Yleistä keskustelua sarjoista (Netflix, HBO, Viaplay yms.)

Mitä seuraat Big Brotherin lisäksi? Keskustelua TV-sarjoista.
Avatar
calderyon
Jumalan ruoska
Viestit: 8528
Liittynyt: 12 Marras 2007 14:34
Paikkakunta: Oulu

Nashville

Viesti Kirjoittaja calderyon » 07 Helmi 2013 21:57

Onko kukaan katsonut tätä? Jos on niin, onko katsomisen arvoinen? Päätin mainita täällä, kun sen verran nähnyt noita promoja tästä ympäriinsä brittikanavilla.

Toisessa nimiroolissa on Heroesista tuttu Hayley Panettiere, joten jo se saattaisi riittää syyksi alkaa seuraamaan sarjaa.

http://www.imdb.com/title/tt2281375/
http://en.wikipedia.org/wiki/Nashville_(2012_TV_series)
You´re welcome!

I am the eater of Worlds !!!

My god... Half man, half amazing!

Joni Hesselgren: Big Brotherin moraalinen voittaja kaudella 2014.

Avatar
jaiba
Isoveli
Viestit: 2897
Liittynyt: 12 Maalis 2007 03:52

Re: Nashville

Viesti Kirjoittaja jaiba » 07 Helmi 2013 22:17

Neljä jaksoa olen katsellut. Vähän siirappiselta se meininki vaikuttaa, mutta jos tykkää countrymusasta, kauniista ihmisistä ja elämää suuremmasta draamasta, niin valinta osuu kohdalleen. Mikään toimintasarja tämä ei ole.

Helppoa ja jopa mukavaakin seurattavaa kaikkien horrorisarjojen vastapainoksi.

Punde
Jumalan ruoska
Viestit: 15012
Liittynyt: 24 Tammi 2005 17:39
Paikkakunta: Chernarus

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja Punde » 13 Helmi 2013 01:52

Black Mirrorin kakkoskausi käynnistynyt, ekassa jaksossa ihanainen Hayley Atwell. Outoa puhua kakkoskaudesta ku tää uusin oli vasta neljäs jakso.

Kyseessä siis täysin toisistaan riippumattomia "minileffoja", scifiä, draamaa ja mustaa huumoria. Vähän tyyliin The Outer Limits (Äärirajoilla). Perhanan hyvää settiä.

Taas tarvin uuden uhrilahjan miun Charlie Brooker alttarille. Se äeä on nero. Tai ainaki tekee tarpeeksi normeista poikkeavaa ja fiksua kamaa että erottuu täydellisesti massasta ja paskasta.

edit: niin ja Brookerin Weekly Wipe alkanut. Viikon tapahtumat... brookermaisesti kerrottuna. Turhaan kuvailen, jokaisen pitää ite kahtoa:



edit2: tänne pitäs vissii melkee tehä Punde <3 Brooker-ketju, ku niin paljo sitä hehkutan. mut ei kuitenkaa, hehkutan vaa ku siltä tulee uutta matskua, ja vaa koska se on aina niin saatanan hyvää :icool:

Avatar
kiinteistöprinssi
Reiska
Viestit: 1310
Liittynyt: 04 Maalis 2007 23:01

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja kiinteistöprinssi » 13 Helmi 2013 23:31

^ Vaikutti aika hienolta ohjelmalta, vaikka brittien pikkufiksuilu saakin joskus vilun väreitä aikaan. Totaalinen hajoaminen Oprahin kommenteille Lance Armstrongin haastattelusta: "At end of it... after two and half hours, literally two and half hours, we both were pretty exhausted. And... i would say i was satisfied." Ja vielä: "He did not c*m clean in matter that i expected." [smilie=a_teeth.gif]

Punde
Jumalan ruoska
Viestit: 15012
Liittynyt: 24 Tammi 2005 17:39
Paikkakunta: Chernarus

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja Punde » 03 Maalis 2013 01:28

Boardwalk Empiren kolmoskautta ny kattellu maratonityyliin eilen ja tänää, kaks jaksoa jäljellä. Aina niiden pitää pistää kylmäks kaikki meikän "suosikit", törkeetä. Ei sentää ihan kaikkia... vielä.

