Brittiläiset rikossarjat

Mitä seuraat Big Brotherin lisäksi? Keskustelua TV-sarjoista.
mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja mirian » 06 Touko 2013 22:20

Laitettaisko tänne listaa hyviksi todetuista tai kiinnostavista uusista brittiläisistä rikos/etsiväsarjoista? Eli saapi olla menneitä, meneillään olevia tai tulevia. Sekä synkkiä että huumoripitoisempiakin. Sekä pitkän kaavan mukaisia että minisarjojakin.

Esmes:

Jonathan Creek
Bergerac
Taistelupari
KOmisario Morse
Komisario Frost
Komisario Lynley
Lewis
Endeavour
Hetty ratkaisee
Vera
Murha mielessä
Messias
Siveyspoliisi
Rebus
Miss Marple (itse tykkään vaan uusista leffaversioista, 80-luvun mummeli oli liian kuiva meikäläisen makuun)
Poirot
Uusi Sherlock (Sama kuin Marplen kanssa eli uudet menee, vanhat ei [smilie=a_tongue.gif] )
Midsomerin murhat
Foylen sota
Epäilyksen polttopiste
Scott ja Bailey
Puutarhaetsivät
Whitechapel
Broadchurch
The Lakes/JÄrvet
Silk
Fitz ratkaisee
Life on Mars
Death in Paradise
Yorkshiren etsivät
Red Riding 1974, 1980 ja 1983
Hiljainen todistaja
Murhan jäljet

Eli tänne vaan jatkamaan listaa kun tulee joku hyvä brittisarja mieleen. Mulla kun pitää olla aina hollilla joku tällainen sarja, jossa on periaatteessa yks rikos per jakso ettei kaikki seurattavat ole sellaisia, että maha on paniikissa juonen suhteen kuukausitolkulla ennen kuin ratkaisua saadaan aikaseks. Brittiläiset sarjat ovat tästä hyviä, ettei ratkaisuja turhaan vetkutella. Kiitos kaunis kaikille, jotka listaa täydentävät! :Love:

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja mirian » 15 Touko 2013 18:23

RIPPER STREET

http://www.imdb.com/title/tt2183641/

1889-luvulle sijoittuva brittiläinen rikossarja.

Sarjan tapahtumat alkavat kuusi kuukautta Jack the Ripper -murhien jälkeen ja kertoo Whitechapelin alueen rikostutkijoista. Pääosassa on mm. Matthew Macfadyen, joka esittää komisario Edmund Reidiä. Reidin apuna toimii rikosylikonstaapeli Bennet Drake ja amerikkalainen, armeijassa kirurgina toiminut kapteeni Homer Jackson.

Ekassa jaksossa löytyy viillellyn naisen ruumis ja syntyy epäilys viiltäjä Jackin mahdollisesta paluusta. Reidille tulee paine löytää murhaaja ennen kuin lehdet alkavat toitottaa kuuluisan sarjamurhaajan paluusta yhä paniikissa elävälle suurelle yleisölle.

Vauhdikkaan oloinen sarja ja tapahtumien sijoittuminen viktoriaaniselle ajalle tuo oman viehätyksensä. Ilmeisesti jatkossa jokaisessa jaksossa tulee olemaan oma rikostarinansa, mitä sitten selvitellään eli tarkoituksena ei ole keskittyä vain tähän viiltäjä Jack -näkökulmaan.

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja mirian » 16 Touko 2013 00:59

Ajattelin laittaa tänne lyhkäsiä esittelyjä noista hieman uusimmista sarjoista, jotka eivät ehkä ole niin tuttuja kaikille.

Elikkäs ensinnäkin tuo Endeavour, josta jo kirjoitinkin keskustelua sarjoista kohtaan.

http://www.imdb.com/title/tt2039333/

Kyseessä on siis sarja, joka kuvaa nuoren Endeavour Morsen elämää 60-luvulla aloittelevana etsivänä. Tämä sarja on vähän kuin Morse ja Lewis eli jaksot ovat leffapituisia ja käsittelevät aina jotain tiettyä rikosta yhdessä jaksossa. Samalla tuodaan esille, miten Morsesta kehittyi sellainen kuin hänet komisario Morsena tunnetaan. Mun mielestä ihan laadukkaasti tehty sarja ja pärjää omillaan eli voi hyvin sopia katsottavaksi myös sellaisille, joille Komisario Morse -sarja ei ole kovin tuttu.

