Sivu 18/24

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 14 Heinä 2013 21:28
Kirjoittaja FankiKitsune
^ Joo kana ei kyl missään nimessä sovi minkään perunasta tehdyn kanssa. Tiesin ottavani helvetinmoisen riskin ku yhdistin muusia ja kanakastiketta. Ei menny kauaakaa ku taas muistin, et miks helvetissä ne ei sovi yhteen. Kanan (kastikkeena tai ei) kanssa sopii ainoastaan riisit, nuudelit tai pasta.

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 14 Heinä 2013 21:43
Kirjoittaja jaiba
Kana ja peruna ei todellakaan sovi yhteen, mutta tästähän voi laittaa haasteen. Mitä hyvää perunasta tänään tehdään ilman kanaa?

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 14 Heinä 2013 21:55
Kirjoittaja aadeehoovee
^ Kermaista vuohenjuustokastiketta, uusia perunoita ja itse tehtyä paholaisen hilloa. Eikä muuten toimi riisin kanssa.

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 14 Heinä 2013 23:30
Kirjoittaja Benjamin
Makaronilaatikkoon todellaki sopii paprika! Ja chili sopii myös.

Kanan kanssa ei sovi peruna, mutta muusi tai keitetyt uudet perunat sopii kanapihvien kanssa. Oikeastaan kanapihvien kanssa juuri nuo on parhaita!

Söin tänään Tomi Björckin suunnitteleman pizzan! :Love:

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 15 Heinä 2013 00:55
Kirjoittaja mävaan
Olenpas ajan hermoilla:

Eilen söin kanaa pastan kanssa.

Tänään söin uusia perunoita vain voin kanssa. Nam.

Olin laiska tekemään mitään, mutta makaroonilaatikon ainekset on huomiselle. :blackeye

Jos makaroonilaatikko tuntuu mauttomalta, vinkkinä vaan, että jauhelihan tavanomaisen maustamisen lisäksi sekaan voi heittää sipulikeittoainekset.

Perinteisesti ensimmäinen kierros syödään suoraan uunista, mutta seuraavana päivänä se on loistavaa paistinpannulla lämmitettynä.

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 15 Heinä 2013 15:56
Kirjoittaja Zygerö
mävaan kirjoitti:Jos makaroonilaatikko tuntuu mauttomalta, vinkkinä vaan, että jauhelihan tavanomaisen maustamisen lisäksi sekaan voi heittää sipulikeittoainekset.
Kyllä ja sekaan vielä jotain sulatejuustoa. Ai että. Tuo ei edes tarvi sitä munamaitoa, kun noin tekee. Paprika on myös makaronilaatikossa hyvää.

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 15 Heinä 2013 18:13
Kirjoittaja Benjamin
Koskenlaskija kuuluu makaronilaatikkoon! Ei se munamaito niin pakollista todellakaan ole.
Ja tietysti tulee parempaa jos maustaa jauhelihan hyvin.

Heitän joskus paprikaa kanakastikkeenkin sekaan. [smilie=thefinger.gif]

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 15 Heinä 2013 23:46
Kirjoittaja knocker
Haluun järkyttää teitä muita makaroonilaatikon ystäviä. Teen sitä erittäin harvoin, mutta kun teen, niin ei siihen mitään jauhelihaa tule. Makaroonia ja munamaitoa vaan ja vähän mausteita. Syön, mitä jaksan ja loput pakkaseen, josta se sitten otetaan paistettavaksi. Herkkua. :love61:
Muutoin makaroonifeiveri on keittää jonkunlaista pastaa ja heittää kypsennyksen jälkeen soijakastiketta ja pikkupurkki tonnikalaa päälle.

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 16 Heinä 2013 01:30
Kirjoittaja mävaan
Paprikaa kannattaa syödä myös raakana, on vitamiinit paremmin tallella. Ruokaan kuin ruokaan se tuo väriä.