Tosi vaikea sanoa kaudesta mitään kun niin nopeaan tahtiin kattellu, ei oo sitä normaalia aikaa antaa koko homman imeytyä aivoon. Kivempi tälleen on tosin kaudet kattella, pitää jatkosta harrastaa useammin. Ja sen tietty voi sanoa et Chip on yks kaikkien aikojen mulkuimmista pahiksista mitä muistan tv-sarjoissa nähneeni. Täysin cuckoo for coco puffs.

Avatar
scorchio
Käsikirjoittaja
Viestit: 954
Liittynyt: 31 Elo 2009 00:36
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja scorchio » 03 Maalis 2013 12:37

Erehdyin katsomaan Holmesia pari jaksoa ja olipa se taas keskinkertaista jenkkihuttua, vaikka pääosaan oli roudattu brittiosaamista eli Johnny Lee AngelinaJolienexä, joka kuitenkaan ei ole lähelläkään brittiparhaimmistoa. Ihastuin brittien muutaman vuoden takaiseen Sherlock (Uusi Sherlock)- sarjaan totaalisesti: en ole koskaan pitänyt Holmes-jutuista, mutta tästä päivitetystä versiosta pidin yllättäen kovasti. Huumeriippuvuus oli käännetty tupakkiaddiktioksi, epämääräinen seksuaali-identiteetti oli nostettu kunnolla framille, Watson oli päivitetty Afganistanista palaavaksi sotilaslääkäriksi, Holmesista oli tehty teknologiafriikki jne.

Mutta ennen kaikkea se näyttelijätyö: kun brittiversiossa Watsonina on Martin Freeman (yksi parhaimmista hyvä jätkä-roolin esittäjistä maailmassa) ja Holmesina ehana ehana ehana ja outo outo outo Benedict Cumberbatch, ja kun näyttelijöiden kemiat kohtaavat oikeasti ja he uskaltavat tehdä, niin a vot. Britit osaa.

Toivottavasti Benedictille ei käy kuten niin monille lahjakkaille briteille (Gary Oldman, Christian Bale, Tim Roth, erityisesti Bob Carlisle jne jne), lahjat hukataan hölmöihin pahisrooleihin. Toivottavasti hänestä tulee B. Wishawin, A. Garfieldin ja T. Hardyn ym. kanssa uusia Daniel Day-Lewiseja.

Avatar
BuZu
Taivaan iskä
Viestit: 4445
Liittynyt: 08 Elo 2007 18:15
Paikkakunta: Jyväskylä/Pielavesi
Viesti:

Re: Mistä seurata ulkomaisia sarjoja ?

Viesti Kirjoittaja BuZu » 05 Maalis 2013 16:29

:Love: Merve, Mia, Heidi
:tu Ruzbah
:twisted: Daiju

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja mirian » 10 Maalis 2013 10:55

Itse kyllä tykkään näistä molemmista uusista Sherlock-vedoista, vaikka aikaisemmin Holmes ei ole juurikaan kiehtonut. Lee Millerin ja Liun Holmes-Watson parivaljakko on omasta mielestäni jotenkin kiehtovampaa seurata, koska parin välit eivät loksahda paikalleen automaattisesti vaan suhdetta kehitellään pikkuhiljaa sarjan edetessä. Tällainen hitaampitempoisempi suhteen kehittyminen sopii jotenkin hahmojen välille paremmpin, kun ottaa huomioon Sherlockin epäluuloisuuden ja erakkomaisen luonteen ja Watsonin aseman sarjan alussa Holmesin isän palkkaamana 24/7 vahtina.

