Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 132 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 Rikokset ja rangaistukset 
Kirjoittaja Viesti
Christian von Hagelstam
Avatar

Liittynyt: 19 Syys 2010 17:14
Viestit: 1707
Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2012 19:24
Auerin tapaus on kyllä sellainen, ettei siitä enää oikein tiedä, mitä pitäisi ajatella. Eikä varmasti ole helppoa kyllä tuomioista päättävilläkään, kun ei ole ihan vedenpitävää näyttöä kaikista syytöksistä.

_________________
When I see my face, there's not a single thing I'd change.


29 Kesä 2012 19:24
Profiili
Vuoden Tulokas 2011

Liittynyt: 16 Elo 2011 03:21
Viestit: 7307
Paikkakunta: Helsinki
Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2012 20:06
Auer on sellainen ihminen, jolta voin odottaa ihan mitä vain! Luulen että tämä todellakin on joko jäävuorenhuippu tai sitten Auer on todella väärinymmärretty nainen, jonka elämä on huonolla tuurilla mennyt paskaksi.
Uskon kyllä enemmän, että hän on oikeasti ihan kamala ihminen ja tehnyt mielettömän määrän rikoksia, joista ei löydy tarpeeksi todisteita.

Tässähän epäiltiin jopa jotain saatananpalvonta-lohkoa, että Auerin juttuihin liittyisi myös sellainen.
En todellakaan ihmettelisi sitäkään, vaikka Auerin aviomiehen tappajat olisivatkin jotain saatananpalvoja-ystäviä.


29 Kesä 2012 20:06
Profiili
Christian von Hagelstam
Avatar

Liittynyt: 19 Syys 2010 17:14
Viestit: 1707
Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2012 20:13
^ Niin kuin sanoit, niin tässä vaiheessa varmaan mikään Aueriin liittyvä uutinen ei olisi enää yllättävää!

Jatkuvasti toitotetaan sitä, kuinka maailma on muuttunut pahaksi, mutta onhan pahoja ihmisiä ollut olemassa aina. Mitenkään näiden kaikkien tekojen raakuutta väheksymättä pitää sanoa, että kyllähän media osaa paisuttelemisen taidon ja saa luotua illuusion, että pahat teot yltyisivät täyttä päätä.

Eikä koskaan onnistuta luomaan sellaista lakia, joka poistaisi vääryydeen. Mielisairaita (minun näkemykseni mukaan kukaan mieleltään terve ei moisia tekoja tekisi) on ja tulee aina olemaan.

_________________
When I see my face, there's not a single thing I'd change.


29 Kesä 2012 20:13
Profiili
Vuoden Tulokas 2011

Liittynyt: 16 Elo 2011 03:21
Viestit: 7307
Paikkakunta: Helsinki
Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2012 20:22
^
Itse ajattelen vähän sillä lailla, että pahoja asioita on aina ollut, pahoja ihmisiä on aina ollut ja pahoja tekoja on aina tehty! Periaatteessahan en siis usko että kukaan ihminen on täysin hyvä tai paha, mutta jotkut kuitenkin tekee niin paljon pahoja tekoja että ovat kyllä jo niin pahoja kun vaan ihminen voi olla...

Olen kuitenkin sitä mieltä myös, että kun nykyään mediassa asioita nostetaan koko ajan esiin (mikä ehkä jollain tavalla voi olla hyväkin juttu) niin tottakai mieleltään epävakaat ja sairaat ihmiset tekevät asioita enemmän! Eihän niitä kouluammuskeluja ennen ollut, mutta nyt niitä on alkanut olemaan. Kyllä Suomen (ja melkeinpä kaikkien muidenkin maiden) nuoriso voi huonosti ja joku on maailmassa mennyt pahasti pieleen.
Sitä toki en kiistä etteikö ennenkin olisi käynyt yhtä pahoja asioita, mutta ne luultavasti tehtiin eri tavalla ja niistä ei mediassa tehty yhtä isoja kohuja.

Muistan vielä elävästi miten seiskaluokalla (eli vuonna '03 tai '04) eräs luokkalaiseni sanoi tasan tarkkaan näin: "Kuulin tosi huolestuttavan asian! Jos meno jatkuu tällaisena, niin Suomessa kuulemma koululaiset viiden vuoden päästä ampuu toisiaan."
Eipä siinä tainnut mennä viittäkään vuotta kun ensimmäinen kouluammuskelu tapahtui Jokelassa...


