt kiinni dopingista?:
http://www.iltalehti.fi/sotshi-2014/201 ... 5_sb.shtml
You´re welcome!

I am the eater of Worlds !!!

My god... Half man, half amazing!

Joni Hesselgren: Big Brotherin moraalinen voittaja kaudella 2014.

Punde
Jumalan ruoska
Viestit: 15012
Liittynyt: 24 Tammi 2005 17:39
Paikkakunta: Chernarus

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja Punde » 23 Helmi 2014 16:34

Miksei toi Ruotsi voinu olla välierässä? Aivan umpisurkean saamatonta peliä. Tai sit Kanada vaan pelas niin hyvin. Tai molemmat on totta, Kanada ois voinu voittaa täydellisin murskalukemin mut tolpat pelasti svedut täysnolaamiselta.

Vähän valju fiilis jäi koko turnauksesta, Suomen voitto Venäjästä jäi mieleen yhtenä harvoista kohokohdista. No, oli se pronssimatsi kans kova, samoin Suomi - Kanada ja Venäjä - USA.

Avatar
Karhu
Ylläpitäjä
Viestit: 2633
Liittynyt: 18 Syys 2009 02:39
Paikkakunta: Oulu

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja Karhu » 23 Helmi 2014 16:48

Kunnas ihan pokkana vaan kysy suoraan ruottalaiselta että miksi olitte niin huonoja tänään? :bidmouth: Steen oli sen näkönen että vetelenkö korvilles heti vai vasta kohta?

KariTa
Big Brother
Viestit: 5248
Liittynyt: 17 Syys 2010 23:26
Paikkakunta: Kainuu

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja KariTa » 23 Helmi 2014 17:40

Punde kirjoitti:
Vähän valju fiilis jäi koko turnauksesta, Suomen voitto Venäjästä jäi mieleen yhtenä harvoista kohokohdista. No, oli se pronssimatsi kans kova, samoin Suomi - Kanada ja Venäjä - USA.
Sama juttu. Verrattuna neljän vuoden takaisiin kisoihin, nämä olivat surkeat kisat viihdyttävyyden kannalta. Jätin jopa puolet finaalista katsomatta kun samaan aikaan tuli Valioliigan ottelu.
Liian moni maa/pelaaja alisuoritti, etunenässä Venäjä.

Avatar
Evalds
Jumalan ruoska
Viestit: 9418
Liittynyt: 02 Syys 2008 22:35

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja Evalds » 23 Helmi 2014 19:22

Kanda vei ja Ruotsi oli vaisu. Innokaasti odottamani jääkiekko oli kaiken kaikkiaan suuri pettymys. Mielestäni yksi syy on turnauksen muoto, ekana pelataan viikon verran täysin turhia otteluja ja sitten alkavat tosimatsit.

Pitäisi siirtyä nuorten MM-lätkästä tuttuun tapaan eli kahteen lohkoon jossa pelaa tietty määrä joukkueita ja voittajat menevät suoraan välieriin ja lohkojen kakkoset ja kolmoset pelaavat ristiin välieräpaikoista. Huonoa tässä on se että lohkojaot voivat olla epätasapainossa jos ne jaetaan MM-kisojen perusteella.

Sitten loppuarvioihin.

Suomi sai pitkästä aikaa kultaa ja se on hyvä asia. Joukkue sai viisi mitalia mikä on se alin odotettu määrä.

Mitalien taakse kun kurkistaa niin asiat eivät näytä hyviltä, liian monet urheilijat alisuorittivat mm Mäkäräinen, lumilautajätkät, pikaluistelijat, naarasleijonat, iso osa mieshiihtäjistä, osa naishiihtäjistä etc...

Monille suomalaisille nämä olivat viim. olympialaiset ja osa jättää ison aukon mm Suomen pujottelu on ollut Poutiaisen käsissä viime vuodet ja hän jättää ison aukon, muut suomalaiset ovat statisteja tekniikkalajeissa.