Samoin tässä New Yorkiin sijoittuvassa versiossa Watson ei ole pelkän sidekickin asemassa, jonka tehtävä on lähinnä ihastella Holmesin neroutta ja kuunnella kun Holmes selostaa tyhmemmilleen, miten kaikki menikään. Lee Millerin ja Liun Holmesista ja Watsonista leivotaan selkeästi tasaväkisempää työparia. Kaiken kaikkiaan mielestäni oikein mukava sarja, jossa henkilökemiat natsaavat näyttelijöiden välillä mainiosti.

Avatar
RedMal
Pihatonttu
Viestit: 1459
Liittynyt: 01 Marras 2006 15:27
Paikkakunta: Turku

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja RedMal » 18 Maalis 2013 21:17

Jenkeissä on nyt vihdoin alkanut Bates Motel, joka siis toimii prequelina Psycholle. Hyvä aloitus, draama oli hyvin kirjoitettu ja koska tuote on kuitenkin suunnattu kauhufaneille, myös ruumiita syntyy.

Hiukan häiritsee tarinan päivitys nykyaikaan, sillä ei ainakaan vielä juonellisesti näkynyt mitään erityistä syytä siihen. Muuten mielenkiintoinen aloitus ja ehdottomasti jatkan seuraamista.

Oli outoa nähdä Conchita Campbell isoksi kasvaneena, kun juuri pari viikkoa sitten tuli uusintakatseltua 4400, jossa on vielä ihan pikkutyttönä.
2005 Lintsi 2006 Kale 2007 Niko 2008 Harri
2009 Tuija 2010 Marika 2011 Tanja 2012 Sarah
2013 N/A 2014 Anna

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja mirian » 11 Huhti 2013 19:14

Hannibalista (http://www.imdb.com/title/tt2243973/) tuli katsottua pilottijakso. En oikein tykännyt Hugh Dancyn roolityöstä sarjan toisena päähenkilönä Will Grahamina. Mutta Mads Mikkelsen Hannibal Lecterinä sen sijaan oli kieltämättä aika hyytävä.

Sarjan päähenkilönä toimii siis autistinen, muita ihmisiä vieroksuva Will Graham, jolla on erikoiskyky ymmärtää sarjamurhaajien tunnemaailmaa ja jota tämän kyvyn vuoksi pyydetäänkin avittamaan murhaajien jäjittämisessä. Hannibal Lecter taas tulee kuvioihin mukaan kun Grahamin työpariksi tarvitaan joku, joka pystyy ottamaan hieman kliinisemmän otteen metsästettäviin sarjamurhaajiin psykologista profiilia luotaessa kuin sarjamurhaajien tuntemuksiin syventyvä Will Graham. Niin ja sarjan tapahtumat siis sijoittuvat aikaan ennen Lecterin murhanhimon paljastumista kun Lecter toimi arvostettuna psykiatrina.

Ja seuraavan jakson aion katsoa ihan senkin vuoksi, että Lecterin omana terapeuttina toimii ihana Gillian Anderson.


David Tennantin tähdittämää Broadchurchia (http://www.imdb.com/title/tt2249364/?ref_=sr_1) olen myös seurannut ja vaikuttaa tosi hyvältä. Tulee hieman mieleen Järvet ja The Killing. Kertoo siis kyläyhteisössä tapahtuvasta pikkupojan murhasta ja sen vaikutuksista yhteisön elämään. Kun tutut ja turvalliset ihmiset ei enää vaikutakaan niin luotettavilta ja epäluulot alkavat levitä puolin ja toisin, perheen surutyöstä ja poliisin työskentelystä mediamyllytyksen keskellä jne. Peep showsta tuttu Olivia Colman myös mukana.

Avatar
tuusannuuska
Kunniajäsen
Viestit: 7896
Liittynyt: 30 Syys 2007 00:24

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja tuusannuuska » 11 Huhti 2013 20:05

mirian kirjoitti:David Tennantin tähdittämää Broadchurchia (http://www.imdb.com/title/tt2249364/?ref_=sr_1) olen myös seurannut ja vaikuttaa tosi hyvältä. Tulee hieman mieleen Järvet ja The Killing.
Tämä kuulostaa hyvältä, näkyykö jossain telkkarissa vai pitääkö etsiä muuta kautta nähtäväksi?
The reason I swear so much is because fuck you.