29 Kesä 2012 20:22
Profiili
Christian von Hagelstam
Avatar

Liittynyt: 19 Syys 2010 17:14
Viestit: 1707
Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2012 20:30
Nuorison pahoinvointi on ehdottomasti sellainen asia, johon olisi pikaisesti puututtava ihan konkreettisesti. Onhan se presidentti Niinistö siitä miltei jokaisessa puheessaan muistanut mainita, mutta eihän se riitä.

Ja kun puhutaan noinkin laajasta asiasta, niin tietty on selvää, ettei se ratkea hetkessä yhden ministerin lausunnolla. Ja oikeastaan mikä on se epäkohta, mihin olisi puututtava eli miksi nuoret voivat pahoin? Mikä sen pahoinvoinnin aiheuttaa? Miten pahoinvoivaa nuorta voidaan auttaa? Miten pahoinvointia voidaan ennaltaehkäistä? Isoja kysymyksiä, joihin ei taida kenelläkään olla suoraa vastausta.

_________________
When I see my face, there's not a single thing I'd change.


29 Kesä 2012 20:30
Profiili
Vuoden Tulokas 2011

Liittynyt: 16 Elo 2011 03:21
Viestit: 7307
Paikkakunta: Helsinki
Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2012 20:40
Ainahan sitä miettii, että ongelmanuorten pitäisi päästä hyvissä ajoin terapiaan. Siis jo ennen kun pahimmat ongelmat on ehtineet tulla vastaan!
Joskus se terapia ei vaan ole nuorelle paras tapa, eikä se kaikkea pelasta. Muutenkin vaikea tunnistaa kaikkien kohdalla ongelmia, kun monet nuoretkin niitä aika hyvin sisällään hautovat.

Toivon todellakin että Niinistöllä on homma hanskassa, vaikka se onkin ihan utopistista että hän kaikkea pystyisi ratkaisemaan. Eihän sitä voi keneltäkään odottaa, kuten dertsikin sanoi.

Kaikkeahan ihmiset yrittävät mielessään kelailla, mikä on ongelma! Onko se päihteet, tv-ohjelmat, pelit vai kaveripiirit vai jopa huono kasvatus!
En usko että näistä mistään löytyy vastausta.. ainakaan yksistään.


29 Kesä 2012 20:40
Profiili
Christian von Hagelstam
Avatar

Liittynyt: 19 Syys 2010 17:14
Viestit: 1707
Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2012 20:47
Hyvissä ajoin pitäisi päästä terapiaan, mutta kuka sen nuoren sinne terapiaan passittaa. Niin kuin orkkukin sanoi, tuntuu että moni pahoinvoiva nuori näyttäisi elävän ihan normaalia elämää. Käy koulussa, on kavereita - mutta se paha olo onkin nuoren sisällä ja purkautuu sitten yllättäen. Kuka sellaista nuorta osaa auttaa, ellei nuori itse? Miten tällaiset tapaukset voitaisiin huomata?

Tietysti on myös näitä "selviä tapauksia", jotka ovat pudonneet tai putoamassa yhteiskunnan menosta (työttömiä, eivät käy koulua jne.). Miksei niihin tapauksiin puututa tehokkaammin? Tai kyllähän niihin puututaan, mutta miksi ne keinot eivät tepsi?

Ja kuka tietää paremmin nuorten ongelmista kuin nuoret itse? Jos Niinistö tosiaankin saa perustettua lupailemansa työryhmän, otetaanko sinne vain jai ainoastaan "asiantuntijoita", jotka norsunluutorneistaan katselevat ja kommentoivat nuorten tekemisiä? Eivätkö nuoret olisi tällaisessa asiassa parhaimpia asiantuntijoita?

_________________
When I see my face, there's not a single thing I'd change.


29 Kesä 2012 20:47
Profiili
Vuoden Tulokas 2011

Liittynyt: 16 Elo 2011 03:21
Viestit: 7307
Paikkakunta: Helsinki
Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2012 21:00
Kaikista asiantuntijoista ja "asiantuntijoista" ei tosiaan aina mene takuuseen, onko lopputulos paras mahdollinen.
Toivotaan nyt, että Niinistö keksii jotain harvinaisen hyvää ja uutta! En vielä odota liikoja kun vaikea ja haastava asia kyseessä, mutta varovasti haluaisin luottaa Niinistön näkemyksiin.

dertsi kirjoitti:
Hyvissä ajoin pitäisi päästä terapiaan, mutta kuka sen nuoren sinne terapiaan passittaa.


Ei välttämättä liity enää rikoksiin ja rangaistuksiin, mutta tähän pakko vähän sanoa!

