Ruokaketju

Foorumilaisten sielunmaisema, huvit ja harrastukset, uutiset ja örveltäminen, mussutus ja mäkätys sekä kaikki muu taivaan ja maan väliltä!
Avatar
Spencer
Ylläpitäjä
Viestit: 19499
Liittynyt: 22 Elo 2005 18:08

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja Spencer » 25 Helmi 2013 17:41

aadeehoovee kirjoitti:
DosterMan kirjoitti:Olipahan tulta tuossa Lidlin Inferno pizzassa. Vaikka tulee lähes päivittäin syötyä tulista ruokaa, niin tuo tulisuus pääs yllättämään positiivisesti.
Se on muuten yllättävän kovapotkuinen pakastepizza. Eikä se makukaan ole pöllömpi Lidlin pakastepizzaksi.
Tulisen ruoan ystävänä piti itekin testata tuo lätty ja kyllähän se sai hien kivasti otsalle. Ihmeen tulista! Mausta oon eri mieltä. Ei se tulisuuden lisäks juuri muuta tarjonnut. Tuskin tulee useasti syötyä.
Parhaat asukkaat: 1. Aleisha 2. Nikki (1982-2021 RIP) 3. Paul 4. Dick 5. Charlotte

Parhaat kaudet: 1. BBAU7 2. BBUK9 3. BBUS8 4. BBAU4 5. BBCAN4

Avatar
Benjamin
Jumalan ruoska
Viestit: 7551
Liittynyt: 16 Elo 2011 03:21
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja Benjamin » 25 Helmi 2013 18:42

Mitäs siinä pizzassa on?

Harvemmin kyllä tulee syötyä tulisia pizzoja, vaikka tulinen ruoka onkin my love. :Love:
Classic Pizza -raflasta saa pari hyvää mausteista pizzaa, mutta en niitäkään varsinaisesti tulisiksi sanoisi.
Classic Pizza on muutenkin parhaiden pizzojen mesta.

Avatar
Zygerö
Tohtori
Viestit: 8329
Liittynyt: 15 Syys 2009 15:22

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja Zygerö » 25 Helmi 2013 19:00

orgasmienkeli kirjoitti:Mitäs siinä pizzassa on?
Image
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles

Avatar
Mardis
Taivaan iskä
Viestit: 4442
Liittynyt: 02 Loka 2010 21:33

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja Mardis » 25 Helmi 2013 19:31

Santa Marian ananas-salsa on törkeen hyvää. Aivan mahtavaa esim. nuudelien ja tortillojen kans. Missään muussa en kylläkään ole maistanut. :D Harmittaa ainoastaan se, että kyseistä purkkia myydään vain pienessä koossa, vaikka tiettyjä makuja (tai ainakin yhtä) myydään isossakin. Hurjan nopeeta meinaan sujahtaa purkki tyhjäks, vaikka yrittäiskin laittaa vaan vähän.

Tapetti
Juontaja
Viestit: 1002
Liittynyt: 02 Syys 2005 20:54
Paikkakunta: Rantaviivan vieressä

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja Tapetti » 27 Helmi 2013 06:49

Rainbow-näkkileipä, mitä tuo oikein on? Ruista sisältävää voileipäkeksiä näkkärin muotoon leivottuna? En suosittele enkä osta toiste.
Voin kyllä myöntää olevani väärässä, mutta sitten me olemme molemmat väärässä

Avatar
Risto
Isoveli
Viestit: 6646
Liittynyt: 10 Loka 2010 16:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja Risto » 04 Maalis 2013 19:22

Tein sämpylöitä yli puoli vuotta vanhoista jauhoista. En huomannut mitään outoja sivumakuja. Ihan hyviä tuli vaikka ite sanonki.

Avatar
knocker
Jumalan ruoska
Viestit: 15204
Liittynyt: 12 Loka 2009 16:27
Paikkakunta: Espoo

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja knocker » 04 Maalis 2013 22:41

^ Onks varma, ettei ollut jauhomatoja? :imrgreen:
Punde kirjoitti:Kickers on tullut takaisin!!! Ite kirjoitin adressiin nimeni 37. henkilönä neljä vuotta sitte, enpä uskonu et siitä ois koskaan mitään hyötyä.