Death in Paradise

http://www.imdb.com/title/tt1888075/?ref_=fn_al_tt_1

Tämä kuuluu niihin vähän leppoisempiin rikossarjoihin eli jos tykkäs esim. Monkista, niin tämä saattaisi olla kiva vaihtoehto. Sarja kertoo tosikkomaisesta komisario Poolesta, joka lähetetään Lontoosta Karibian saarelle tutkimaan toisen brittikomisarion kuolemaa. Poolen harmiksi hän joutuu jäämään saarelle paikkaamaan edeltäjänsä jättämää tyhjää paikkaa paikallisten poliisien esimiehenä. Työparina toimii ranskalaissyntyinen Camille Borday. Sarjassa on jo tapahtumien sijoituspaikan vuoksi kepeä tunnelma, mutta huumoria vedetään myös brittiläisten ja ranskalaisten stereotypioista ja Poolen kokemasta kulttuurishokista.


Scott & Bailey


http://www.imdb.com/title/tt1843678/?ref_=fn_al_tt_1


Tätä on näytetty ykkösellä Suomessa. Pääosassa on kolme vahvaa naishahmoa ja jokaisessa tuotantokaudessa on periaatteessa yksi pitempi rikosjuonikuvio, ja joissakin yksittäisissä jaksoissa käsitellään ja ratkaistaansitten vielä "päärikosjuonesta" erillisiä rikoksia. Tässä on selvästi käytetty asiantuntijaa apuna työprosessin ja kuulustelutapojen realistiseksi tekemisessä, sillä sen verran todentuntoisen ja uskottavan oloisen kuvan nuo kuulustelukohtaukset ym. poliisin konkreettiseen työhön liittyvät palaverikohtaukset ainakin minusta antavan.

Avatar
scorchio
Käsikirjoittaja
Viestit: 954
Liittynyt: 31 Elo 2009 00:36
Paikkakunta: Helsinki

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja scorchio » 17 Touko 2013 13:41

Toi Lakes on yksi parhaimmista sarjoista ever. Uusi Sherlock iskee myös ihan kybällä. Sherlock todellakin uppoutuisi aina viimeisimmän teknologian pauloihin, humputtelisi mennä nikotiinilaastarit rytkyen ja puolisalaa Watsonia rakastaen. Hieno päivitys Holmesista!

Mitäs tykkäät Mirian Black Mirrorista? Itse tykkäsin kovasti, uusia jaksoja en vielä ole nähnyt.

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja mirian » 20 Touko 2013 16:00

scorchio kirjoitti:
Mitäs tykkäät Mirian Black Mirrorista? Itse tykkäsin kovasti, uusia jaksoja en vielä ole nähnyt.
Tää olikin ihan uus tuttavuus meikäläiselle. Kiitos tuhannesti, että vinkkasit, koska tykkäsin erittäin paljon! Pilotin alku/johdatusosan jälkeen olin ihan hoomoilasena, että mitä ihmettä, onks tää joku sketsisarja vai mitä nyt tapahtuu... Mutta tämä sarjahan on aivan Twilight Zone -meininkiä. Ihan loistava! :thumbsup Tosin itse olisin laittanut vielä eläintensuojelijat tuohon pilotin possusoppaan mukaan jotenkin. Näitä lisää kiitos! :bidmouth: Järvet on mullekin jäänyt sellaiseksi sarjaksi, jota kaiholla muistelee ja muita siihen vertailee. Se vaan oli kerta kaikkiaan tosi onnistunut ja mieleen jäävä sarja.

Avatar
tuusannuuska
Kunniajäsen
Viestit: 7896
Liittynyt: 30 Syys 2007 00:24

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja tuusannuuska » 20 Touko 2013 19:20

scorchio kirjoitti:Uusi Sherlock iskee myös ihan kybällä. Sherlock todellakin uppoutuisi aina viimeisimmän teknologian pauloihin, humputtelisi mennä nikotiinilaastarit rytkyen ja puolisalaa Watsonia rakastaen. Hieno päivitys Holmesista!
Yeah, no wait.. what? Puhutaanko nyt siitä brittiversiosta vai jenkkien uudesta Sherlockista? Vai minkä sortin rakkautta tässä tarkotetaan?
The reason I swear so much is because fuck you.

Avatar
Tirkka
Isoveli
Viestit: 8346
Liittynyt: 13 Elo 2006 21:47
Paikkakunta: Uleåborg

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja Tirkka » 20 Touko 2013 19:29

Eiks siinä jenkkiversiossa oo naispuolinen Watson? Vai onko brittiversiossakin muka? Vai vähän toisenlaistako rakkautta kenties?
Totuus on tuolla ulkona.