Jos nämä olivat Mäkäräisen vikat o-kisat niin Suomella ei ole varteenotettavaa kisaajaa ja tämä koskee myös miesten ah:ta.

Koskela ja Poutala takaa ei löydy ketään. Miesten hiihdossa on Iivo on ainoa nuori joka haastaa maailman kärjen, naisten puolella on sentään kolme nuorehkoa naista kehissä.

Ja pakko on vertaila muihin pohjoismaihin, Norja on mennyt menojaan, mutta Ruotsikin tekee isossa kuvassa isoa pesäeroa Suomeen:

Ruotsilla 15 mitalia ja Suomella 5!

Avatar
ff
Isoveli
Viestit: 7286
Liittynyt: 07 Marras 2007 03:05
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja ff » 23 Helmi 2014 21:06

Eihän siitä saatu ikimuistoista trilleriä vaan peli meni kanukeille selvästi. No samapa tuo minulle oli kumpi vie, mutta olisi saanut edes olla viihdyttävä katsottavaksi. Peli näytti niin selvältä jo 2 erän jälkeen, että luovutin katsomisen. Oli varmasti ensimmäinen kerta, kun tulee jääkiekon finaali jätettyä kesken.

Suomelta hyvä menestys näissä kisoissa ja varsinkin Niskasen sisaruksilta kova läpimurto isolla stagella. Ehkä tässä jaksaisi taas maastohiihdostakin kiinnostua ihan eri tavalla, kun siellä on tämmösiä lahjakkuuksia tulemassa. Silti nuo Norjan "toisen planeetan hiihdot" tympäisee edelleen.

Neljän vuoden päästä sitten k-popin luvatussa maassa (E-Korea) seuraavat talviskabat. Kai noissa seremonioissa joskus esiintyy isäntämaan artisteja/ylpeyksiä, että tiettyjä tyttöjä odotellessa jos ei vaan laiteta pillejä pussiin vuosien aikana. Mittarissa näyttäisi olevan silloin lähes 11 vuotta yhdessäoloa bändin muodossa, että aika näyttää.
Eeppinen debyytti: Girls' Generation (소녀시대) – 다시 만난 세계 (Into The New World) (Live 2013)
-----
1. Esa A (BB5) 2. Elisabet (BB6) 3. Niko (BB3/BB6) 4. Kristiina (BB11) 5. Tuija (BB5)

Avatar
Reilulaksatiivi
VIP-vieras
Viestit: 879
Liittynyt: 14 Syys 2009 22:16

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja Reilulaksatiivi » 23 Helmi 2014 21:38

Evalds kirjoitti:Jos nämä olivat Mäkäräisen vikat o-kisat niin Suomella ei ole varteenotettavaa kisaajaa ja tämä koskee myös miesten ah:ta.

!
En tiedä enkä tässä nyt lähde tarkastamaan mutta muistaakseni Kaisa on 31 -32 vuotias eli ei välttämättä liian vanha neljänkään vuoden päästä ampumahiihtäjäksi. Eikös se Norjan Björndalenkin ollut lähes Selänteen ikäinen ja voitti kultaa. Mari Laukkanen taitaan muistaakseni olla jotain 25-26 vuotias eli aika paljon kaisaa nuorempi joten hänestä voi vielä tulla huippu ampumahiihtajä , koska muistaakseni Kaisa ei n. 5 vuotta sitten yhtään parempia tuloksia saanut kisoissa kuin MAri nyt.

Avatar
Evalds
Jumalan ruoska
Viestit: 9418
Liittynyt: 02 Syys 2008 22:35

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja Evalds » 23 Helmi 2014 21:44

Kaisa itse vihjaili että saattoi olla vikat o-kisat, mutta se oli vikan hlökohtaisen kisan jälkeen ja Kaisan pettymys oli valtava, kyllä hänellä olisi vielä ainakin yhet o-kisat mahista.