Jotkut jättää makaroonilaatikosta munamaidon pois ja laittavat lihalientä tilalle. En ole vielä kokeillut.

Knocker, ymmärrän sua hyvin. Yritin tänään kaikin tavoin väistellä jauhelihaa, että olisi tullut enemmän makaroonia.

Olet keksinyt täydellisen ratkaisun asiaan. [smilie=a_happyhappy.gif]

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 16 Heinä 2013 12:48
Kirjoittaja Zygerö
knocker kirjoitti:Haluun järkyttää teitä muita makaroonilaatikon ystäviä. Teen sitä erittäin harvoin, mutta kun teen, niin ei siihen mitään jauhelihaa tule. Makaroonia ja munamaitoa vaan ja vähän mausteita. Syön, mitä jaksan ja loput pakkaseen, josta se sitten otetaan paistettavaksi. Herkkua. :love61:
Onhan tuotakin tullut kokeiltua ja oikein maustettuna siitä saa varmasti hyvää, mutta yleensä tuota tulee syötyä vain karjalanpaistin kanssa.

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 16 Heinä 2013 16:26
Kirjoittaja Reilulaksatiivi
knocker kirjoitti:Haluun järkyttää teitä muita makaroonilaatikon ystäviä. Teen sitä erittäin harvoin, mutta kun teen, niin ei siihen mitään jauhelihaa tule. Makaroonia ja munamaitoa vaan ja vähän mausteita. Syön, mitä jaksan ja loput pakkaseen, josta se sitten otetaan paistettavaksi. Herkkua. :love61:
Tota on tullut itse myös tehtyä, mutta Amerikkalaisesti eli Mac n cheese . Makaronien ja munamaidon lisäksi sekaan cheddaria ja vähän emmenthaleria. Munamaito ei välttämätöt eli juuston ja makaronin sekaan voi pistää pikku lorku kermaa ja sitten vaan uunin n.170 C n. 25.30 min

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 17 Heinä 2013 17:08
Kirjoittaja aadeehoovee
Vaikka kova poika olen kokkailemaan ja paljon on tullut tehtyä kaikennäköistä niin tänään pyöräytin ensimmäistä kertaa rehellisen ruskean kastikkeen mummon ohjeen mukaan. Ja olihan perkele niin hyvää. Eiliset grillikylet viipaloin pieniksi paloiksi ja viskasin tuoreen sipulin kera sekaan. Uusia pottuja lisukkeeksi.

Mutta ei tuota tuolla meijerivoin määrällä kovin usein tehdä tai seuraavissa kolesteroolimittauksissa anturit huutaa niveaa.

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 17 Heinä 2013 23:59
Kirjoittaja DosterMan
Onko kukaan syöny Lidlin grillimakkaraa?
Öögailin tänään mainoslehtistä ja havaitsin että sehän on kamaratonta makkaraa, eli vois vaikkapa ostaakin piruuttaan.

Jääkaapissa oottas nyt 9x 450g kanasuikaletta paistamista ja pakastamista. Ei jaksais millään. Pahoin pelkään että meneevät pakastimeen paistamattomina. Noku halvalla sain. Tulisia siipiäkin on, mut niissä on priority 1 syöntiluokka ja ne menee huomenna sekä ylihuomenna käyttöön.

Mitäs muuta sitä kertos ruokamarkkinoilta. No se verran että Lidlin Black Spirit jätskit on ihan törkeen hyviä. Vaarallisen hyviä jopa.

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 18 Heinä 2013 00:11
Kirjoittaja Punde
DosterMan kirjoitti:Onko kukaan syöny Lidlin grillimakkaraa?
Oon niitä lätkämakkaroita testannu, ilmaveivejä ja lämäreitä ja mitälie. Toinen tais olla chili/cheddar ja toinen pelkkä juusto. Aika mautonta settiä, ja nekin ostin vaa ku oli 30% aleleima, hirveät kasat noita alennuksessa paikallisessa liiterissä. Ei ihme ettei kauppa oo käyny ku maku on mitä mitäänsanomattomin.