Avatar
tuusannuuska
Kunniajäsen
Viestit: 7896
Liittynyt: 30 Syys 2007 00:24

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja tuusannuuska » 20 Touko 2013 20:04

Juu jenkkiversiossa Lucy Liu näyttelee Watsonia (yhden jakson perusteella en itse tykännyt jenkkien Sherlock-näkemyksestä). Brittiversiossa taas en ole havainnut erikseen mitään varsinaisia rakkausteemoja, toki jotain sellaista normaalia lämpenemistä työparille.
The reason I swear so much is because fuck you.

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja mirian » 21 Touko 2013 15:09

Eiks tuo ole aika yleinen tulkinta, että Holmes ja Watson olis ollut pariskunta tai että ainakin Holmes olisi ollut homoseksuaali? Kyllähän tuossa Uudessa Sherlockissakin Watson tuo tämän epäilyksen esille ja vakuuttelee, että hänelle asia on ihan ookoo (pilotin kahvilakohtaus). En nyt muista oliks muita kohtauksia, missä tällä tulkinnalla olis leikitelty, mutta eipä siinä myös ole erityisemmin heteroseksuaalisuuttakaan tai yleensäkään Holmesin seksuaalista suuntautumista juuri tuotu esille.

Elementaryssa tuodaan sen sijaan selvästi esille, että Holmes on kyseisessä versiossa naisiin päin suuntautunut. Elementaryssa esim. Irene Adler ei ole vain kiehtova mutta etäinen nainen, jonka Holmes tapaa ja sitten taas jatkaa poikamieselämäänsä vaan Elementaryssa kerrotaan suoraan, että Holmes ja Irene ovat olleet rakastavaisia ja Holmes on ollut totaalisen rakastunut Ireneen.

Avatar
scorchio
Käsikirjoittaja
Viestit: 954
Liittynyt: 31 Elo 2009 00:36
Paikkakunta: Helsinki

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja scorchio » 21 Touko 2013 16:36

^Juurikin näin. Ja edellinen kausi jäi siihen, kun Sherlock "kuoli" ja Watson jää miettimään suhdetta ja sen laatua. ^^Tuusikselle: Holmesista on tehty brittiversiossa jotenkin sukupuolineutri: hän on yksinkertaisesti niin outo, ettei oikeasti mahdu mihinkään lokeroon. Lähinnä bisseä kai hän olisi. Kiintymys Watsoniin on ilmeistä, mutta hienovaraista.

En tykännyt yhtään Holmesin jenkkiversiosta, vaikka britti Johnny AngelinaJolien-exä Lee Miller oli pääosaan roudattu. Ehkä konservatiivisessa USA:ssa niellään paremmin parivaljakon sähköinen kemia, kun heitä näyttelee mies ja nainen.

Paitsi, että sitä sähköistä kemiaa ei löydy Liun ja Millerin väliltä, mutta sitä vastoin B. Cumberbatchin :love61: (olen melkein cumberBITCH, consider cumber my batches?) ja M. Freemanin välillä on selvästi sähköä. Toki he ovat valovuosia parempia näyttelijöitäkin kuin jenkkiversion keskinkertaisuudet. Odotan jännityksellä, miten Cumberbatch selviää Stark trek-elokuvassa...

Avatar
tuusannuuska
Kunniajäsen
Viestit: 7896
Liittynyt: 30 Syys 2007 00:24

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja tuusannuuska » 21 Touko 2013 16:56

scorchio kirjoitti:^^Tuusikselle: Holmesista on tehty brittiversiossa jotenkin sukupuolineutri: hän on yksinkertaisesti niin outo, ettei oikeasti mahdu mihinkään lokeroon. Lähinnä bisseä kai hän olisi. Kiintymys Watsoniin on ilmeistä, mutta hienovaraista.
No sitä minäkin, että jos brittiversiossa jotain kipinää on, sitä ei ainakaan ole alleviivattu mitenkään. Siksi tuli ekana mieleen jenkkiversio, kun siinä on sentään mies ja nainen ja niiden välillehän on yleensä väkisten väännettävä jotain silmäpeliä, enkä ole sitä sen tarkemmin katsonut. Brittiserlokissa kiintymys on ilmeistä, mutta mikään muu ei (kai... meikäläisellä on maailman huonoin mikään-tutka, mikä varmaan johtuu siitä kun ei ole mitään väliä kuka tykkää "sillain" ja kenestä).
The reason I swear so much is because fuck you.