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja mirian » 11 Huhti 2013 20:10

tuusannuuska kirjoitti:
mirian kirjoitti:David Tennantin tähdittämää Broadchurchia (http://www.imdb.com/title/tt2249364/?ref_=sr_1) olen myös seurannut ja vaikuttaa tosi hyvältä. Tulee hieman mieleen Järvet ja The Killing.
Tämä kuulostaa hyvältä, näkyykö jossain telkkarissa vai pitääkö etsiä muuta kautta nähtäväksi?

Ei taia tulla vielä telkusta. Tv Linksin kautta voi ainakin katsella:

http://www.tvmuse.eu/tv-shows/Broadchurch_34228/

Avatar
DosterMan
Big Brother
Viestit: 5562
Liittynyt: 23 Syys 2008 16:51
Paikkakunta: Elderlings

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja DosterMan » 13 Huhti 2013 09:24

Muutaman klikkauksen imdb:ssä suoritettuani, bongasin tämmösen semituoreen sarjan Vegas (2012). Onko tuttu sarja? Tuntuu Vic Mäkkey olevan Shieldistä ja Great Balls of Firen heebo toisena pääosana. Gil Bellows jonkinasteisessa (sivu)roolissa.
aadeehoovee: 17p DosterMan – Uskon palkinto. Valo pimeydessä kun kaikki tuntui jo menetetyltä.

Avatar
jaiba
Isoveli
Viestit: 2897
Liittynyt: 12 Maalis 2007 03:52

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja jaiba » 21 Huhti 2013 00:51

Vikings

Eikö kukaan ole viikinkejä katsellut?

Ragnar Lothbrokin edesottamuksia on ollut ihan viihdyttävää seurailla, vaikka toiminta välillä äityykin vähän turhan barbaarimaiseksi.

Tässä sarjassa saattaa olla jopa jotain väritettyä totuuttakin taustalla.

Vikings (2013–) - IMDb

Punde
Jumalan ruoska
Viestit: 15012
Liittynyt: 24 Tammi 2005 17:39
Paikkakunta: Chernarus

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja Punde » 21 Huhti 2013 01:38

jaiba kirjoitti:Eikö kukaan ole viikinkejä katsellut?
On katseltu kaikki jaksot, ja hyvää settiä. Tarina ja tapahtumat etenee nopeasti, ei täytejaksoja. Ja Katheryn Winnick on jumalatarmaisen kaunis.

En oo viikinkihistorian asiantuntija, mut netin perusteella suurin osa ajankuvauksesta on suht oikein, eli tavallaan salakavalasti hieman opettavainenki sarja. Ei ainakaan sarvikypäriä oo näkyny vielä.

Suomen kieltä on kuultu useasti, eniten viime jaksossa, ja olihan Aholan Joukokin parissa jaksossa mukana.

Tosi iso ylläri tää sarja, History channelin maine on ollu mudissa jo pitkään ku sieltä tulee enimmäkseen ties mitä ja kaikkea muuta ku historiaa tai vakavasti otettavaa dokumenttia. "When Aliens Invaded the Earth!" ja muuta vastaavaa roskaa, ja draamasarja kyseiseltä kanavalta alkujaan puistatti.

Mut hyvä on, iteasias yks parhaimmista sarjoista mikä ny pyörii (amerikan) töllössä.

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja mirian » 23 Huhti 2013 10:31

tuusannuuska kirjoitti:
mirian kirjoitti:David Tennantin tähdittämää Broadchurchia (http://www.imdb.com/title/tt2249364/?ref_=sr_1) olen myös seurannut ja vaikuttaa tosi hyvältä. Tulee hieman mieleen Järvet ja The Killing.
Tämä kuulostaa hyvältä, näkyykö jossain telkkarissa vai pitääkö etsiä muuta kautta nähtäväksi?