Makaronilaatikkokeskusteluun. Koskaan en ole munamaidolla tehnyt, vaan lihalientä johon sulate/tuorejuustoa sulatettuna. Makaronit keittämättömänä suoraan vuokaan, turha niitä keittää kun ne keittyy herkullisesti lihaliemijuustovellissä vuoassa. Jauhelihan kanssa tietty sipulia ja/tai punasipulia pannulla, jos on hurjalla päällä ni hienoks silputtua pekonia kans. Mausteita kulloisenkin fiiliksen mukaan. Koko setin pinnalle suosikkijuustoa raasteena. 45min 200C ja hyvä tulee.

Makaroonilootan pitää olla pinnalta rapeaa mut muuten löysähköä. Kun vasta uunista otetusta vuoasta kauhasee ni sen pitää levähtää osittain lautaselle, rapea juustokuori hattuna. Ei mitään velliä kuitenkaan.

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 18 Heinä 2013 00:25
Kirjoittaja DosterMan
Noi Lidlin lätkämakkarat oli kyl semipettymys. Nyt lähinnä tiedustelin tuota linkissä olevaa kilon makkarapakettia.

Makaroonilaatikkoon tietysti jauhelihaa. Ilman jauhelihaahan se on vaan makaronimössöä. Pinnalle korppujauhoja ja nesteytys luonnollisesti munamadolla, johon sotketaan mustapippuria. Koskenlaskija juustoa kun sivaltelee sinne tänne kerroksiin ja eiku uuniin. Jotain rehujakin pitää viskata sekaan, yleensä keitettyä porkkanaa kuuluu rehuosastolle. En oo testannu keittämättömillä makarooneilla, mut uskon että parempi on ku keittää ja turvottaa makaronit ennen uunia jo. Ja eipähän jää se makaronin kypsymisessä tuleva limavesi sinne syötäväksi, kun huuhtasee keitetyt makaroonit.

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 18 Heinä 2013 00:59
Kirjoittaja Punde
DosterMan kirjoitti:En oo testannu keittämättömillä makarooneilla, mut uskon että parempi on ku keittää ja turvottaa makaronit ennen uunia jo. Ja eipähän jää se makaronin kypsymisessä tuleva limavesi sinne syötäväksi, kun huuhtasee keitetyt makaroonit.
Hmm, en oo huomannu että makaronista irtoais mitään limaa keitettäessä. Makaroni on kuitenki vaa makaronia; vehnäjauhoa ja vettä. Mut tiedän et monet ei halua suoraan viskoa raakana, vaan keittävät n. puolet normiajasta, eli ei edes al denteksi, ja sit vuokaan. En oo kuullu et kukaan kypsäks keitettyä laittais makaronilootaan vielä lisää ylikypsymään ja turpoamaan.

Pitääki joskus kokeilla jotain rehuja laittaa sekaa. Onhan toi meikän perusloota, etenki pekonilla, melkonen sydänpommi, ehkä rehut ees vähä helpottais omaatuntoa :)

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 18 Heinä 2013 02:28
Kirjoittaja Tirkka
Oon syöny Lidlin lätkämakkaroita. Juustonmakuinen on ihan saatanan pahaa, älkää ostako. Normaali on ihan kelvollista joskin tosiaan makua sais olla enemmänkin. Mut ei siis pahaa kuitenkaan, kyllä sitä syö.

En tiiä onko tuo kilon paketissa oleva sitä ihan tavallista grillimakkaraa vai onks tuossa niihin joku ero. Luultavasti ihan samaa tavaraa on.
Edit: Tai sitten ei. Emmie tiijjä. :keineahnung:

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 18 Heinä 2013 03:57
Kirjoittaja Benjamin
En ole koskaan kuullutkaan, että raakoja makaroneja laitettaisiin uuniin. :shock: Järkytyin kun nyt kuulin.
Kyllä niitä itse keitän.

