Yleistä keskustelua

Avatar
mrj
BB-talon ylijumala
Viestit: 4605
Liittynyt: 28 Elo 2007 15:32

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja mrj » 28 Huhti 2013 23:29

knocker kirjoitti:
Janne taas jatkoi loppuun asti aloittamallaan tiellä. "Mä en saanut mun pizzaa, yyyh!"

Ainoa asia, mikä mua jäi vaivaamaan, oli se, kun Jarkko puhui, että niiden vauva oli rikottu sairaalassa. Mikä tää juttu oikein oli?
ja janne tuntu olevan tosissaan ton pitsa asian kanssa? wtf... joo muaki muute jäi häiritteen tuo vauva juttu.. tietääkö joku tosiaan tarkemmin??
JuHu - :drink55:

Punde
Jumalan ruoska
Viestit: 15012
Liittynyt: 24 Tammi 2005 17:39
Paikkakunta: Chernarus

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja Punde » 28 Huhti 2013 23:38

knocker kirjoitti:Hävettää myöntää, että näin täysheteronakin tuli samat ajatukset mieleen Noran tisseistä.
Heterona täytyy ihmetellä miten rumat ja selkeästi tökeröt silikonisarjakuvatissit ketään kiihottaa. Hyi että. Eikä varmasti ollut ainut paikka mistä Noraa leikelty. Voi hyi sentään. Ei vaan iske muovisuus.

Kertonee paljon kaudesta ettei tähdellisempää sanottavaa nyt keksi tähän loppuun. En odota henkeä pidätellen uutta kautta, eikä haittaa yhtään jos sellaista ei ollenkaan tule.

stalkmeri
Kesä-Esa
Viestit: 44
Liittynyt: 19 Syys 2011 19:16

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja stalkmeri » 29 Huhti 2013 10:57

Suosikkini voitti, onnea vaan Jarkolle :tu Kyllä Heinin voitto olisi ollut aivan huutava vääryys, ja tajusihan valtaosa jurystakin sen. Yllätyin kyllä siitä, että myös Piia antoi Jarkolle äänensä, mutta toisaalta se osoittaa Piialta aikuismaisuutta ja sitä, ettei jää tuleen makaamaan. Kuitenkin hänelle tuli nyt viimeistään jaksoja katsoessa varmasti ilmi se, että koko Harimau on häntä dissannut, joten sinällään en edelleenkään pidä Jarkon viimeisiä sanoja pahoja, koska hän varoitti tulevasta..

Heimoneuvosto oli kyllä mielenkiintoinen ja hyvin hiillostivat finalisteja. Heinin säälinkeräys puhe aiheutti lähinnä myötähäpeää, en todellakaan ymmärrä, että miksi voitto pitäisi antaa sille jota on elämä kaltoin kohdellut, eikä sille joka tässä kyseisessä pelissä sen ansaitsee enemmän. Jani näpäytti kyllä hyvin takaisin, kun Heini sanoi, että sen rahat menee parempaan käyttöön.

Mutta tosiaan, Rawahan sen voittajan päätti. Finaalikaksikosta oli kyllä vaikea sanoa, että kumpi vie voiton ja noin murskavoittoa en olisi Jarkolla uskonut. Mutta kuten arvelinkin, niin Rawalaiset arvosti Jarkon pelitaktiikkaa enemmän. Aki oli aivan yliliikuttava perustellessaan ääntään Jarkolle.

Kaikenkaikkiaan oikein kiva kausi ja mielelläni näkisin Suomen Selviytyjiä teevessä lisää.

Avatar
Tahiti
Vaihtoasukas
Viestit: 335
Liittynyt: 24 Loka 2010 13:05

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja Tahiti » 29 Huhti 2013 11:18

Finaalissa jäi tympimään se, että rawalaiset näyttivät edelleen olevan tiukasti Jannen hyppysissä "omia" äänestyspäätöksiään tehdessään. Nora heti repäisi aluksi ja sanoi muistaakseni Heiniä peesaajaksi. Hehe. Nora itse ei kisan aikana tehnyt yhtä ainoaa omaa päätöstä. Minua tympäisi myös se, että Janne pudotti alussa rawalaisista naiset veks ja mietin, miten paljon Heinin sukupuoli vaikutti tässä äänestyspäätöksessä. En jaksa uskoa, että mies pizzoista olisi niin kiukkuinen ollut, naamioi sukupuoli asian pizzaksi, kun vaikuttaisi muuten juntilta.