Tuo terapiaan meno on nimittäin aika isokin asia nuorelle! Voin ihan omakohtaisesta kokemuksesta sanoa, ettei jossain yläasteiässä ole helppoa puhua vaikeasta olosta kenellekään. Oli kyseessä sitten oma vanhempi tai kaveri tai ihan tuntematon ihminen/ammattilainen, niin omista asioista puhuminen tai avautuminen on aika vaikeaa.
Itse ainakin kävin yläasteella jonkun aikaa jollain terapeutilla, enkä halunnut sanoa mitään! Joka kerta sanoin vaan "nyt menee paljon paremmin kun viimeks" ja vastailin mahdollisimman lyhyesti ja ympäripyöreästi terapeutin kysymyksiin!
Onneksi löytyi sellainen terapiamuoto josta sitten olikin apua, kun tuo normaali terapia ei tuossa iässä ollut ihan minua varten.
Monet kaverini on sanoneet nykyään samaa, että teini-iässä se terapia oli todella vituttavaa ja ei niille tuntemattomille halunnut avautua ja ärsytti vaan kun kaikki höselsivät ympärillä!

Eli jos lähellä ei ole läheistä joka tajuaa passittaa nuoren edes johonkin sopivaan terapiamuotoon, niin aika huonosti on asiat. Ja todellakaan kaikilla ei ole sellaista joka passittaisi, koska kaikista nuorista niitä ongelmia ei tosiaan huomaa.


29 Kesä 2012 21:00
Profiili
Christian von Hagelstam
Avatar

Liittynyt: 19 Syys 2010 17:14
Viestit: 1707
Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2012 21:46
Apua ei todellakaan kannata väkisin tuputtaa, koska ei se avautuminen ole helppoa. Pian voi käydä niinkin, että nuori menee entistä enemmän lukkoon. Pitää keksiä vähän huomaamattomampia keinoja auttaa. Eikä mikään pilleripurkki ainakaan ole ratkaisu, vaan päinvastoin!

Kyllähän päättäjien pitäisi ihan todella keskittyä myös ennaltaehkäisyyn. Eikö sen sano jo terve järkikin, että on järkevämpi hommata ennalta kenkiin liukuesteet ja estää kaatuminen liukkailla kuin ensin kaatua, murtaa lonkka ja hoitaa sitten se jalka kuntoon. Mutta kuten sanottu, nämä asiat ei ole mitenkään yksinkertaisia tai mustavalkoisia.

Mielenterveysongelmilla on ihan selkeä suhde rikollisuuteen. Kun päässä pimahtaa, niin pian pamahtaa. Monet nuorten (tai muidenkin) väkivaltaiset tai muut rikolliset teot ovat usein huomionhakuisuutta, kun ei ole enää mitään muuta keinoa kertoa ahdingostaan. Harvoin noin rajuihin ratkaisuihin päätyy hetken mielijohteesta.

_________________
When I see my face, there's not a single thing I'd change.


29 Kesä 2012 21:46
Profiili
Isoveli
Avatar

Liittynyt: 25 Elo 2009 13:08
Viestit: 1607
Viesti Lähetetty: 30 Elo 2012 13:32
Vaikka tämän topicin perusteella en ole se, joka eniten toivoisi pidempiä ja rankempia tuomioita, niin tämä 8-vuotiaan tytön murha on jotain täysin kuvottavaa ja oksettavaa edes ajateltavaksi. Sairaita ihmisiä! Se on 8-vuotias puolustuskyvytön lapsi. En suosittele herkille. Tuo ei ole mitään "huolimattomuutta" vaan sairasta välinpitämättömyyttä ja jotain mitä en edes osaa sanoiksi kuvailla. Toivottavasti saavat elinkautisen eikä heitä armahdeta. Oli mielentila mikä tahansa.

Ja edes lastensuojelu ei pelastanut tätä tyttöä. :´(

_________________
You know nothing.


30 Elo 2012 13:32
Profiili
Vuoden Tulokas 2011

Liittynyt: 16 Elo 2011 03:21
Viestit: 7307
Paikkakunta: Helsinki
Viesti Lähetetty: 30 Elo 2012 13:44
^ Mikäs elinkautinen riittää tuollaisille ihmishirviöille? Puolustuskyvytön ihminen (jolla tässä tapauksessa olisi ollut vielä tulevaisuuskin edessä) kärsi tuntikausia ja lopulta menetti henkensä, eikä hän enää elävien kirjoihin pääse.

