Tulisen ruoan ystävänä piti itekin testata tuo lätty ja kyllähän se sai hien kivasti otsalle. Ihmeen tulista! Mausta oon eri mieltä. Ei se tulisuuden lisäks juuri muuta tarjonnut. Tuskin tulee useasti syötyä.aadeehoovee kirjoitti:Se on muuten yllättävän kovapotkuinen pakastepizza. Eikä se makukaan ole pöllömpi Lidlin pakastepizzaksi.DosterMan kirjoitti:Olipahan tulta tuossa Lidlin Inferno pizzassa. Vaikka tulee lähes päivittäin syötyä tulista ruokaa, niin tuo tulisuus pääs yllättämään positiivisesti.
Ruokaketju
Re: Ruokaketju
Re: Ruokaketju
Mitäs siinä pizzassa on?
Harvemmin kyllä tulee syötyä tulisia pizzoja, vaikka tulinen ruoka onkin my love.
Classic Pizza -raflasta saa pari hyvää mausteista pizzaa, mutta en niitäkään varsinaisesti tulisiksi sanoisi.
Classic Pizza on muutenkin parhaiden pizzojen mesta.
Harvemmin kyllä tulee syötyä tulisia pizzoja, vaikka tulinen ruoka onkin my love.
Classic Pizza -raflasta saa pari hyvää mausteista pizzaa, mutta en niitäkään varsinaisesti tulisiksi sanoisi.
Classic Pizza on muutenkin parhaiden pizzojen mesta.
Re: Ruokaketju
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles
Re: Ruokaketju
Santa Marian ananas-salsa on törkeen hyvää. Aivan mahtavaa esim. nuudelien ja tortillojen kans. Missään muussa en kylläkään ole maistanut. Harmittaa ainoastaan se, että kyseistä purkkia myydään vain pienessä koossa, vaikka tiettyjä makuja (tai ainakin yhtä) myydään isossakin. Hurjan nopeeta meinaan sujahtaa purkki tyhjäks, vaikka yrittäiskin laittaa vaan vähän.
Re: Ruokaketju
Rainbow-näkkileipä, mitä tuo oikein on? Ruista sisältävää voileipäkeksiä näkkärin muotoon leivottuna? En suosittele enkä osta toiste.
Voin kyllä myöntää olevani väärässä, mutta sitten me olemme molemmat väärässä
Re: Ruokaketju
Tein sämpylöitä yli puoli vuotta vanhoista jauhoista. En huomannut mitään outoja sivumakuja. Ihan hyviä tuli vaikka ite sanonki.
♥
Re: Ruokaketju
^ Onks varma, ettei ollut jauhomatoja?
Syökkö liikaa sokeria? Minä syön, kun juon paljon kahvia, mutta en voi juoda ilman sokeria. Löytyi kuitenkin yrttipohjainen korvike, joka ei maistu pahalta.
Hermesetaksen vastaava maistuu paskalta.
Pitäs kieltää tämmöset, koska mun on takuuvarmasti pakko mennä maistamaan noitakin.Punde kirjoitti:Kickers on tullut takaisin!!! Ite kirjoitin adressiin nimeni 37. henkilönä neljä vuotta sitte, enpä uskonu et siitä ois koskaan mitään hyötyä.
Kyseessä siis parhaat sipsit mitä missään kukaan on koskaan tehnyt, K-kaupoista pitäis alkaa pikkuhiljaa löytymään.
Syökkö liikaa sokeria? Minä syön, kun juon paljon kahvia, mutta en voi juoda ilman sokeria. Löytyi kuitenkin yrttipohjainen korvike, joka ei maistu pahalta.
Hermesetaksen vastaava maistuu paskalta.
a walking disaster
- tuusannuuska
- Kunniajäsen
- Viestit: 7896
- Liittynyt: 30 Syys 2007 00:24
Re: Ruokaketju
Ei se nestemäinen ole pahaa, menee kahvinkin kanssa. Ainakin vielä joku aika sitten toi oli ainoa missä ei oikeasti ollut yhtään kaloreita tai hiilihydraatteja (steviassa oli).knocker kirjoitti:Hermesetaksen vastaava maistuu paskalta.
The reason I swear so much is because fuck you.