Tuomariston katkerat -ette ole ansainneet voittoa-kommentit- pilasivat finaalin tunnelman heti aluksi. Voisi olla edes sen verran kunnioitusta kanssakilpailijoita kohtaan, että voisivat myöntää näiden pelanneen parhaiten. Akille hatunosto hienosta kommentista tässä, että ovat ansainneet paikkansa. Aki nousi kisan henkiseksi johtajaksi tällä kommentilla :Love: .

Heinin säälivuodatus aiheutti myötähäpeää. Ihminen voi koko ikänsä syyttää lapsuttaan tai sitten päästä sen yli. Kokemukset ovat varmasti olleet rankkoja, mutta voiton kinuaminen niillä ala-arvoista.

Selviytyjät on kyllä siitä huono formaatti, että alussa vahvat vievät joukkueen voittoon ja sitten heidät äänestetään ulos uhkina ja semifinaalissa istuu sitten porukkaa joka ei ansaitse voittoa.

Janne näytti muuten ihan juopotelleelta. Punertavat silmät loivat hyvän taustan Heinin juoppoisä-keskustelulle.

Jarkko on voittajana kohtalainen. Välillä inhosin tosissaan, välillä menetteli. Pian kiusaaminen tympi ehkä eniten.

Avatar
mrj
BB-talon ylijumala
Viestit: 4605
Liittynyt: 28 Elo 2007 15:32

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja mrj » 29 Huhti 2013 11:20

"Kuvankaappaus selviytyjien introsta. Olisko siinä Final four? Kaks miestä ja naista. Jarkko, Jani, Pia ja sitten Hanna/Heini. Ei mikään kovin selvä kuva, mutta Pia on aika selkeästi tunnistettavissa, koska joka jaksossa seisoo noin kädet lanteilla.."

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 3069_n.jpg

bongasin tommosen selviytyjät suomi facebook ryhmästä, ja tuo oli postattu 1.huhtikuuta.
JuHu - :drink55:

Avatar
Mardis
Taivaan iskä
Viestit: 4442
Liittynyt: 02 Loka 2010 21:33

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja Mardis » 29 Huhti 2013 14:19

Tosta oli jo kolme sivua taaksepäin puhetta..

Kausi oli kokonaisuutena katsottava, näin voisin sanoa. Toivottavasti jatkoa seuraa.
Edit:
Tahiti kirjoitti:Janne näytti muuten ihan juopotelleelta. Punertavat silmät loivat hyvän taustan Heinin juoppoisä-keskustelulle.
Tuli useasti kauden aikana ihmeteltyä, miten ne on niin punasia siellä heimoneuvostossa. Janne etunenässä, mutta muitakin samanveroisia "punastujia" löytyi. Pakko siihen oli jotkut ulkoisetkin seikat vaikuttaa, kuten kuumuus tai (vääränlainen) valo.

Avatar
Nias
Asukaskokelas
Viestit: 113
Liittynyt: 22 Joulu 2012 15:12

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja Nias » 29 Huhti 2013 21:07

Spekulaatiota toisesta kaudesta. Tanskassa haku päällä ja täättyy toukokuun 10. päivä.

Kuvausmatka jo 30.6. - 6.7.

http://www.youtube.com/watch?v=yW-YZEUQoKg

Ei tietoa oisko samalla matkalla siellä myös suomalaiset mukana (ilman julkista hakua siis).
En usko...

Samalla matkalla on Hollantilaiset.

Avatar
Benjamin
Jumalan ruoska
Viestit: 7551
Liittynyt: 16 Elo 2011 03:21
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja Benjamin » 30 Huhti 2013 01:28

Pakko sanoa vielä täällä, että Heini vaikutti siksi säälinkerjääjältä, että hänellä oli rankkoja kokemuksia! Kyllä Jarkkokin yritti kokemuksiaan selittää, mutta hänen ainoa hätkähdyttävä lause alkupuheessa oli se "vauvamme rikottiin". :shock: Mitä se tosiaan tarkoitti?!
Mutta siis.. jos Jarkollakin olisi rankkoja kokemuksia, niin yhtä lailla hän olisi silmissänne säälinkerjääjä.

Heini oli kuitenkin Jarkkoa huonompi vastailemaan tuomariston kysymyksiin. Olisin itsekin keksinyt paremmat vastaukset kun Heini!
DosterMan kirjoitti:Tälleen jälkiviisaana voi sanoa, et oli Janne tälle kaudelle kyllä melkonen kultakimpale, vaikka inhosinkin valtaosan ajasta.


