Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 
 Pitäisikö BB:n olla tasapuolinen ja mukavin ihminen voittaa? 
Kirjoittaja Viesti
Juonittelija
Avatar

Liittynyt: 01 Syys 2006 00:15
Viestit: 614
Viesti Lähetetty: 10 Syys 2012 21:30
Tässä keskustelussa ei oteta kantaa ulkomaan Big Brothereihin.

Nyt lienee ajankohtainen kysymys, kun kausi on jo seitsemäs (vai kahdeksas?)

Tämän tästä saa huomata, miten inhottavat tai läyhähenkiset äänestetään pois. Tämän jälkeen saavat lähteä persoonalliset, joka ovat "jotenkin ärsyttäviä". Jäljelle jää mukavat ihmiset, jotka eivät saa mitään viihdyttävää aikaa.

Sama tehtävissä. Odotetaan jotain hienoa tehtävää, ja sitten kun se tuodaan julki, se on "epis" ja "miksi aina häntä rangaistaan" ja "eikö noi saa ikinä kärsiä?". Nyt tämä keskustelu on jo alkanut, kun BB:tä on mennyt huimat 2 viikkoa.

Mitä te ihmiset haluatte BB:stä ylipäätään, jos mitään eripuraa ei saa olla, tasapainottomuus ja epäreiluus on kirosanoja? Pitäisikö BB:n olla vain tasapuolinen ja kiva kaikille, biletystä 24/7 tai isojen vauvojen leikkipaikka missä he saavat yhdessä tehdä sitä kaunista kakkua?

_________________
Tykkään Markku, Joonas, Tuulikki, Joni, Nimo ja Andte
Inhoan Jussi


10 Syys 2012 21:30
Profiili
Julkkisasukas
Avatar

Liittynyt: 14 Syys 2009 22:16
Viestit: 795
Viesti Lähetetty: 10 Syys 2012 22:43
BB-ssä on aivan liikaa asukkaita niin talossa samaan aikaan kuin koko kauden osalta että tuotanto pystyisi ohjaamaan ja käsikirjoittamaan bb-n tasapuoliseksi kaikille osallistujille.

Mukavin ja yleisesti vähiten ärsyttävä asukas on suomen bb- tähän asti voittanut. Yhdistävä tekijä voittajille on ollut se että he kaikki ovat olleet ns. tavalliselle rahvaalle sellaisia joille he suovat sen 50 000 eur. Uskon siis että rahapalkinto on suurin syy miksi suomaliset bb-katsojat äänestämällä käyttäytyvät siten kun ovat käyttäytyneet. Enemmisto suomalaisista bb-katsojista pelkäävät siis pettymystä ja tunteita joka syntyisi bb.-n loputtua kun tai jos joku ristiriitainen persoona voittaisi sen 50 000 eur.

Viime kauden voittaja Janica oli kyllä pieni poikkeus muihin voittajiin nähden. Strippaava äiti joka levitti suomikuvaa maailman harrastamalla seksi NOrjalaisen maahanmuutajan kanssa suorassa lähetyksessä.Janica myös läyhäsi,äksyili muuille, juonitteli, esitteli sulojaan talossa jne. Janica siis monella tavalla huomattavasti radikaalimpi tapaus voittajan kuin edellisillä kausilla.

_________________
Moi https://www.youtube.com/watch?v=zfXBNQM ... QMj2SE#t=0


10 Syys 2012 22:43
Profiili
Reiska
Avatar

Liittynyt: 20 Syys 2007 16:47
Viestit: 2681
Paikkakunta: Pori
Viesti Lähetetty: 10 Syys 2012 23:03
Vastaan suoraan esitettyyn kysymykseen. BB:n tulisi olla tietyssä mielessä tasapuolinen kaikille talon asukkaille. Mitä tulee taas tähän, että pitäisikö mukavimman ihmisen voittaa, niin ei välttämättä.

Tasapuolisuutta painotan etenkin siinä, miten rangaistuksia jaetaan sääntörikkomuksista. Jos esimerkiksi kaksi asukasta käyttäytyy talossa väkivaltaisesti, ja toinen päätetään poistaa talosta ja toista ei, niin se ei olisi kovin oikeudenmukaista. Johdonmukaista linjaa tulisi vetää alusta loppuun asti hyvässä ja pahassa.

Big Brother ei todellakaan ole pelkkää biletystä vuorokauden ympäri tai hauskaa lomailua niin kuin joku tietämätön voisi luulla. Se on peliä, jossa Isoveljen pelinappuloina toimivat asukkaat. Kaikki he tiedostavat tämän, kun menevät taloon. Isoveli saisi olla minusta entistäkin tylympi asukkaita kohtaan.

Niin se vain menee, että suurin osa katsojista äänestää edelleenkin sillä perusteella kuka on heidän mielestään "mukavin" asukas. Sekin on hyvin subjektiivinen käsite kaikkinensa. Ei se näytä auttavan, vaikka kuinka yritettäisiin painottaa sitä, että ne "läyhääjät" kannattaa pitää kauemmin talossa tuomassa viihdettä. Tylsimmät asukkaat kuuluisi mielestäni ensin ulostaa.