Re: Ruokaketju
Kiitos, tuusis tästäkin tietopläjäyksestä. Vertasin ainoastaan Stevia tuotteiden makuja, enkä tiennyt tosta hiilaripuolesta. Hermesetaksen nestemäisestä en edes tiennyt, täytyypä kokeilla sitäkin.
Voi syödä enempi suklaata, kun vähentää sokeria muussa.
Voi syödä enempi suklaata, kun vähentää sokeria muussa.
a walking disaster
Re: Ruokaketju
Oli muuten sellasta juhlaa käydä sunnuntaina Jyskylän Solo Sokos Hotel Paviljongissa syömässä aamiasta! Ei siis ite hotellissa oltu, vaan ostettiin vain pelkät aamiaiset. Ja sieltähän löytyi kaikkea, mitä aamupalalta vaan voi toivoa. Kaikki ilmakuivatut kinkut, italialaiset lihapullat, herkullisimmat hedelmät, tuoreet mehut, maustetut hunajat ja pähkinät... Kaikki mahdollinen ja enemmänkin! Enkä oikein ole ees aamupalan syöjä, mutta silloin tuli syötyä liiankin kanssa. Hintakaan ei ollut aivan ylitsepääsemätön, kun sai S-etukortilla vähän alennusta (ilman 16€, kortin kanssa alle 14€). Ja syötiin muuten niin kauan ja paljon, että eipä meinannut tulla nälkä uudestaan. Onneksi oli auki 12 saakka, jotta sai syödä täydellisen rauhassa. Jos olisi mennyt kiinni jo 10, niin olisi tullut turhan kiire, sillä oltiin sielä vasta päälle 9. Ainoa nurja puoli oli se, että joutui heräämään jo kasilta. Mutta olipahan sen arvoista. Haluun takasin ja pian!
Koin toisenkin makuelämyksen samana päivänä. Suppilovahverokeitto ja itsetehdyt sämpylät, ahh.. Täydellistä. Keitto oli juuri sopivan kermaista ja sienipitoista. Silloin joskus kun tein itse, niin se oli turhan vetistä.
Tuolloin oli suurien makujen päivä!
Koin toisenkin makuelämyksen samana päivänä. Suppilovahverokeitto ja itsetehdyt sämpylät, ahh.. Täydellistä. Keitto oli juuri sopivan kermaista ja sienipitoista. Silloin joskus kun tein itse, niin se oli turhan vetistä.
Tuolloin oli suurien makujen päivä!
Re: Ruokaketju
Ei haittaa vaikka oiskin ollut!knocker kirjoitti:^ Onks varma, ettei ollut jauhomatoja?
Ei nyt liity ruoka-aiheeseen mitenkään, mutta olin rakentamassa tota hotellia. Kunhan nyt tässä lesoilin tommosella tyhmällä jutulla.Marika1 kirjoitti:Oli muuten sellasta juhlaa käydä sunnuntaina Jyskylän Solo Sokos Hotel Paviljongissa syömässä aamiasta!
♥
Re: Ruokaketju
Madoista saa proteeinia.
Voiko tuota Steviaa käyttää leivontaan ts. onko kukaan kokeillut? Stevialla makeutettu joku vihreä limppari on mielestäni ihan juotavaa, silloin harvoin kun juon limpparia saatan tuota ostaa. Google kertoo kyllä asiasta jotain, mutta onko kellään omakohtaista kokemusta?
Voiko tuota Steviaa käyttää leivontaan ts. onko kukaan kokeillut? Stevialla makeutettu joku vihreä limppari on mielestäni ihan juotavaa, silloin harvoin kun juon limpparia saatan tuota ostaa. Google kertoo kyllä asiasta jotain, mutta onko kellään omakohtaista kokemusta?
Voin kyllä myöntää olevani väärässä, mutta sitten me olemme molemmat väärässä
Re: Ruokaketju
Oletteko huomanneet, että yleensä tuotteissa merkitään kalorimäärät sataa grammaa kohti, mutta runsaskalorisissa, kuten sipseissä ja karkeissa, saattaa olla pussissa erikseen huomiota herättävä maininta kalorimäärästä 30 grammaa kohti?