Pakko todeta tämä sama ja kompata.
Jani ja Harri oli kingejä, äkkiä ne johonkin fort pojakeen tai uimahyppimään tai jotain muuta.
Tämä taas on helpotus, että näiden kahden jumalointi ehkä loppuu, kun kausikin loppui.

Pitäähän se sanoa että vahvoja kilpailijoita nuo olivat, mutta en sitä heidän ylistämistään jaksaisi enempää.

Avatar
Nias
Asukaskokelas
Viestit: 113
Liittynyt: 22 Joulu 2012 15:12

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja Nias » 30 Huhti 2013 16:45

orgasmienkeli kirjoitti:Pakko sanoa vielä täällä, että Heini vaikutti siksi säälinkerjääjältä, että hänellä oli rankkoja kokemuksia! Kyllä Jarkkokin yritti kokemuksiaan selittää, mutta hänen ainoa hätkähdyttävä lause alkupuheessa oli se "vauvamme rikottiin". :shock: Mitä se tosiaan tarkoitti?!
Mutta siis.. jos Jarkollakin olisi rankkoja kokemuksia, niin yhtä lailla hän olisi silmissänne säälinkerjääjä.
Finaalin heimoneuvosto oli vahvasti leikattu. Minulle jäi sellainen fiilis, että finalisteilta ehkä pyydettiin mahdollisetsi jonkinlainen stoori eikä pelkkää perustelua miksi heidän pitäisi voittaa.

oprah
Toukka
Viestit: 6
Liittynyt: 29 Huhti 2013 17:46

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja oprah » 30 Huhti 2013 18:14

Hei vaan kaikille, jotka vielä lukevat tätä keskustelua.
Olen seurannut palstaa koko Selviytyjien ajan. Itse asiassa jo aikaisemmin, koska tv-friikille tämä on yksi parhaimmista ja asiallisimmista sivustoista.
Selviytyjät Suomeen liittyvää keskustelua seurasin kuitenkin erityisen tarkasti, sillä olen ohjelman käsikirjoittaja.
Ihan ensimmäiseksi haluan siis kiittää kaikkia mielenkiinnosta ja asiantuntevuudesta sarjaa kohtaan. On ollut ilahduttavaa, että niin moni teistä on pitänyt sarjasta, varsinkin kun suurin osa tuntuu olevan jenkkiversion suuria faneja ja sanomattakin on selvää, että toimimme eri resursseilla ja budjeteilla.
Ei varmaan ole kauhean yleistä rikkoa anonymiteettiä näillä keskustelupalstoilla, mutta ajattelin nyt tehdä niin, koska tämä on sivusto, jonne on tulevaisuudessakin helppo kirjoittaa vain asioita, jotka voi allekirjoittaa myös omalla nimellään.
Toinen syy on se, että jos teitä kiinnostaa, voisin vastata joihinkin kysymyksiin, mitä teiltä sarjan tiimoilta jäi. Kaikkia asioita en tietenkään voi paljastaa ja osaan saatan joutua kysymään lupaa ns. ylempää, mutta on tuotannossa paljon sellaistakin, jota voi huoletta avata. Varsinkin sisältöön liittyvää ja sehän toki on erityisalaani. :)
Aloitan vaikka parilla asialla, joista täällä puhuttiin finaalijaksoon liittyen.
Tuomariston jäsenten punaiset silmät. ;) Totuus on se, että osa tuomaristosta sukelteli ja snorklaili hiljattain ennen finaaliheimoneuvostoa, ja punasilmät olivat sieltä peräisin. Samasta syystä ilmiön saattoi muuten välillä huomata Heikki Paasosen silmistä.
Jarkon lapsen tarina. Tämä lienee kerrottu jossakin Maikkarin netissä tai ehkä jopa ohjelmassa, en muista tarkasti. Tuskin Jarkolla on mitään sitä vastaan, että kerron sen täällä, ettei se jää vaivaamaan ja kasva suuremmaksi asiaksi kuin onkaan. Kyse oli siis siitä, että Jarkon kolmas lapsi oli poika ja tiedettiin etukäteen isokokoiseksi. Keisarinleikkaus olisi ollut paikallaan, mutta siihen ei ollut synnytyksen käynnistyttyä henkikökuntaa, joten lapsi syntyi normaalia kautta. Siinä rytäkässä hänen olkapäänsä vaurioitui pahasti ja sitä on sittemmin jouduttu kuntouttamaan.
Jos siis haluatte kysyä jotain, kysykää. Mieluusti pitäisin sen linjan, että vastaan vain täällä yleisellä palstalla, koska en voi vastata kuin sellaisiin kysymyksiin, joiden vastauksen voivat kaikki lukea.
Ymmärrän myös todella hyvin, jos haluatte säilyttää mielikuvanne ja mielipiteenne sarjasta koskemattomina. Katsomiskokemus ja siitä syntyneet mielipiteet ovat kuitenkin aina yksinomaan henkilökohtaisia.
Kiitän ja kumarran.

