Ruokaketju
Re: Ruokaketju
Kaikkea voi tehdä itse, mutta kaikkea ei jaksa tehdä. Vaikka olisikin keittöihminen. Mutta vakavasti puhuen harkitsen noiden tekoa vakavasti.
Oon luullut aina, että tuolla purkissa (linkistä löytyy) olisi valmiita croissantteja, ja samalla ihmetellyt, miten sinne muka mahtuu yhtäkään. Olin päätynyt siihen tulokseen, että ne on jotain aivan minejä. Mutta taikinaahan siellä tosiaan on. Tietty.
Kuinka tyhmäksi ihminen voi itsensä tuntea.
Oon luullut aina, että tuolla purkissa (linkistä löytyy) olisi valmiita croissantteja, ja samalla ihmetellyt, miten sinne muka mahtuu yhtäkään. Olin päätynyt siihen tulokseen, että ne on jotain aivan minejä. Mutta taikinaahan siellä tosiaan on. Tietty.
Kuinka tyhmäksi ihminen voi itsensä tuntea.
Re: Ruokaketju
Croissanttitaikinaa purkissa? Kaikkea sitä kuuleekin.
Lidlistä pitäs joskus kokeeksi ostaa niitä croissantteja. Niiden leivät on ainakin hyviä, miksei siis nuokin. Vaikken yleensä niin mahottomasti ees välitä croissanteista.
Lidlistä pitäs joskus kokeeksi ostaa niitä croissantteja. Niiden leivät on ainakin hyviä, miksei siis nuokin. Vaikken yleensä niin mahottomasti ees välitä croissanteista.
Totuus on tuolla ulkona.
- tuusannuuska
- Kunniajäsen
- Viestit: 7896
- Liittynyt: 30 Syys 2007 00:24
Re: Ruokaketju
Jep, ^ilmeeni kun ekan kerran tutustuin tähän kummallisuuteen. Mutta nuo on kyllä oikeasti hyviä ja niitä saa melkein mistä vaan, ainakin joka kaupasta missä minä olen käynyt (en ole kylläkään ikinä vielä käynyt Lidlissä, enkä voi enää mennä kun sitten ei voi enää sanoa, että en ole ikinä käynyt). Saa myös ainakin ABC:n huoltoasemilta, josta on enemmän kuin kerran tullut haettua aamiais-/iltapala-/evästarpeita.Tirkka kirjoitti:Croissanttitaikinaa purkissa? Kaikkea sitä kuuleekin.
The reason I swear so much is because fuck you.
Re: Ruokaketju
Mitä ihmettä? Ette aina ole tienneet purkkicroissantteja?
Itse olen ihan pienestä pitäen niitä syönyt ja pitänyt ihan hyvinäkin.
Ja Marika, ei niitä ole vaikea tehdä, eikä lainkaan jaksamista vaativaa. Ehkä pakastepizza on helpompi, mutta muuten nuo croissantit on helpoin mahdollinen. Ne on valmiita yksittäisiä paloja ja pitää pelkästään kääriä ne. Ja väliin voi tosiaan laittaa ihan mitä haluaa! Juustoraastetta tai muuta.
Itse olen ihan pienestä pitäen niitä syönyt ja pitänyt ihan hyvinäkin.
Ja Marika, ei niitä ole vaikea tehdä, eikä lainkaan jaksamista vaativaa. Ehkä pakastepizza on helpompi, mutta muuten nuo croissantit on helpoin mahdollinen. Ne on valmiita yksittäisiä paloja ja pitää pelkästään kääriä ne. Ja väliin voi tosiaan laittaa ihan mitä haluaa! Juustoraastetta tai muuta.
Mitä ihmettä? Croissantithan on ylihyviä.Tirkka kirjoitti:Vaikken yleensä niin mahottomasti ees välitä croissanteista.
Re: Ruokaketju
Jotkut ei tykkää niistä, kun ne on niin rasvasia. En toki tiedä, onko Tirkan syy toi. Minusta niissä on huonointa hinta. Ton purkkijutskan hintaa en tiedä, pitää tarkistaa, kunhan tästä jaksaa kauppaan löntystää. Vois jopa ostaa kokeilumielessä.orgasmienkeli kirjoitti:Mitä ihmettä? Croissantithan on ylihyviä.Tirkka kirjoitti:Vaikken yleensä niin mahottomasti ees välitä croissanteista.
a walking disaster
Re: Ruokaketju
Niin juu. Tällaisena hoikkana aina unohtaa että kaikki ei voi syödä yhtä huolettomasti rasvaisempia herkkuja.
No ei.. Kyllä minullakin on rasvaisia herkkuja joita en niin fanita! Kuten pekoni, tai mikä tahansa ruoka joka on käristetty ihan liikaa rasvassa. Roskaruoka tosin maistuu, vaikka onkin rasvaista.