Broadchurchin vika jakso tuli eilen. Ja koska sarjahan oli tarkoitettu vain yhden tuotantokauden sarjaksi, niin murhaaja selviää vikassa jaksossa. Eli jos on kiinnostunut tästä sarjasta, ei kannata netissä hirveesti selailla sarjan tietoja, koska törmää samantien spoilereihin murhaajan henkilöllisyyden suhteen.

Itse tykkäsin juuri siitä, ettei murhaajan paljastusta pitkitetty. Mulla The Killingin seuraaminen vähän tyssäs siihen, kun odotin murhan selviävän kauden loppuun mennessä, miten ei sitten käynytkään. Tässä Broadchurchissa olikin mukavaa se, että sarja ja murhan selvittely eteni koko ajan mukavaa tahtia.

Hyvä uutinen on myös se, että sarjaan tehdään kuitenkin toinen tuotantokausi, vaikkei sitä alunperin oltukaan suunniteltu. Mielestäni se on juuri oikea ratkaisu, koska ainakin mua katsojana kiinnostaa tosi paljon tietää, miten kyseisen yhteisön käy murhan selvittyä. Ja ensimmäinen kausi antaa hienon pohjan tällaiselle tarinan rakentamiselle ensi kautta ajatellen. Tykkäsin! :thumbsup

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Hannibal

Viesti Kirjoittaja mirian » 26 Huhti 2013 15:30

Hannibal, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

http://www.imdb.com/title/tt2243973/

Mulla loppu jostakin syystä yhtäkkiä innostus The Followingiin, joten oon tsekkaillut muita tummanpuhuvia sarjoja. Ehkä tauon jälkeen taas innostaa katsella... Siten löytyi siis tämä Hannibal, johon suunnittelinkin jo aikaisemmin tutustuvani ja tämä sarjamurhaajasarja onkin nyt kiinnostanut The Followingia enemmän. Lähinnä hyytävän Mads Mikkelsenin Hannibal-roolin vuoksi. Karrrrmiva...

Aika kamalia tapauksia esitellään tässä sarjassa, joten ei siis sovi ihan herkkämahaisimmille katsojille. Tai ainakin kannattaa sarjaa katsoessaan jättää ne iltamässyttelyt väliin. [smilie=a_tongue.gif] Sisältää esim. sellaista kamaa kuin sarjamurhaajan, joka kasvattaa uhreissaan sieniä, uhriensa selkiä viiltelevän ja selkäpaloista sitten ns. "siivet" venyttävän murhaajan jne. Ja tietty Herra Hannibal Lecter itse, joka syödä sievistelee omia uhrejaan kynttilän valossa, sopivaa viiniä höysteenä litkien. Muillekin tietämättömille saattaa siinä sivussa huvikseen samoja sörsseleitä tarjoilla vino hymy huulessa.

Mukana myös Lawrence Fishburn ja Gillian Anderson!

Avatar
jaiba
Isoveli
Viestit: 2897
Liittynyt: 12 Maalis 2007 03:52

Re: Nashville

Viesti Kirjoittaja jaiba » 28 Huhti 2013 13:50

Nyt on 16 jaksoa takana ja Clare Bowen on edelleen maailman söpöimpien ihmisten listalla ihan kärkipäässä.

Pieni hempeys ja lempeys sopii välillä ihan hyvin tähän teräksellä ja kivellä kyllästettyyn maailmaan.

BB-Kärpänen
Isä Pernoo
Viestit: 3315
Liittynyt: 09 Loka 2009 06:42

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja BB-Kärpänen » 29 Huhti 2013 11:23

jaiba kirjoitti:Vikings

Eikö kukaan ole viikinkejä katsellut?