Avatar
Nias
Asukaskokelas
Viestit: 113
Liittynyt: 22 Joulu 2012 15:12

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja Nias » 30 Huhti 2013 18:20

^
Wow... siis jos oprah ei ole Trolli ;-)

Tässä kysymyksiä:

- Onko MTV3 tyytyväinen katsojalukuihin?
- Eli onko vielä toisesta kaudesta ollut puhetta?
- Miksi ohjelman tunnusmusiikki ei ole sama kun Jenkeissä? Varmaan koskee tekijänoikeuksia mutta muutkin maat ovat käyttäneet jenkkien hyvää musiikkia.

- Miksi finaalin ratkaisu oli tälläinen eli miksi voittaja sai valita vastustajansa? Tuohan on alkuperäinen ja siis jo vanhahtava (ei dramaattisin) tapa ratkaista finalistit.

- Mitä käsikirjoittaja tekee tälläisessä sarjassa? Suunnittelee kisat vai laittaa sanat kilpailijoiden suuhun? [smilie=a_teeth.gif]

oprah
Toukka
Viestit: 6
Liittynyt: 29 Huhti 2013 17:46

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja oprah » 30 Huhti 2013 18:35

Moi Nias. Juu, en ole trolli.
Osasin odottaa näitä kysymyksiä ensimmäisenä, ja jos olisin ollut fiksu, olisin kysynyt etukäteen, mitä saa sanoa, ennen kuin kirjoitan ekan viestini.
Nyt vastaan vain: otan mahdollisuuksien mukaan selvää. En ole kanavan edustaja ja nämä asiat kuuluvat heille. Ymmärrät varmaan.
Ja sitten kuulostankin jo trollilta... :D
Oh dear.

Avatar
Nias
Asukaskokelas
Viestit: 113
Liittynyt: 22 Joulu 2012 15:12

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja Nias » 30 Huhti 2013 18:37

Ymmärrän toki. Editoin tuota kysmystäni. Saat ehkä vastata viimeiseen kysymykseen?

oprah
Toukka
Viestit: 6
Liittynyt: 29 Huhti 2013 17:46

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja oprah » 30 Huhti 2013 18:39

Nias kirjoitti:^
- Miksi finaalin ratkaisu oli tälläinen eli miksi voittaja sai valita vastustajansa? Tuohan on alkuperäinen ja siis jo vanhahtava (ei dramaattisin) tapa ratkaista finalistit.

- Mitä käsikirjoittaja tekee tälläisessä sarjassa? Suunnittelee kisat vai laittaa sanat kilpailijoiden suuhun? [smilie=a_teeth.gif]
Nämä ovat hyviä ja osuvia kysymyksiä, joihin pystyn vastaamaan. Palataan näihin!

Avatar
Spencer
Ylläpitäjä
Viestit: 19499
Liittynyt: 22 Elo 2005 18:08

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja Spencer » 30 Huhti 2013 20:50

Tervetuloa, oprah! :tu

Pari kyssäriä:

1. Paasosen repliikit esimerkiksi heimoneuvostossa oli kopioitu sanasta sanaan käännettynä jenkkiversiosta (esim. "toinen henkilö joka äänestetään ulos blaablaablaa..."). Miksi näin?