Voin kyllä myöntää olevani väärässä, mutta sitten me olemme molemmat väärässä
Re: Ruokaketju
^ Toki karkkien suurkuluttajana on tullut huomattua tämä monet kerrat. Sipseissä ei, koska käytän suhteellisen harvoin. Huvittaakin välillä se, kun karkkipussissa sanotaan, että yhdessä annoksessa/25-30 grammassa on kaloreita määrä x. Yeah, ainahan mä syönkin kerralla vaan sen verran mässyä.
Re: Asioita joita en voi ymmärtää
Sitä, miten joku voi saada kääretorttutaikinan uunista ilman, että se kärähtää vähän tai ruskettuu epätasaisesti. Saatika repeile kääriessä sitä rullaksi. Tänään kärähti tavallista enempi ja siitä tuli ihan hirveen näkönen palaneiden kohtien poisottamisen jälkeen(kin). Päätin sitten, että haluan nätimmän ja levitin täytteen kärtsähtäneelle puolelle. Nythän se on ihan epäluonnollisen vaalee, mutta aivan sama.
P.S. Luulis sitruunatahnan ja lakritsikastikkeen toimivan aika hyvin kombona. Kiitos mun ehanan, uuden ruokaohjekirjan. Tai jos joululahjan voi luetella enää uudeksi asiaksi.
P.S. Luulis sitruunatahnan ja lakritsikastikkeen toimivan aika hyvin kombona. Kiitos mun ehanan, uuden ruokaohjekirjan. Tai jos joululahjan voi luetella enää uudeksi asiaksi.
Re: Asioita joita en voi ymmärtää
^Sun uuni on paska jos se paistaa epätasaisesti. Tai sitten oot vaan huono kokki.
♥
Re: Asioita joita en voi ymmärtää
Minä osaan tehdä hyviä kääretorttuja enkä edes häpeä kehua sillä. Mutta epätasaisuus johtuu uunista ja useimmat uunit paistavat epätasaisesti. Tuohon repeilyyn on yksinkertainen ohje: Tee sellainen pohja, jossa on osa perunajauhoja; esim. tämä ohje on hyvä. Irti sen saa hyvin leivinpaperista, kun rasvaa sen leivinpaperin, itse käytän rypsiöljyä jonka vetelen pullasudilla tasaisesti koko paperille. Se taikina kannattaa vedellä jollain paistinlastalla tasaiseksi ja antaa olla hetki ennen uuniin laittoa. Kääretortun munasokerivaahto pitää vatkata tosi kuohkeaksi, 5 min vähintään, mieluiten 10, ja kananmunat pitää ehdottomasti olla huoneenlämpöisiä tai vielä sitäkin lämpimämpiä. Voi laittaa hetkeksi vaikka 30-asteiseen veteen.
Edit: Kääri heti kun täyte antaa periksi, eli jos on hillotäyte, heti kun kädet ei pala, jos on jotain kermavaahtoa tai muuta ei-lämpöä-kestävää, niin sitten heti kun on jäähtynyt sen verran, että vaahto ei mene pilalle
Edit: Kuulunee ruokaketjuun, mutta kysymys oli täällä, voipi siirtää.
Voin kyllä myöntää olevani väärässä, mutta sitten me olemme molemmat väärässä
Re: Asioita joita en voi ymmärtää
Ole sinä kuule vaan hiliaa. Ei se kääretorttutaikina paistu tasasesti vaikka mitä tekis. Siis se millin paksunen kuori siinä päällä. Ja ei oo ainoo uuni, millä oon tehnyt. Ehkä siihen pitää olla joku paremman luokan vehje sitten, en tiedä. Mutta on se kumma joka tapauksessa.Risto kirjoitti:^Sun uuni on paska jos se paistaa epätasaisesti. Tai sitten oot vaan huono kokki.
Arvasin, että Tapetilla on Plazan toisena virallisena keittiöpsykologina (mävaan on toinen) asiaa tähän pulmaan.
Tein itse asiassa perunajauhoilla tietämättäni faktasta mitään. Ei ole siis ihme, että se kääretorttu on kuvassa ehjäpintainen, vaikka totta kai siinä kirjan kuvassa on aina pakko olla sellainen. En vaan päässyt nyt testaamaan sitä, olisiko se varmasti kestänyt, kun se pinta oli jo pilalla.Tapetti kirjoitti:Tuohon repeilyyn on yksinkertainen ohje: Tee sellainen pohja, jossa on osa perunajauhoja; esim. tämä ohje on hyvä.