Mutta niin kauan kuin mennään nykysysteemillä, jossa katsojat voivat tapahtumiin vaikuttaa, niin tuskin on tulossa tähän mitään muutosta. Jokainenhan saa tunnetusti vapaassa demokratiassa äänestää kuten tykkää. Meneehän se toisaalta muillakin elämän osa-alueilla niin, että oman suosikin halutaan menestyvän mahdollisimman hyvin. En näe siinä mitään pahaa.

_________________
Suosikit: Lintsi (BB1), Kaarlo (BB2), Naikou (BB3/BB6), Johan (BB4), Sami (BB5), Janica (BB7) & Jouko (BB8)

Inhokit: Iina (BB1), Mira (BB2), Kadi (BB3), Manta (BB4), Tuija (BB5), Marika (BB6), Annika (BB7) & Teija (BB8)


10 Syys 2012 23:03
Profiili
Juonittelija
Avatar

Liittynyt: 29 Elo 2009 00:22
Viestit: 609
Viesti Lähetetty: 11 Syys 2012 12:41
Silloin kun BB oli uusi olin sitä mieltä, että pitää olla tasapuolinen ja mukavimman ihmisen kuuluu voittaa. Enää en ole niin varma.

Toisaalta minusta on aika se ja sama, kuka voittaa. Olen päättänyt etten osallistu tänä vuonna äänestyksiin. Yhä pahemmin tuntuu itsestäni väärältä kritisoida ketään kauheasti, jos nämä ovat laiskoja, eivät osaa jotain tai ärähtävät jotain satunnaisesti. Entä sitten? Ihmiset eivät ole täydellisiä eikä niiden tarvitsekaan olla. Tuntuu jotenkin hullulta täältä katsomosta käsin muita arvostella. (Ja teen sitä kuitenkin jonkin verran, joo. [smilie=a_cool.gif] )

Olen siis tullut siihen tulokseen, että ihmiset nyt ylipäänsä on aika paskoja [smilie=thefinger.gif] , ja että toisaalta mulla ei ole kauheesti oikeutta tuomita niitä kuitenkaan.

Mutta ei ihan onnistu sekään, että tähän suhtautuisi kyynisesti viihteenä ja haluaisi kannattaa jotain pahimpia riidankylväjiä ja läyhääjiä, kun se nyt vaan tuntuu jotenkin luonnottomalta. Aika monena kautena on tuntunut, että vuorotellen jokainen asukas menettää "oikeutensa" voittaa kilpailu jonkin tekonsa seurauksena, mutta aina sen kuitenkin joku voittaa. Ehkä yleensä se, jota vastustetaan kotikatsomoissa vähiten.

En oikein tiedä, että alkoiko tämä enemmänkin jonkinlaisena moraalisena kilpailuna: kuka on hyveellisin, mutta ainakin tämä on varmaan sosiaalinen kilpailu: kuka on sosiaalisesti taitavin ja sitkein. Se ei välttämättä ole sama kuin mukavin.

Koska näitä on nähty niin monta, niin alkuperäinen pointti on jotenkin jo hävinnyt ja käytetty, niin nykyään tuntuu että mielenkiintoa ylläpitääkseen BB voi olla ihan kuinka epäreilu tahansa ym. ja ymmärrän sen tavallaan, vaikka en siitä välttämättä pidä. En oikeastaan halua BB:ltä enää mitään. Katson vain mitä tapahtuu - jos katson. Ja en halua vaikuttaa siihen ketä talossa on, koska näen tietyn ristiriidan siinä, että onko mukava vai kiinnostava (joskus nämä voivat onneksi kohdata.)

Mutta mitä tulee siihen tasapuolisuuteen vielä, niin tänä vuonna ainakin BB on itse valinnut aika paljon näitä, että ketä laitetaan valehäätöön tai mihinkin rooleihin, niin ymmärrän että tässä haetaan mielenkiintoisia asetelmia, mutta tähän kaipaisin enemmän sitä, että asukkaat/katsojat päättävät tai sitten vaikka arvotaan. Tai sitten saisi jokin tuotannosta selvästi kertoa syyt, miksi on jotain valintoja tehty.

Siis väännetään vielä: tehtävissä voi mielestäni hyvin olla epäreiluja asetelmia ja rooleja, mutta toivoisin että isoveli päättäisi vähemmän ketä mihinkin asemaan joutuu. Asetelmat ja puitteet se voi hyvin kehitellä. Toivon, että asukkailla/katsojilla/sattumalla olisi enemmän valtaa roolijakojen suhteen esim. äänestyksen tai kilpailujen muodossa. Sillä tavalla saataisiin enemmän toimintaa ja osallistumista tai vaikka rahastustakin.

_________________
Kuva


11 Syys 2012 12:41
Profiili
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com