Ragnar Lothbrokin edesottamuksia on ollut ihan viihdyttävää seurailla, vaikka toiminta välillä äityykin vähän turhan barbaarimaiseksi.
Eikös BB-Ragnar ole nimetty ton Ragnar Lothbrokin mukaan? Ragnarin faija halusi pojastaan kovaa viikinkikarjua ja tulihan siitä pojasta oikea miesten mies.

On kyllä hyvä sarja, tosin vasta kaksi jaksoa katsottu. Ensimmäinen ryöstökeikka englantiin oli oikein tyylikäs. Joukkueellinen pohjoisen miehiä meni portin saranapuolelta munkkiluostariin ja hirveästi eivät jaksaneet jeesuslänkytystä kuunnella. Kaukokin ( Ahola ) riepotteli munkkia pitkin pihaa ja antoi kirveestä. Muuten onnistunut keikka, mutta naisia ei ollut missään :bidmouth:
Itse tiedän sydämessäni, että siellä ei ole rikoksen muruakaan.
-Ilkka Kanerva

Punde
Jumalan ruoska
Viestit: 15012
Liittynyt: 24 Tammi 2005 17:39
Paikkakunta: Chernarus

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja Punde » 05 Touko 2013 02:41

Tämmönen uus komedia tuli bongattua Real Time with Bill Maherista. Maron. Ekan jakson perusteella ehdottomasti seurantaan.

Marc Maron siis vanhan kastin stand up-koomikkoja, ja kuten ekassa jaksossa itseironisesti mainitsi tuttu Conanin NBC-showsta vuosien ajan. Siitä iteki tunnistin, oli yks harvoista koomikoista siinä showssa jotka jaksoin kattella ja jonka setit nauratti.

Mukavia Curb Your Enthusiasm-vibroja tuli kans, samaa tyyliä ja yhtä nerokasta. CYE kannattaa kans ehdottomasti tsekata.

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja mirian » 06 Touko 2013 13:23

Jane Campionilta on tullut kiehtovan tuntuinen minisarja Top of the Lake (http://www.imdb.com/title/tt2103085/), jossa pääosissa ovat Elisabeth Moss ja Holly Hunter. Katsoin nyt ensimmäisen jakson, ja koukkuuhan sitä heti jäätiin. Tosi kauniisti kuvattu, paljon mielenkiintoisia henkilöhahmoja ja hienosti rakennettu pohja, joka varmasti takaa hyviä juonikuvioita koko minisarjan ajaksi.

*****Seuraava osio sisältää lieviä juonipaljastuksia pilottijaksosta. Ensimmäinen jakso oli kuitenkin vielä lähinnä keskeisten henkilöhamojen ja tarinan esittelyä eli ei mielestäni pilaa katselunautintoa liikaa, vaikka tämän osion lukiskin...*****

Pienellä paikkakunnalla Uudessa-Seelannissa 12-vuotias tyttö kävelee hyytävän kylmään järveen, josta ohikulkeva nainen nappaa tytön koulubussiin mukaan. Selviää, että tyttö on viisi kuukautta raskaana. Paikalle kutsutaan etsivä Robin Griffin (Moss), joka on sattumoisin vieraisilla Sydneystä syöpää sairastavan äitinsä luona. Griffin on erikoistunut seksuaalirikoksiin ja saakin paremmin yhteyden 12-vuotiaaseen Tuiin kuin paikalliset miesetsivät. Griffinin mukaantulo selvästi ärsyttää paikallista poliisipäällikköä, joka tuntuu väheksyvän Griffinin ”sensitiivisempää” lähestymistapaa.

Tuin isä Matt on paikallisten keskuudessa pelätty, ilmeisesti rikollisesti elantonsa ansaitseva, ja hyvää pataa poliisipäällikön kanssa. Tuilla on kolme isoveljeä, joista kaksi asuu isänsä luona ja toimivat tämän muskeleina. Kolmas veli Johnno tavataan ensimmäisen kerran sarjassa Tuin äidin luona ja hän ei ilmeisesti ole kovin hyvää pataa muun perheensä kanssa. Myöhemmin selviää, että Johnno asuu metsässä, lähellä Robinin isän taloa, jonne Robin päättää muuttaa asumaan vierailunsa ajaksi. Johnnon ja Robinin keskustelussa käy selville, että Robinilla on omat kipeät muistonsa ajalta, jolloin asui vielä kotikylässään.