2. Heimoneuvostossa äänestys tapahtuu parin metrin päässä muista kilpailijoista. Eikö sitä äänestyspaikkaa saa yhtään kauemmaksi? :)


Yllättävän hyvin btw toteutettu suomiversioksi. Toivottavasti se toinen kausi tulee!
Parhaat asukkaat: 1. Aleisha 2. Nikki (1982-2021 RIP) 3. Paul 4. Dick 5. Charlotte

Parhaat kaudet: 1. BBAU7 2. BBUK9 3. BBUS8 4. BBAU4 5. BBCAN4

Avatar
PIETRO
Kanavajohtaja
Viestit: 3925
Liittynyt: 05 Joulu 2008 15:20
Paikkakunta: Oulun seutu

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja PIETRO » 30 Huhti 2013 21:13

Tervetuloa oprah sivustolle, mukava että uskaltauduit :tu
Olisi yksi kysymys.
Kun alkoi näyttämään sille, että heimolaiset ovat toisilleen uskollisia loppuun saakka, niin miksei pakkaa sekoitettu (vaihdettu keskenään ), kuten joskus jenkkiversiossa on tehty, silloin äänestystulokset eivät olisi olleet niin ennalta arvattavia mitä ne nyt olivat ?

Avatar
newman
Risteilyisäntä/-emäntä
Viestit: 820
Liittynyt: 22 Marras 2010 21:46

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja newman » 30 Huhti 2013 23:01

tähän väliin kommentti pitsa-JAnnelle. Kun harimau voitti pitsat, oli leirissä nälänhätä: jengiä paljon ja ruokaa vähän. Rawa oli juuri tyhjentänyt palkintopöydän syömiskilpailussa ja syöneet itsensä ähkyyn, jonka Heini tiesi. Tuossa tilanteessa en olisi minäkään tarjonnut rawalle edes sitä yhtä pitsaa, koska jokainen muru oli nyt tarpeen nälkäiselle heimolle, eikä rawan valmiiksi täysille vatsoille.

Jannella oli paras kysymys Jarkolle: onko sinulla siviilissäkin tapana kiusata heikompia, potkia maassa makaavaa? Jarkossa on kyllä ainesta kiusaajaksi, jonka tunnusti olleen koulussa, tiikeri ei pääse raidoistaan aikuisenakaan. Onneksi tunnusti hävenneensä kommenttejaan jälkeenpäin.

Oprahille voisi kysyä: VAlitsitteko tahalleen ihmisiä, jotka eivät ole erätaitoisia? Kummatkin heimot kitisivät ruuan puutteesta, ja "nyt joudutaan olemaan ilman ruokaa 2 päivää jotta riisi riittäisi". Kuka tahansa erätaitoinen olisi pyytänyt kalaa ruuaksi, nyt näytettiin että pari kertaa yrittivät ja lopussa ei ollenkaan. Rannalla makoiltiin ja itkettiin nälkää, eikä yritetty mitään! Lisäksi kukaan ei osannut oikein tultakaan tehdä...itse touhuaisin koko ajan noiden asioiden kimpussa, koska muuta hommaahan tuolla ei olekaan! Valittiinko sinne tahallisesti kaikki tunarit, ehkä Akia lukuunottamatta?

Avatar
Marianne
Pähkinäpörriäinen
Viestit: 1581
Liittynyt: 08 Elo 2006 23:28

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja Marianne » 01 Touko 2013 16:28

Oleellisin asia eli tehtävät oli alussa huonoja mutta parani paljon ohjelman edetessä. Mutta kaikki tehtävät oli aika samantyyppisiä.
Palkinnot olisi voinut olla vähän parempia ja monipuolisempi.

Voittaja oli ihan ok. Jarkon kommentti Pialle oli aika törkeä mutta silti suon hänelle voiton. Ei mitenkään mielenkiintoinen tyyppi, mutta ei noista kukaan ollut.
Onneksi Heini ei voittanut, todella tylsä ja huono tehtävissä.

Oprahilta kysyisin miksi ei näytetä koskaan noiden tavallisia keskusteluja elämästään?? Sellaisten keskustelujen puute teki ohjelmasta todella tylsän. En hahmottanut kilpailijoiden persoonallisuutta ja luonnetta kunnolla kun en tiedä mitään muuta kuin nimen ja ammatin. Se ei häiritsisi jos olisi koko ajan tehtäviä, mutta tässä kuitenkin näytettiin paljon leirielämää. Tulee sellainen vaikutelma että kilpailijat on niin tylsiä ettei niiden keskustelut ole näyttämisen arvoisia.

Juonittelua ei ollut liikaa ja oli hyvä kun liittoutumat solmittiin aidon tykkäämisen mukaan.

Antaisin suurimmalle osalle kilpailijoista arvosanksi 2, samoin kun koko ohjelmalle. oli paljon parempi kuin Jenkkin Selviytyjät ja Ruotsin Robinson.
Jos seuraava kausi tulee niin katson sen mielelläni.