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja mirian » 21 Touko 2013 17:29

Brittiversion Sherlock vaikuttaa minusta aseksuaalilta. Muitakin tulkintoja varmasti on, mutta mun mielestä Sherlock oli lähinnä huvittunut Watsonin luullessa häntä homoseksuaaliksi ja muutenhan Sherlock ei sarjassa juuri kiinnostusta siinä mielessä ketään kohtaan osoita. Irenenkin kohdalla kiinnostus tuntui olevan aika laimeeta, joten vain aika epävarman veikkauksen voi Uuden Sherlockin Holmesin seksuaalisuudesta heittää. Brittiversiossa annetaan kuitenkin tilaa enemmän myös homoseksuaalisuustulkinnalle, koska asiaa lähestytään vaan vihjaillen (toisin kuin Elementaryssa).



Olen edelleen eri mieltä Elementarysta. :blackeye Mun mielestä siinä Watsonin ja Holmesin ystävyyssuhde on aivan ihana ja Lucylla ja Jonnylla todellakin löytyy sitä kemiaa! :love61: Tykkään Liun Watsonin älykkyydestä ja sisukkuudesta ja Watsonista onkin kehittynyt tosi oiva ja vahva työpari Holmesille nyt ekan kauden aikana.

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja mirian » 21 Touko 2013 20:56

The Fall

Gillian Andersonin ja Jamie Dornanin tähdittämä uusi psykologinen thrilleri. Dornan esittää sarjamurhaajaperheenisää ja Anderson tätä sarjamurhaajaa jahtaavaa etsivää. Tapahtumat sijoittuvat Belfastiin. Tässä sarjassa seurataan aika tarkkaan molempia puolia. Oon katsonut kaksi ekaa jaksoa ja vaikuttaa minusta tosi hyvältä. Ilmeisesti myös britit ovat innostuneet ja suunnitteilla olis ehkä toinenkin kausi.

Ekan jakson trailereita:

http://www.youtube.com/watch?v=kNXWZIuSBTg

http://www.youtube.com/watch?v=y5LjQVoNXmo


Tokan jakson traileri:
http://www.youtube.com/watch?v=LWcdEbN_ ... e=youtu.be


3. jakson traileri:
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... HEjbCIMAu8

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja mirian » 22 Touko 2013 09:51

Criminal Justice

eli Oikeuden edessä. Tästä tulee parhaillaan toinen tuotantokausi ykkösellä, jossa syytetyn penkillä on aviomiehensä murhasta syytetty, alistuva ja hauraan oloinen Juliet:

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/ulkomain ... %93-juliet

Toisen tuotantokauden ensimmäinen osa on vielä nähtävissä Areenassa kolmen päivän ajan ja toka osa tulee sitten ensi sunnuntaina:

http://areena.yle.fi/tv/1320591

Tarinat ovat täysin erillisiä eli hyvin voi katsoa suoraan toista tuotantokautta vaikkei ensimmäistä olisikaan nähnyt. Ensimmäinen kausi on kuitenkin myös tsekkaamisen arvoinen. Siinä oikeuden edessä on nuori mies Ben, jota syytetään yhden illan seksikumppaninsa murhasta huumehuuruisen yön jälkeen.


http://www.imdb.com/title/tt1188927/

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja mirian » 22 Touko 2013 14:24

Korjaus: LAUANTAISIN siis tulee tuo Oikeuden edessä...

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Brittiläiset rikossarjat

Viesti Kirjoittaja mirian » 14 Kesä 2014 10:22

Happey Valley (http://www.imdb.com/title/tt3428912/) oli mielestäni oikein oiva uusi brittiläinen minisarja. Pääosissa mm. Sarah Lancashire ja Steve Pemberton.

Lancashire esittää sisukasta poliisitätiä ja yksinhuoltaja isoäitiä, joka huolehtii itsemurhan tehneen tyttärensä pojasta, joka syntyi raiskauksen seurauksena. Pemberton taas on pomoonsa suivaantunut äijä, joka kostona päättää järjestää pomon tyttären kidnappauksen, jotta saisi rahaa lastensa koulutusta varten. Toteutus vaan ei ole yhtä sujuvaa kuin suunnitelma ja kidnappauksesta seuraa brutaalien tapahtumien sarja.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “TV-sarjat”