Samaan aikaan kylään on rantautunut mystinen GJ (Hunter), salamaniskusta selvinnyt ja jonkinlaisen heräämisen kokenut vanhempi nainen, joka toimii henkisenä johtajana kaltoin kohdelluille tai muutoin ”hukassa” oleville naisille. GJ:n tulo ärsyttää erityisesti Mattia, sillä GJ seuraajineen on muodostanut leirialueensa Paradise –nimiselle alueelle, jota Matt pitää omanaan.

Poliisipäällikkö päättää palauttaa Tuin takaisin isänsä huomaan Griffinin vastuksesta huolimatta. Tuin äiti on myös kovasti tätä ratkaisua vastaan, hänen saadessaan tiedon asiasta. Myöhemmin Tui karkaa ja törmää GJ:hin ja tämän seuraajiin. Ilmeisesti myöhemmin Tui katoaa kokonaan ja sarja keskittyy jatkossa Tuin katoamisen selvittämiseen ja pilottijaksossa esiteltyjen juonikuvioiden avaamiseen.

Sarjassa on selvästi omanlaisensa tunnelma, joka varmaan vetoaa monenlaiseen katselijaan. Suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan.

Sitten brittiläisten rikossarjojen ystäviä saattaa kiinnostaa sellainen uutuussarja kuin Endeavour (http://www.imdb.com/title/tt2103085/). Kertoo siis kuuluisan komisario Morsen nuoruusvuosista aloittelevana etsivänä komisario Thursdayn huomassa kultaisella 60-luvulla. Neljän ekaa jaksoa katsoneena vaikuttaa ihan laatukamalta ja tuo 60-lukulaisuus tuo oman kivan sävynsä sarjan tunnelmaan. Jokainen jakso on sellainen tv-leffan pituinen, jossa on oma tarinansa, joten tämä on mukava sarja katsoa silloin tällöin kun ei jaksa maratoonata cliffhanger-loppuisia sarjoja.

mirian
Pääohjaaja
Viestit: 2210
Liittynyt: 29 Marras 2009 04:11

Re: Yleistä keskustelua sarjoista

Viesti Kirjoittaja mirian » 06 Touko 2013 14:05

Perception http://www.imdb.com/title/tt1714204/. Pääosassa Will & Gracesta tuttu Eric McCormack ja 2000-luvun teini romcomeista tuttu Rachael Leigh Cook.

McCormack on oman pääkoppansa kanssa kamppaileva neurotieteilijä Daniel Pierce, joka tarvitsee jatkuvia haasteita pitääkseen mielensä jotenkuten kurissa skitsofreenisista harhoista ja kuvitelmista. Pierce kärsii myös pakko-oireilusta. Cook taas esittää Piercen entistä oppilasta, nykyistä agenttia, joka käyttää Pierceä apunaan rikoksia tutkiessaan.

Tää on semmoinen "ihan ok sarja", joka varmaan maistuu hyvin The Mentalist -tyyppisistä rikossarjoista tykkääville... Oman twistinsä tähän sarjaan tuo se, ettei päähenkilö itse tai katsoja voi olla täysin varma, mikä tohtori Piercen kokemuksista on totta ja mikä skitsofreenista harhaa. Toka tuotantokausi on varmistunut, mikä on hyvä, koska eka tuotantokausi jätti aikaslailla auki tiettyjä asioita. Itse tykkäsin, mutta voi toisille olla liian samantuntuinen kuin muut tämän tyyppiset sarjat, että jaksais innostua sen kummemmin. Kokeilkoon ken kiinnostuu...

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “TV-sarjat”