No ei.. Kyllä minullakin on rasvaisia herkkuja joita en niin fanita! Kuten pekoni, tai mikä tahansa ruoka joka on käristetty ihan liikaa rasvassa. Roskaruoka tosin maistuu, vaikka onkin rasvaista.
- FankiKitsune
- Big Brother
- Viestit: 6042
- Liittynyt: 27 Marras 2010 16:04
Re: Ruokaketju
Oh my... että osaakin kuulostaa hyvältä. Tommostahan pitäs päästä kokeilemaan! Sit siitä kummiski tulis niin ällömakeeta, ettei kukaa muu söis niitä ku mä. Sama kävi macaronien kans, ettei niitä oikeestaa kauheen moni muu syöny...Marika1 kirjoitti:Tossa ohje, jos joku haluaa perehtyä mäkätykseni juuriin tarkemmin.
Re: Ruokaketju
^ Osaa, osaa, mutta se raaka kerros arveluttaa mua vähän. En itse ole raa'an taikinan ylin ystävä. Mutta ois se voinut olla makeampaakin, se taikina. (Tuskin se makeus hirveesti muuttuu, jos kermaa lorahtaa "vähän" enempi sekaan.) Joka tapauksessa, eipähän ole siitä huolta, kun tein sen omalla taktiikallani. Tai pakon edessä, miten vain.
Macaroneja pitäisi mun kyllä koittaa! Meinasin niitä tehdäkin aluksi noiden tilalle, mutta niistä liikkuvat juorut pisti toisiin ajatuksiin. Siis että ne on vaikeita.
Kuorrutus, johka tuli voita ja suklaata, oli aika toisistaan erottuvaa. Kysynkin tässä, voiko se vaikuttaa, kun piti olla suolatonta voita, mutta laitoin normia (= suolaa sisältävää). Eli tapahtuuko juoksettuminen? Muuta selitystä en keksi. Mutta jotenkin sekin kai lopulta onnistu, I hope so.
Macaroneja pitäisi mun kyllä koittaa! Meinasin niitä tehdäkin aluksi noiden tilalle, mutta niistä liikkuvat juorut pisti toisiin ajatuksiin. Siis että ne on vaikeita.
Kuorrutus, johka tuli voita ja suklaata, oli aika toisistaan erottuvaa. Kysynkin tässä, voiko se vaikuttaa, kun piti olla suolatonta voita, mutta laitoin normia (= suolaa sisältävää). Eli tapahtuuko juoksettuminen? Muuta selitystä en keksi. Mutta jotenkin sekin kai lopulta onnistu, I hope so.
- FankiKitsune
- Big Brother
- Viestit: 6042
- Liittynyt: 27 Marras 2010 16:04
Re: Ruokaketju
^ No tohon voihin en osaa sanoa mitään. Mut ei niiden macaronien tekeminen niin hankalaa ole, mitä pelotellaan. Hyvällä ohjeella ku tekee nii selviää helposti loppuun asti ja lopputulos on taatusti hyvä. Yksin en oo kyl niitä koskaan tehny.
Re: Ruokaketju
Eka kämppä jossa on grillivastuksellinen uuni, ja äsken käristin sen alla pari jalapeno-juusto grillimakkaraa iltapalaks. Jotaa poutun häjyjä, pikkupaketti pisti silmää kaupas ni otin kokeeks. Oon menettäny paljo, koska noista tulee hirmusesti parempia ku normiuunissa. Ei ees mitää lisukkeita, paitti sinappi ja aioli mausteeks.
Kyytipojaks testasin zygen suosittelemaa sinebrychoffin limelonkeroa. Yhdistelmä on ehkä kesäisin mitä kerrostalokämpässä ilman aitoa grilliä voi saavuttaa.
Seuraavaks pitää kokeilla miten ribsit onnistuu. Mut en sentäs tänää.
Kyytipojaks testasin zygen suosittelemaa sinebrychoffin limelonkeroa. Yhdistelmä on ehkä kesäisin mitä kerrostalokämpässä ilman aitoa grilliä voi saavuttaa.
Seuraavaks pitää kokeilla miten ribsit onnistuu. Mut en sentäs tänää.
Re: Ruokaketju
Pitäsköhän tästä huolestua, kun en oo ikään kuullutkaan moisesta. Myydäänkö tuota ruokakasvia (kyllä, kurkkasin Wikipediaan) sitten aivan tavallisissa ruokakaupoissa, kun ei oo sattunut silmään - ainakaan tiettävästi? Ehkä pitäisi testata, kuulostaa jännältä.Jonksu kirjoitti:Syökää ihmiset kvinoaa.