Vielä toivoisin äänestyksiä siitä voittiko oikea tyyppi, minkä arvosanan antaisit ohjelmalle ja haluatko jatkoa.
Voin itsekin käydä laittamassa mutta olen vähän huono siinä.

oprah
Toukka
Viestit: 6
Liittynyt: 29 Huhti 2013 17:46

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja oprah » 02 Touko 2013 23:30

No niin, sori, että on kestänyt.
Tässä vastauksia joihinkin teidän kysymyksiin, kiva että viitsitte lähettää kyssäreitä!

- Miksi finaalin ratkaisu oli tälläinen eli miksi voittaja sai valita vastustajansa? Tuohan on alkuperäinen ja siis jo vanhahtava (ei dramaattisin) tapa ratkaista finalistit.
Halusimme semifinaalin, jossa oikeasti olisi seisottu siellä puomilla mahdollisimman pitkään, tuntikausia. Siksi emme halunneet, että kisa ratkeaa siihen, kun toinen kilpailija putoaa (eli kaksi parasta olisi mennyt finaaliin), vaan halusimme, että voittajalla on merkitystä. Omasta mielestäni se oli dramaattisempaa. Semifinaalin aikana kuitenkin alkoi nousta tosi paha myrsky ja sekä kilpailijoiden että tuotantotiimin (osa kuvaajista oli vedessä kameroineen) turvallisuuden vuoksi kisaa jouduttiin kiirehtimään bamburimojen poistolla.

- Mitä käsikirjoittaja tekee tälläisessä sarjassa? Suunnittelee kisat vai laittaa sanat kilpailijoiden suuhun?
Käsikirjoittaja on mukana vähän kaikessa: kilpailujen suunnittelussa ja valinnassa, päättämässä, milloin ja miten kilpailijat saavat ruokaa jne. Tärkein työ on kuitenkin pysyä kärryillä, mitä leireissä tapahtuu ja sen perusteella päivä kerrallaan valita, mihin asioihin haastatteluissa ja realitykuvauksissa keskitytään. Paikan päällä tein käsikirjoituksia työryhmää varten kuvauksiin ja osin siellä ja osin jälkeenpäin täydensin kässärit edittiin. Haluaisinpä nähdä sen käsikirjoittajan, joka yrittää kirjoittaa suomalaiselle realitykilpailijalle vuorosanoja suuhun... :D

Paasosen repliikit esimerkiksi heimoneuvostossa oli kopioitu sanasta sanaan käännettynä jenkkiversiosta (esim. "toinen henkilö joka äänestetään ulos blaablaablaa..."). Miksi näin?
Huomasin, että se ärsytti joitakin. Haimme noinkin suorilla käännöksillä sitä, että ohjemassa olisi jenkkiversion faneille mahdollisimman paljon tuttuja elementtejä, ihan vuorosanoja myöten. Näin jälkeenpäin formaatin kunnioittaminen oli varmasti paljon enemmän kiinni muista asioista ja valinnoista. Sen verran yritin kuitenkin skarpata, että lauseet olivat toivottavasti ihan oikeaa suomea.

Heimoneuvostossa äänestys tapahtuu parin metrin päässä muista kilpailijoista. Eikö sitä äänestyspaikkaa saa yhtään kauemmaksi?
Äänestyspaikka ei itse asiassa ollut aivan niin lähellä kuin tv-kuvan perusteella vaikutti, mutta hieman liian lähellä kuitenkin jenkkiversioon verrattuna. Niin kuin monet teistä jo tietävät, Malesiassa kuvattiin samaan aikaan muiden maiden Robinsonia, jossa äänestyssysteemi on hieman erilainen. Tässä asiassa jouduimme elämään Robinsonin lavastuksen mukaan, vaikka muuten saimme toiveitamme läpi heimoneuvostolaivaan.

Kun alkoi näyttämään sille, että heimolaiset ovat toisilleen uskollisia loppuun saakka, niin miksei pakkaa sekoitettu (vaihdettu keskenään ), kuten joskus jenkkiversiossa on tehty, silloin äänestystulokset eivät olisi olleet niin ennalta arvattavia mitä ne nyt olivat ?
Monen asian summa. Aika aikaisessa vaiheessa alkoi myös tuntua, että toiseen heimot vaihdettavat kilpailijat lähetettäisiin aika lailla suden suuhun. Heimouskollisuus on kai suomalaisille tyypillistä. Toisaalta vasta jälkikäteen voi sanoa, että asiat menivät ennalta arvattavasti. Tuotannon tuoksinassa tilanne eli koko ajan. Ja kovin pienestä kaikki oli nytkin kiinni. Yksi koskemattomuuskolikon luovuttaminen oikealle ihmiselle oikeassa paikassa olisi muuttanut koko pelin.