Ilman jauhelihaa ei makaronilootaa syödä! Ihan turha lisuke sellainen. Jotain siihen ainakin pitää sitten sivuun ottaa syötäväksi.

Pekoniakaan en kyllä ymmärrä. :D En itse laita pekonia mihinkään ruokaan. Jauhelihapihveissä se maistuu liikaa läpi, eikä sovi lasagneen tai makaronilaatikkoonkaan.
En ottaisi edes hampurilaista jossa on pekonia.
Paistetut kananmunat ja pekoni (rapeaksi paistettuna) on hyvää, vaikka muuten en munista tai pekonista tykkääkään. :D

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 18 Heinä 2013 15:48
Kirjoittaja Zygerö
orgasmienkeli kirjoitti:Pekoniakaan en kyllä ymmärrä. :D En itse laita pekonia mihinkään ruokaan. Jauhelihapihveissä se maistuu liikaa läpi, eikä sovi lasagneen tai makaronilaatikkoonkaan.
Makaronia, pekonisiivuja, joku maustettu Koskenlaskija ja tarpeen/maun mukaan muita mausteita, vuokaan ja uuniin. Tästä on tullut yks mun lempiruoista.

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 18 Heinä 2013 16:43
Kirjoittaja Mardis
Täällä tuntuu melkein jokasella olevan oma lisäyksensä makaroonilootaan, eli ehkä se mauttomuus omaan suuhun johtuu vaan siitä, että oon itte syönyt perinteistä, mautonta versiota vain. En oo itte sattuneesta syystä tehnyt (kai?), mutta muistelisin, että aika ylikypsiä on makaronit olleet syömissäni laatikoissa. Ja ylikypsä pastahan on tosi blaah! Yritän tässä vissiin sanoa, että pitäis joskus kokeilla jonkun sulatejuuston kanssa, ilman munamaitoa (ei mitään herkkua ole sekään), ja keitellä sitä makaronia vain vähän.
knocker kirjoitti:Muutoin makaroonifeiveri on keittää jonkunlaista pastaa ja heittää kypsennyksen jälkeen soijakastiketta ja pikkupurkki tonnikalaa päälle.
Tänään tein kyseisen "bravuurisi" kokojyvänuudeleista, ja oli aika namia. (Ko. pasta on parempaa, kun jättää vähän al denteksi.) Soijakastiketta oon toki käyttäny ennenkin, mutta semmosissa vähän isommissa projekteissa, kuten tässä kanapastassa. On muuten herkkua, ja tänään just aikomus tehä tota vaihteeks (korvaan vain parsakaalen paprikalla). Mutta siis soijakastike antaa oikein kivan säväyksen pastaruokiin.
Paistetut kananmunat ja pekoni (rapeaksi paistettuna) on hyvää, vaikka muuten en munista tai pekonista tykkääkään. :D
Sinäpä sen sanoit. Tai itse ehkä jättäisin munat poies, tai toisaalta paistettu muna vois toimiakin. Ei pekonia kuulu syödä muulla tavalla.

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 18 Heinä 2013 16:53
Kirjoittaja maikki
orgasmienkeli kirjoitti:En ole koskaan kuullutkaan, että raakoja makaroneja laitettaisiin uuniin. :shock: Järkytyin kun nyt kuulin.
Kyllä niitä itse keitän.
Mä teen makaroonilaatikon aina raakoihin makarooneihin, hyvin kypsyy ne raa'at makaroonit siellä munamaidossa sen tunnin aikana :)

Re: Ruokaketju

Lähetetty: 18 Heinä 2013 17:34
Kirjoittaja tuusannuuska
Pekoni on ehkä parasta pizzan päällä. Pizzapohja, tomaattipyre, valkosipulia (koska muuten kuivuu ja kärtsää), juusto ja sen päälle loput täytteet eli paljon parjattu ananas, sipuli ja päällimmäiseksi pekoni. Ihan kamalasti ei pizza tosta parane.