Tuon olen kyllä tajunnut, että sitä taikinaa pitää vatkata kauan, mutta en ole varma, jäikö se silti vähän vajaaksi tällä kertaa. Tuli meinaan aika ohut.Tapetti kirjoitti:Kääretortun munasokerivaahto pitää vatkata tosi kuohkeaksi, 5 min vähintään, mieluiten 10, ja kananmunat pitää ehdottomasti olla huoneenlämpöisiä tai vielä sitäkin lämpimämpiä. Voi laittaa hetkeksi vaikka 30-asteiseen veteen.
En voitele, koska mulla on sen verran onnea, ettei se tartu kiinni joko yhtään tai vaan vähän. Luotan onneeni jatkossakin.Tapetti kirjoitti:Irti sen saa hyvin leivinpaperista, kun rasvaa sen leivinpaperin, itse käytän rypsiöljyä jonka vetelen pullasudilla tasaisesti koko paperille.
Edit: Varmaan ens kerralla tuun tänne mussuttamaan, etten saanut sitä leivinpaperia ollenkaan irti siitä pohjasta..
Re: Asioita joita en voi ymmärtää
Ei niin hyvin kuin aattelin. Jotenkin toi sitruunatahna vähän tökkii, vaikka sitruuna onkin aivan mahtava raaka-aine. Ja valmis lakritsikastike on kanssa vähän niin ja näin. Ois pitänyt tehdä ehkä sittenkin itse se, mutta siitä ois kuitenkin tullut liian nestemäistä tai jottain. Ja en oo ollenkaan varma, millanen lakritsikaramelli siihen ois toiminut parhaiten. Ja oisko sitä löytynyt joka kaupasta. Möh.Marika1 kirjoitti:P.S. Luulis sitruunatahnan ja lakritsikastikkeen toimivan aika hyvin combona.
Ja mä muuten tein sen kokonaan perunajauhoista, vähän ihmetellen katoin ohjetta, etteikö ollenkaan venhäjauhoja. Ei ollut kaikkein maukkain pohja (ei yllättänyt), joten ehkä pitäis laittaa 1 dl vehnäjaujoja ja ½ dl perunajauhoja ens kerralla. Kuten tossa Tapetin linkittämässä ohjeessakin sanotaan.
P.S. Mukavaa, että saatin BB-Kärpsykin innostumaan tortuista.
Re: Asioita joita en voi ymmärtää
Kyllähän Kärpsy on aina ollut tortun perään.Marika1 kirjoitti:P.S. Mukavaa, että saatin BB-Kärpsykin innostumaan tortuista.
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles
- aadeehoovee
- Guru
- Viestit: 3552
- Liittynyt: 29 Syys 2008 21:57
- Paikkakunta: Oulu
Re: Ruokaketju
Pyöräytin sunnuntaipäivälliseksi pekoni-parmankinkku-parmesani pastan. Jälkiruuaksi kahvit ja Aino-lakritsijäätelöä. Voi pojat, voi pojat.
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.
- tuusannuuska
- Kunniajäsen
- Viestit: 7896
- Liittynyt: 30 Syys 2007 00:24
Re: Ruokaketju
Örvellysketjusta:
Havainnollistava kuvasarja jonkun blögissä:
http://tuohikontti.blogspot.fi/2011/03/croissants.html
Niitähän voi ihan itse tehdä, vieläpä tositosi helposti. Väliin voi laittaa esim. juustoraastetta ja kinkkusilppua tai mitä nyt keksii. Voidellaan mynalla tai ollaan voitelematta jos ei halua voidella.Marika1 kirjoitti:Paitsi croissantit on haaveita vain, en edes tiedä mistä saisi hyviä.orgasmienkeli kirjoitti:Kaikista paras yösyöminen on croissantti. Niitä voi syödä vaikka ei olisi nälkäkään.
Havainnollistava kuvasarja jonkun blögissä:
http://tuohikontti.blogspot.fi/2011/03/croissants.html
The reason I swear so much is because fuck you.