VAlitsitteko tahalleen ihmisiä, jotka eivät ole erätaitoisia? Kummatkin heimot kitisivät ruuan puutteesta, ja "nyt joudutaan olemaan ilman ruokaa 2 päivää jotta riisi riittäisi". Kuka tahansa erätaitoinen olisi pyytänyt kalaa ruuaksi, nyt näytettiin että pari kertaa yrittivät ja lopussa ei ollenkaan. Rannalla makoiltiin ja itkettiin nälkää, eikä yritetty mitään! Lisäksi kukaan ei osannut oikein tultakaan tehdä...itse touhuaisin koko ajan noiden asioiden kimpussa, koska muuta hommaahan tuolla ei olekaan! Valittiinko sinne tahallisesti kaikki tunarit, ehkä Akia lukuunottamatta?
Kalastaminen osoittautui jostakin syystä paljon hankalammaksi kuin etukäteen luultiin, tarkkaan en tiedä miksi. Ihan pelkkää kilpailijoiden tumpeluutta se ei kuitenkaan ollut. Mitä eräjormataitoihin tulee, emme tahallaan etsineet ihmisiä, joilla niitä ei ollut. Sanotaanko vaikka, että eräjormataidot tai niiden puute eivät olleet meille kilpailijoiden valitsemisvaiheessa mitenkään tärkeässä roolissa. Monet asiat olivat tärkeämpiä.

Miksi ei näytetä koskaan noiden tavallisia keskusteluja elämästään?? Sellaisten keskustelujen puute teki ohjelmasta todella tylsän. En hahmottanut kilpailijoiden persoonallisuutta ja luonnetta kunnolla kun en tiedä mitään muuta kuin nimen ja ammatin. Se ei häiritsisi jos olisi koko ajan tehtäviä, mutta tässä kuitenkin näytettiin paljon leirielämää. Tulee sellainen vaikutelma että kilpailijat on niin tylsiä ettei niiden keskustelut ole näyttämisen arvoisia.
Hyvä kysymys. Nämä keskustelut käytiin varmaan suurelta osin kisan alkuvaiheessa, kun kilpailijat yrittivät oppia tuntemaan toisiaan. Siinä vaiheessa kisaajia on vielä niin paljon ja kerrottavaa ja näytettävää niin runsaasti, että valintoja pitää vain tehdä. Siksi mukaan päätyi vain dramaattisimpia keskusteluja, kuten Andrean perheen kohtalo ja Sarin pojan kuolema. Myöhemmin kilpailijat puhuivat keskenäänkin aika lailla kisasta ja senhetkisistä olosuhteista, koska ne olivat asioita, jotka yhdistivät heitä. Lisäksi hyvin hyvin hyvin monet keskustelut, jotka eivät liittyneet kisaan sinänsä, liittyivät ruokaan. Siitä puhe mistä puute. Kisaajat jaksoivat puhua loputtoman paljon ruoasta ihan reseptien tarkkuudella ja tuntikausia. :)

Avatar
Benjamin
Jumalan ruoska
Viestit: 7551
Liittynyt: 16 Elo 2011 03:21
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja Benjamin » 03 Touko 2013 00:49

Mahtavaa oprah kun tulit tänne "ihmisten ilmoille" ilman mitään anonyymiyden suojaa! Pakko arvostaa. :thumbsup

Voisin antaa sellaista palautetta, että välillä tuntui kun kilpailut olisi olleet lähtökohtaisesti aika epäreiluja. Ne oli enimmäkseen miehille aika paljon helpompia. Tietysti on hankalaa saada tasavertaisia kilpailuja ja ymmärrän sen, että myös raakaa voimaa vaativia kilpailuja on pakko olla. Sanoisin silti, että yksilövaiheessa olisin toivonut monipuolisempia ja tasavertaisempia kilpailuja!

Kilpailijoiden rekry oli periaatteessa onnistunut ihan hyvin, mutta olen varma että parempaankin pystytte, jos vielä uusi kausi tulee! Toivon ainakin uutta kautta, koska olihan tämä kausi parempi kun ennakkoon olisin odottanut.