Miten joku naurettava elinkautinen riittäisi näin pahoille ihmisille? Ehkä suunnilleen loppuelämä vankilassa olisi näille jees, jos Suomen vankiloissa olisi villejä rottia ja ruttoa, mutta kun niissä on palvelu parempaa kun vanhainkodeissa ja elämä ilmaista, niin mikäs siellä psykopaateilla asustaessa.


30 Elo 2012 13:44
Profiili
Isoveli
Avatar

Liittynyt: 25 Elo 2009 13:08
Viestit: 1607
Viesti Lähetetty: 30 Elo 2012 13:58
orgasmienkeli kirjoitti:
^ Mikäs elinkautinen riittää tuollaisille ihmishirviöille?
Ei tietysti mikään, mutta nykylainsäädännössä pahempaa ei voi saada, joten olisi edes se pahin. Ja niin varmaan tulee olemaankin.

_________________
You know nothing.


30 Elo 2012 13:58
Profiili
Vuoden Tulokas 2011

Liittynyt: 16 Elo 2011 03:21
Viestit: 7307
Paikkakunta: Helsinki
Viesti Lähetetty: 30 Elo 2012 14:11
Luulen kyllä että näille "ihmisille" annetaan se pahin mahdollinen rangaistus, mutta mitäs sitten sen jälkeen? Ne istuvat vankilassa sen elinkautisen, eivätkä sen jälkeen vielä ole kovin vanhoja. Sitten pääsevät taas jatkamaan samaa meininkiä? Ja vielä helpommalla pääsevät, jos elinkautisen istuttua alkavat selittää miten ovat tulleet uskoon ja haluavat muuttua, ja tekisivät mitä vaan että saisivat tapahtuman tekemättömäksi? Siinä sitä sitten taputellaan päähän, että kaikki ihmiset ansaitsevat uuden tilaisuuden ja tärkeintä on että katuu tekojaan. :thumbsdown


30 Elo 2012 14:11
Profiili
Pääohjaaja
Avatar

Liittynyt: 10 Loka 2010 16:08
Viestit: 5230
Paikkakunta: JKL
Viesti Lähetetty: 30 Elo 2012 17:27
Nää on niitä tapauksia jolloin kuolemantuomio olis hyvä ottaa käytäntöön.

_________________
:)


30 Elo 2012 17:27
Profiili
Jumalan Ruoska
Avatar

Liittynyt: 12 Loka 2009 16:27
Viestit: 12625
Paikkakunta: Espoo
Viesti Lähetetty: 01 Syys 2012 02:29
Luin tyhmyyttäni, mitä kaikkea tytölle oli tehty. En pysty millään tuntemaan mitään muuta, kuin että toi pariskunta saisi vankilassa kokea vähintään saman, mitä tytölle tekivät.
Sanattomaksi vetää.

_________________
a walking disaster


01 Syys 2012 02:29
Profiili
Vuoden Tulokas 2011

Liittynyt: 16 Elo 2011 03:21
Viestit: 7307
Paikkakunta: Helsinki
Viesti Lähetetty: 01 Syys 2012 03:18
Tämä uutinen on kyllä sellainen, joka saa paatuneenkin sydämen (en kyllä itse ole sellainen muutenkaan, ikävä kyllä..) voimaan pahoin jopa usean päivän ajan.
Kaverinihan kyseli isältään tästä asiasta (kun on itse niin herkkä ettei uskaltanut lukea tästä itse mitään) ja hänen isänsä oli sitten vaan laittanut tekstarin että "niin oksettava tapaus, että olen voinut pahoin siitä asti kun luin osan tästä uutisesta".

Eli ei todellakaan tarvitse edes kaikkea lukea, että saa tästä jo aikamoiset traumatkin.


01 Syys 2012 03:18
Profiili
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 22 Elo 2005 18:08
Viestit: 19185
Viesti Lähetetty: 26 Loka 2012 17:15
Kaksi poikaa raiskasi alaikäisen tytön - ehdollista ja yhdyskuntapalvelua

Siat selvis päänsilittelyllä. Miks kukaan ei tee mitään tuomioiden koventamiseksi? Pitääkö tässä prkl ite ryhtyä poliitikoksi!