KariTa
Big Brother
Viestit: 5248
Liittynyt: 17 Syys 2010 23:26
Paikkakunta: Kainuu

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja KariTa » 23 Helmi 2014 22:00

ff kirjoitti:

Suomelta hyvä menestys näissä kisoissa
Tästä voi olla montaa mieltä. Ainakin ennen vanhaan sai usein kuulla urheilupomoilta kuinka Suomi on talviurheilumaa kun kesäkisoista oli tullut se tyypilliset 3-4 mitalia.
Itse en ainakaan pidä viittä mitalia minään kummoisena saavutuksena, kouluarvosanaksi antaisin kuutosen.

Avatar
Mardis
Taivaan iskä
Viestit: 4442
Liittynyt: 02 Loka 2010 21:33

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja Mardis » 24 Helmi 2014 00:19

Evalds kirjoitti:Kaisa itse vihjaili että saattoi olla vikat o-kisat, mutta se oli vikan hlökohtaisen kisan jälkeen ja Kaisan pettymys oli valtava, kyllä hänellä olisi vielä ainakin yhet o-kisat mahista.
No toivotaan näin, jotta Kaisallekin se olympiamitali vielä joskus urkenisi. Pettymykseksi ampumahiihto näissä olympialaisissa eittämättä muodostui. Yhtä mitalia Kaisan epävarman pystyammunnan tiedostaen rohkenin vain oottaa, mutta sekin meni yläkanttiin.

Hiihtopuolella taasen meni yllättävänkin hyvin. Ei etukäteen oikein mitään luottoa ollut ko. lajin suhteen, joten kaksi hopeaa ja yksi kulta oli siihen nähden aivan mainio saavutus. Kolme (katkeraa) 4. sijaa siihen päälle vielä, niin voi sanoa, että hyvin meni näissä karkeloissa hiihto suomalaisittain.

Avatar
ff
Isoveli
Viestit: 7286
Liittynyt: 07 Marras 2007 03:05
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja ff » 14 Maalis 2014 00:32

Mao Asada - Free Program 2014 Olympics Lyhytohjelmassa Mao sukelsi lammikkoon ja sitten vapaaohjelmassa vetäisi tuon täydellisen suorituksen. Kyllä siinä kyynel tuli minullekin siinä missä Laura Lepistölle selostajakopissa. Ja sitten vielä Korean Yuna Kim jäi hopealle jäähyväiskisassaan Venäjän typykän jälkeen. Meh. Tästä piti kirjoittaa jo aiemmin vaan kaiken hulinan keskellä lipsahti mielestä.
Eeppinen debyytti: Girls' Generation (소녀시대) – 다시 만난 세계 (Into The New World) (Live 2013)
-----
1. Esa A (BB5) 2. Elisabet (BB6) 3. Niko (BB3/BB6) 4. Kristiina (BB11) 5. Tuija (BB5)

Avatar
DosterMan
Big Brother
Viestit: 5562
Liittynyt: 23 Syys 2008 16:51
Paikkakunta: Elderlings

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja DosterMan » 25 Marras 2017 23:16

Niin se vaan aika rullaa vääjäämättä eteenpäin, talviolympialaiset on taas ihan hetken kuluttua.

Tällä hetkellä näyttää hyvältä hiihto, yhdistetty sekä jääkiekko. Ja tietenkin Mäksyn kautta on aina luotto kova ampumahiihtoon.

Paljon on talviurheilussakin lajeja, joita seuraan 97% vain Olympialaisissa, joten en tiedä onko siel mikä tilanne kumparekouruissa ja lasketteluissa, mut aina sieltä on yleensä yksi "yllätysmitali" tullut vähintään.

Venäjää ollaan monessa jutussa sulkemassa ulos kisoista. En oikein diggaa siitä, yleensä vaaditaan todisteet dopingin käytöstä, nyt riittää, et sitä pidetään todennäköisenä. Valitettavasti maailmanpolitiikka vaikuttaa urheiluun, vaikka ei pitäisi. Jos Venäjä suljetaan kokonaan tai pääosin ulos, niin pitäisi sulkea ulos myös Yhdysvallat, Jamaica ja Norja.
aadeehoovee: 17p DosterMan – Uskon palkinto. Valo pimeydessä kun kaikki tuntui jo menetetyltä.