Vielä yksi kysymys jonka toivottavasti huomaat!
En tiedä saatko (tai haluatko edes) kertoa, antoiko ohjelma oikean kuvan kilpailijoista? Oliko tuotanto tarkoituksella tehnyt jostain esimerkiksi "kauden bitchin" tai pahemman selkäänpuukottajan mitä oikeasti olikaan?
Sitä tietysti turha edes väittää, että kaikista tulisi täysin oikea kuva tai ettei tuotanto haluaisi vähän antaa tietynlaista roolia kullekin kilpailijalle. ;)

Erityisesti Pia jäi mietityttämään. Ehdottomasti puhuttavin kilpailija tänä vuonna (Jannen lisäksi) kilpailijoiden keskuudessa, eikä Pia ihan pahin seinäruusu ollut katsojienkaan silmissä! Väittäisin jopa, että Pia oli sellainen Suomen "ensimmäinen naispuolinen bitch" Selviyjissä.
Tätä ei tosin näytetty kunnolla (koska Pia ei ollut missään vaiheessa ilkeän oloinen) mutta kilpailijoiden haastatteluista pääteltynä Pia oli se negatiivisuuden keskus.

oprah
Toukka
Viestit: 6
Liittynyt: 29 Huhti 2013 17:46

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja oprah » 03 Touko 2013 01:39

Ylläolevaan kysymykseen vastaus.
Väärää kuvaa ihmisistä tai ihmisten välisistä suhteista ei voi eikä pystykään antamaan. Jos tarina lähtee vyörymään johonkin suuntaan, ei voi kuin mennä perässä.
Tosi monesti kuulee BB-kilpailijoiden sanovan, että kaikki tunteet kokee BB-talossa moninkertaisina. Se on varmasti vielä enemmän totta Selviytyjissä, jossa ei myöskään pääse toisia ihmisiä pakoon, mutta jossa olosuhteisin voi liittää vielä nälän ja muut fyysiset epämukavuudet. Kun siinä jonkun ihmisen jotkut piirteet alkavat hiertää, voi olla ihan varma, että 30-40 päivän kohdalla siitä ihmisestä ei näe enää mitään muuta kuin ne itseä ärsyttävät puolet. Parin päivän tauko laukaisisi tilanteen, mutta sellaista ei vain saa.
En usko, että Pian ja muiden välillä on kauheasti sellaista, mikä jäi meiltä näyttämättä. Enemmän vain oli kyse siitä, että muut kokivat niin vahvasti sen, mitä kokivat.

Pia itse kertoo asiat parhaiten. Tässä linkki hänen omaan blogikirjoitukseensa aiheesta. Hienoa itsetutkiskelua, arvostan.
http://www.kuntohuoltamo.fi/category/blogi/

Avatar
Benjamin
Jumalan ruoska
Viestit: 7551
Liittynyt: 16 Elo 2011 03:21
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yleistä keskustelua

Viesti Kirjoittaja Benjamin » 03 Touko 2013 01:49

Kiitos nopeasta ja hienosta vastauksesta ja extra-kiitokset vielä linkistä Pian blogiinkin! Täytyypä tutkailla sitä.

Olen aina ajatellut, että Selviytyjissä on tuotannolla erittäin paljon valtaa antaa väärä (tai ainakin tiettyjä piirteitä korostava) kuva kenestä tahansa kilpailijasta. BB:stä tulee kuitenkin jokaisesta vuorokaudesta se tunnin lähetys ja vielä extraakin, ja katsojilla on mahdollisuus hankkia 24/7, joten katsojat pystyvät näkemään lähes kaiken.
Selviytyjissä taas on se pari tuntia, johon mahdutetaan monta päivää, joten siinä on jo leikattavaa huomattavasti enemmän.

Toisaalta uskon, että jos nyt vaikkapa Piaa mietitään, niin varmasti se olisi ruudussa näytetty, jos hän olisi ollut oikeasti ihan kamala ihminen kaikkia kohtaan.

Itse tunteikkaana ja temperamenttisena ihmisenä kyllä ymmärrän tuon, että oikeanlaisissa (tai paremminkin vääränlaisissa) olosuhteissa kun ollaan, niin jonkun ihmisen piirteet alkaa ärsyttää niin paljon, että vituttaa pelkkä naamakin. :imrgreen:
Se on koettu niin monta kertaa jo ihan "oikeassa elämässäkin", joten en ihmettele jos BB-talossa tai autiolla saarella alkaa vituttamaan kunnolla.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Selviytyjät Suomi”