- FankiKitsune
- Big Brother
- Viestit: 6042
- Liittynyt: 27 Marras 2010 16:04
Re: Ruokaketju
^ En tiiä ku en oo ite valmistanu. Sitä oli pikkuserkun ylppäreissä, joten kyl mä uskon, että saa ihan ruokakaupoista. En tiiä saako ihan niistä pienimmistä, mut luulis ainaki isoimmissa kaupoissa olevan.
Re: Ruokaketju
Tein tänään makaroonilaatikkoa ensimmäistä kertaa ikinä ihan ite! Wohoo! Tuli kyl aika hyvää vaikka itse sanonkin. Aika basic-reseptillä tuon väänsin, mut sipulia (meillä ei ikinä kotona syöty sibaletta koska ruokavammaiset ihmiset) ja paprikaa heitin vähän tohon sekaan tuomaan lisämakua. Toimii.
Hitto kun ois useemminkin energiaa vääntää ihan oikeeta ruokaa. Onneks tuosta nyt riittää varmaan neljälle päivälle.
Hitto kun ois useemminkin energiaa vääntää ihan oikeeta ruokaa. Onneks tuosta nyt riittää varmaan neljälle päivälle.
♥
Re: Ruokaketju
Pakko tähän nyt kommata, etten koskaan tule ymmärtämään makaroonilaatikon hienoutta. Meneehän se joskus, mutta pöh. Makaronista ei voi paljon pahempaa ruokaa valmistaa. Tai ehkä ennemminkin mauttomampaa.
Olin tämmöinen ruokavammanen. Nykyään sen ymmärtää, kuinka vammasta se muille oli.Risto kirjoitti:(meillä ei ikinä kotona syöty sibaletta koska ruokavammaiset ihmiset)
- FankiKitsune
- Big Brother
- Viestit: 6042
- Liittynyt: 27 Marras 2010 16:04
Re: Ruokaketju
Kunnon mausteet kehiin nii johan maistuu. Esim. niinkin perusruoka ku olla ja voi (varsinkin opiskelijoiden keskuudessa) on keittää makaronia, paistaa jauhelihaa ja tunkea sekaan raastettua juustoa. (Niin siis makaronien keittämisen jälkeen ne heitetään kans siihen pannulle ja koko satsi tehään siis loppuun pannulla) Siihen ku heittää kunnon mausteet niin avot, siinä on todella hyvää ruokaa, mikä kuuluukin yhtiin mun lemppariruokiin. Halpaa, helppotekoista ja hyvää.Marika1 kirjoitti:Makaronista ei voi paljon pahempaa ruokaa valmistaa. Tai ehkä ennemminkin mauttomampaa.
Re: Ruokaketju
No eihän siinä mitään hienoa olekaan, mut lähteepähän nälkä. Eikä tarvi nyt muutamaan päivään miettiä että mitä syö. Tosin viimeaikoina en oo kotona oikeestaan mitään syönytkään...Marika1 kirjoitti:Pakko tähän nyt kommata, etten koskaan tule ymmärtämään makaroonilaatikon hienoutta.
♥
Re: Ruokaketju
Mä en kuttuis pannulla tehtyä makaronijauhelihamaustemössöä makaronilaatikoksi. Ettäs sen tiijjätte! Mutta siis varmaan on hyvää. Jos olen oikein hurja, niin myös kokeilen joskus.Jonksu kirjoitti:Esim. niinkin perusruoka ku olla ja voi (varsinkin opiskelijoiden keskuudessa) on keittää makaronia, paistaa jauhelihaa ja tunkea sekaan raastettua juustoa. (Niin siis makaronien keittämisen jälkeen ne heitetään kans siihen pannulle ja koko satsi tehään siis loppuun pannulla)
Edit: Ei kun et sä niin tainnu väittääkään, mutta what evöh.
Edit: Tai no siis aika samahan tuo on, kun laittaa ne kattilaan kaikki lopuksi, eli aivan turha viesti lopppeleissä. Paitsi en laita juustoa.
- FankiKitsune
- Big Brother
- Viestit: 6042
- Liittynyt: 27 Marras 2010 16:04
Re: Ruokaketju
Kuten sanoitki nii en väittänykään makaronilaatikoksi ja onhan toi eri ruoka kuiteski, ku siihen ei tule makaronilaatikolle ominaista munamaitoa. Ja se tehään pannulla, ei kattilassa Paitsi tietyst ne makaronit keitetään kattilassa, mut ihan finaaliks ne on pannulla koko hela hoito.Marika1 kirjoitti:Edit: Ei kun et sä niin tainnu väittääkään, mutta what evöh.Edit: Tai no siis aika samahan tuo on, kun laittaa ne kattilaan kaikki lopuksi, eli aivan turha viesti lopppeleissä. Paitsi en laita juustoa.