Avatar
BB-FAN
Verokarhun karkoittaja
Viestit: 1229
Liittynyt: 01 Syys 2013 12:31
Paikkakunta: Finlandia

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja BB-FAN » 12 Joulu 2017 11:08

Eipäs unohdeta lumilautailijoita! Enni RUkajärvi ja kumppanit ja myös potentiaalisia mitalisteja. Lumilautailu tosin on samanlainen kuin mäkihyppy tai ampumahiihto että siinä voi kuka tahansa voittaa, täysin yllättäjäkin. Ja eikös suurimmat mitalipaineet ole laitettukkin Iivo Niskasen, Jääkiekkojoukkueiden ja Enni Rukajärven harteille? Siinäpä ne kolme potentiaalisinta mitaliehdokasta.
Ei hemmetin hemmetin hemmetti

Avatar
DosterMan
Big Brother
Viestit: 5562
Liittynyt: 23 Syys 2008 16:51
Paikkakunta: Elderlings

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja DosterMan » 25 Helmi 2018 01:43

Iivo Niskanen! Iivo Niskane! Iivo Niskanen! Iivo Niskane!

Toi Iivon hiihto oli yksi olympiahistorian ylivoimaisimmista hiihtosuorituksista. Jos olisi vaadittu, niin Iivo olisi repinyt minuutin pari eroa venäläiseen, mutta, koska ei tarvinnut, lopussa Iivo repäisi karkuun ja olympiakultaan!

Eikö se oo viimes näin käyny tyyliin 1960?

Vittu me saatiin ja saadaan kansallissankari!

BOOM! https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/30-59 ... 1-50000663
aadeehoovee: 17p DosterMan – Uskon palkinto. Valo pimeydessä kun kaikki tuntui jo menetetyltä.

Avatar
Karhu
Ylläpitäjä
Viestit: 2633
Liittynyt: 18 Syys 2009 02:39
Paikkakunta: Oulu

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja Karhu » 27 Helmi 2018 00:10

Joo, porilaisten marssin aikaan sattui satunnainen viima silmään kun alkoi vuotamaan. Viidenkympin olympiakultaa, että tämänkin sai nähdä! "Ei jumala mikä hiihto!"

Kulta-Iivo ja Darude – pettämätön yhdistelmä
https://areena.yle.fi/1-50000690

Avatar
DosterMan
Big Brother
Viestit: 5562
Liittynyt: 23 Syys 2008 16:51
Paikkakunta: Elderlings

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja DosterMan » 04 Maalis 2018 00:09

Joo oli, kumma juttu, ku oli niin paljo roskia ilmassa. Jännä miten ne roskat onnistuu ripsien suojelusta huolimatta, silloin tällöin menemään silmiin asti.

Kuulemma Kuopiossakin järjestetään jotkut kultajuhlat, mikäli Iivo suostuu paikalle. Elämme mielenkiintoisia aikoja.
aadeehoovee: 17p DosterMan – Uskon palkinto. Valo pimeydessä kun kaikki tuntui jo menetetyltä.

Avatar
aadeehoovee
Guru
Viestit: 3552
Liittynyt: 29 Syys 2008 21:57
Paikkakunta: Oulu

Re: Talviolympialaiset

Viesti Kirjoittaja aadeehoovee » 06 Maalis 2018 22:19

Iivo veti kyllä yhden ikimuistoisimmista yksilölajisuorituksista. Vielä kun olisi tullut väliaikalähdössä. Toisaalta ihan kiva, että näissäkin joskus jotain muuta tapahtuu kuin kyttäilyä 49km.

Iivo noin muutenkin sitä harvaa suomalaista urheilujoukkoa jota seuratessa ei pelota koska se sulaa ja kasetti leviää.
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Urheilu”