_________________
Parhaat asukkaat: 1. Aleisha 2. Nikki 3. Paul 4. Dick 5. Charlotte
Parhaat kaudet: 1. BBAU7 2. BBUK9 3. BBUS8 4. BBAU4 5. BBCAN4


26 Loka 2012 17:15
Profiili
Reiska
Avatar

Liittynyt: 20 Syys 2007 16:47
Viestit: 2681
Paikkakunta: Pori
Viesti Lähetetty: 26 Loka 2012 18:48
^ Oli kyllä niin naurettava tuomio, ettei tässä tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Eikä tämä ole mikään ainutkertainen tapaus valitettavasti. Tuntuu vähän siltä, että liian usein mennään alimman mahdollisen aidan alitse näissä tuomioissa. WTF = Welcome To Finland.

_________________
Suosikit: Lintsi (BB1), Kaarlo (BB2), Naikou (BB3/BB6), Johan (BB4), Sami (BB5), Janica (BB7) & Jouko (BB8)

Inhokit: Iina (BB1), Mira (BB2), Kadi (BB3), Manta (BB4), Tuija (BB5), Marika (BB6), Annika (BB7) & Teija (BB8)


26 Loka 2012 18:48
Profiili
Pääohjaaja
Avatar

Liittynyt: 23 Syys 2008 16:51
Viestit: 5156
Paikkakunta: Elderlings
Viesti Lähetetty: 26 Loka 2012 18:50
Kyllä tuomosissa selkeissä tapauksissa pitäisi AINA antaa vähintään ehdotonta. Tuomion pituudet nyt on aina lainsäädännöstäkin kiinni.

_________________
https://vaalit.fi


26 Loka 2012 18:50
Profiili
Isoveli
Avatar

Liittynyt: 23 Loka 2008 09:37
Viestit: 1806
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti Lähetetty: 26 Loka 2012 18:54
Kyllä arvoton on ihmisen yksityisyys ja koskemattomuus, kun näitä "rangaistuksia" katselee. Tuntuu aika käsittämättömältä, eikä muutosta parempaan päin nähtävissä.

_________________
Älä hättäile, istu mättäälle, keitämmä kahvit, kyllä se pipo löytyy.


26 Loka 2012 18:54
Profiili
Finalisti
Avatar

Liittynyt: 05 Maalis 2007 00:01
Viestit: 1310
Viesti Lähetetty: 26 Loka 2012 19:13
Spencer kirjoitti:
Kaksi poikaa raiskasi alaikäisen tytön - ehdollista ja yhdyskuntapalvelua

Siat selvis päänsilittelyllä. Miks kukaan ei tee mitään tuomioiden koventamiseksi? Pitääkö tässä prkl ite ryhtyä poliitikoksi!

Minusta pitäisi olla itsestäänselvyys, että jos jotkin ihmiset väkivalloin rajoittaa toisen ihmisen vapautta näinkin hirveällä tavalla, pitäisi yheteiskunnan myös rajoittaa tekijöiden vapautta vankeudella.

Mitä mahtaa tekijätkin ajatella tuollaisesta rangaistuksesta? Että mitään pahaa ei tultu tehtyä? Liikutaan hyvin vaarallisilla vesillä, kun tuomiot eivät millään tavalla vastaa tavallisen kansalaisen oikeudentajua.

Tekijöiden etnisestä taustasta ei näkynyt mitään mainintaa. Lieneekö nykyään peräti lain vastaista julkaista kyseistä tietoa? Ja olen aika varma, että tuo korvausmäärä ei kyllä poikien palkkapussista tule.

Ja tuollaisissa tuomioissa voitaisiin kyllä julkaista kyseisen tuomion päättävien tahojen nimet ja osoitteet. Olisi hauska kuulla näiden tuomareiden perusteluja, koska luulen, että suomen laki olisi mahdollistanut kovemmankin tuomion.


26 Loka 2012 19:13
Profiili
BB-talon päällikkö
Avatar

Liittynyt: 05 Joulu 2008 16:20
Viestit: 3649
Paikkakunta: Oulun seutu
Viesti Lähetetty: 26 Loka 2012 19:25
Spencer kirjoitti:
Kaksi poikaa raiskasi alaikäisen tytön - ehdollista ja yhdyskuntapalvelua

Siat selvis päänsilittelyllä. Miks kukaan ei tee mitään tuomioiden koventamiseksi? Pitääkö tässä prkl ite ryhtyä poliitikoksi!

Tuo on törkeetä.
Sinun pitää alkaa, jotta saadaan joku tolkku näihin asioihin.
PS. Kuulut ilmeisesti samaan vaalipiiriin ainakin eduskuntavaaleissa, joten täältä suunnalta ääni taattu. ;)


26 Loka 2012 19:25
Profiili
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 132 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  SeuraavaPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com