Mä oon ollu vähän laiska ja kattonu vaa et mitä jääkaapista löytyy aiempina päivinä tehtyä ruokaa, enkä oo tehny mitää uutta. Mut eihän sitä vkonloppuna niinkää aktiivinen tarvi ollakaa. Tänää tosin pitää jotain vääntää huomiseks työpäiväks töihin. Viimeistään tän vkonlopun aikana on tullu todettua, että muusi ja kanakastike ei todellakaan kuulu yhteen.
Re: Ruokaketju
Niin siis tarkotin, että itte oon tehny niin, että lopuks viskaan jauhelihat kattilaan enkä makaroneja pannuun. Niin, että niin. Pointtini siis on, että samahan se on, kumpaan ne lopuks päätyy. En tiiä, ymmärsikkö jo aiemmin, mutta itse ymmärsin tuosta, ettet ymmärtänyt. Taas tämä meni näin sekavaks.Jonksu kirjoitti:Ja se tehään pannulla, ei kattilassa Paitsi tietyst ne makaronit keitetään kattilassa, mut ihan finaaliks ne on pannulla koko hela hoito.
BTW: Pesto on taivaallisen namia! Tein sitä itte tuossa joskus - vissiin se parempaa oli kuin purkkipesto - mutta liian pieni satsi tuli kahdesta basilikaruukusta. Leipien (varsinkin majoneesileivän), kokojyvänuudeleiden ja pizzan päällä ainakin toimii loistavasti. Vähäks ne värkit tulee vaan kalliiksi, kun kaikkee parmesaaniraastettakin pitää olla. Mietinkin tossa, että se valmis purkkipesto tulee mitä todennäköisemmin halvemmaks.
Re: Ruokaketju
Jonksu: Kana ja peruna ei tosiaankaan kuulu yhteen. Riisin kanssa kanakastike taas on namia.
Risto: Paprikaa makaronilaatikkoon! Eipä oo mokomaa tullut koskaan kokeiltua. Yllättävä valinta tämä mut jos tykkää niin ei kai siinä. Jos siis meinasit tuoreena etkä paprikajauheena joka taas olisi huomattavasti loogisempaa.
Marika1: Makaronista ei voi tehdä mitään muuta oikeesti herkullista ruokaa kuin makaronilaatikkoa. Varsinkin jos vielä paistaa sen valmiin makaronilaatikon pannulla jotta siitä tulee rapeata (siis sen jälkeen kun siitä on ensin tuoreeltaan syönyt sen päällimmäisen kerroksen mikä siihen pinnalle tulee uunissa). Hywwee on!
Risto: Paprikaa makaronilaatikkoon! Eipä oo mokomaa tullut koskaan kokeiltua. Yllättävä valinta tämä mut jos tykkää niin ei kai siinä. Jos siis meinasit tuoreena etkä paprikajauheena joka taas olisi huomattavasti loogisempaa.
Marika1: Makaronista ei voi tehdä mitään muuta oikeesti herkullista ruokaa kuin makaronilaatikkoa. Varsinkin jos vielä paistaa sen valmiin makaronilaatikon pannulla jotta siitä tulee rapeata (siis sen jälkeen kun siitä on ensin tuoreeltaan syönyt sen päällimmäisen kerroksen mikä siihen pinnalle tulee uunissa). Hywwee on!
Totuus on tuolla ulkona.
- FankiKitsune
- Big Brother
- Viestit: 6042
- Liittynyt: 27 Marras 2010 16:04
Re: Ruokaketju
Kyllä. Mä oon tienny ton jo pidemmän aikaa, mut näemmä oli pakko yhdistää ku jääkaapissa oli muusia, eikä jaksanu tehä riisiä.Tirkka kirjoitti:Jonksu: Kana ja peruna ei tosiaankaan kuulu yhteen. Riisin kanssa kanakastike taas on namia.
Re: Ruokaketju
Pilkoin ne paprikat niin pieneks ku sain aikaseks ja paistoin sitten jauhelihan kanssa. Toi se ainakin vähän väriä jos ei muuta. Ei tuo nyt mitenkään välttämätön ainesosa ollut, mutta kun nyt sattui jääkaapista paprikanjämiä löytymään, niin helppohan ne oli sekaan heittää. Pakko kokeilla välillä jotain uutta.Tirkka kirjoitti:Risto: Paprikaa makaronilaatikkoon! Eipä oo mokomaa tullut koskaan kokeiltua. Yllättävä valinta tämä mut jos tykkää niin ei kai siinä. Jos siis meinasit tuoreena etkä paprikajauheena joka taas olisi huomattavasti loogisempaa.
♥