Kyseessä siis parhaat sipsit mitä missään kukaan on koskaan tehnyt, K-kaupoista pitäis alkaa pikkuhiljaa löytymään.
Pitäs kieltää tämmöset, koska mun on takuuvarmasti pakko mennä maistamaan noitakin. [smilie=thefinger.gif]

Syökkö liikaa sokeria? Minä syön, kun juon paljon kahvia, mutta en voi juoda ilman sokeria. Löytyi kuitenkin yrttipohjainen korvike, joka ei maistu pahalta.
Kuva

Hermesetaksen vastaava maistuu paskalta.
a walking disaster

Avatar
tuusannuuska
Kunniajäsen
Viestit: 7896
Liittynyt: 30 Syys 2007 00:24

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja tuusannuuska » 04 Maalis 2013 23:11

knocker kirjoitti:Hermesetaksen vastaava maistuu paskalta.
Ei se nestemäinen ole pahaa, menee kahvinkin kanssa. Ainakin vielä joku aika sitten toi oli ainoa missä ei oikeasti ollut yhtään kaloreita tai hiilihydraatteja (steviassa oli).

Kuva
The reason I swear so much is because fuck you.

Avatar
knocker
Jumalan ruoska
Viestit: 15204
Liittynyt: 12 Loka 2009 16:27
Paikkakunta: Espoo

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja knocker » 04 Maalis 2013 23:45

Kiitos, tuusis tästäkin tietopläjäyksestä. Vertasin ainoastaan Stevia tuotteiden makuja, enkä tiennyt tosta hiilaripuolesta. Hermesetaksen nestemäisestä en edes tiennyt, täytyypä kokeilla sitäkin.
Voi syödä enempi suklaata, kun vähentää sokeria muussa. ;)
a walking disaster

Avatar
Mardis
Taivaan iskä
Viestit: 4442
Liittynyt: 02 Loka 2010 21:33

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja Mardis » 05 Maalis 2013 15:30

Oli muuten sellasta juhlaa käydä sunnuntaina Jyskylän Solo Sokos Hotel Paviljongissa syömässä aamiasta! Ei siis ite hotellissa oltu, vaan ostettiin vain pelkät aamiaiset. Ja sieltähän löytyi kaikkea, mitä aamupalalta vaan voi toivoa. Kaikki ilmakuivatut kinkut, italialaiset lihapullat, herkullisimmat hedelmät, tuoreet mehut, maustetut hunajat ja pähkinät... :Love: Kaikki mahdollinen ja enemmänkin! Enkä oikein ole ees aamupalan syöjä, mutta silloin tuli syötyä liiankin kanssa. Hintakaan ei ollut aivan ylitsepääsemätön, kun sai S-etukortilla vähän alennusta (ilman 16€, kortin kanssa alle 14€). Ja syötiin muuten niin kauan ja paljon, että eipä meinannut tulla nälkä uudestaan. Onneksi oli auki 12 saakka, jotta sai syödä täydellisen rauhassa. Jos olisi mennyt kiinni jo 10, niin olisi tullut turhan kiire, sillä oltiin sielä vasta päälle 9. Ainoa nurja puoli oli se, että joutui heräämään jo kasilta. Mutta olipahan sen arvoista. Haluun takasin ja pian!

Koin toisenkin makuelämyksen samana päivänä. Suppilovahverokeitto ja itsetehdyt sämpylät, ahh.. :Love: Täydellistä. Keitto oli juuri sopivan kermaista ja sienipitoista. Silloin joskus kun tein itse, niin se oli turhan vetistä.

Tuolloin oli suurien makujen päivä! :drooling2

Avatar
Risto
Isoveli
Viestit: 6646
Liittynyt: 10 Loka 2010 16:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja Risto » 05 Maalis 2013 16:44

knocker kirjoitti:^ Onks varma, ettei ollut jauhomatoja? :imrgreen:
Ei haittaa vaikka oiskin ollut!
Marika1 kirjoitti:Oli muuten sellasta juhlaa käydä sunnuntaina Jyskylän Solo Sokos Hotel Paviljongissa syömässä aamiasta!
Ei nyt liity ruoka-aiheeseen mitenkään, mutta olin rakentamassa tota hotellia. Kunhan nyt tässä lesoilin tommosella tyhmällä jutulla.

Tapetti
Juontaja
Viestit: 1002
Liittynyt: 02 Syys 2005 20:54
Paikkakunta: Rantaviivan vieressä

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja Tapetti » 05 Maalis 2013 22:26

Madoista saa proteeinia.

Voiko tuota Steviaa käyttää leivontaan ts. onko kukaan kokeillut? Stevialla makeutettu joku vihreä limppari on mielestäni ihan juotavaa, silloin harvoin kun juon limpparia saatan tuota ostaa. Google kertoo kyllä asiasta jotain, mutta onko kellään omakohtaista kokemusta?
Voin kyllä myöntää olevani väärässä, mutta sitten me olemme molemmat väärässä

Tapetti
Juontaja
Viestit: 1002
Liittynyt: 02 Syys 2005 20:54
Paikkakunta: Rantaviivan vieressä

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja Tapetti » 10 Maalis 2013 11:07

Oletteko huomanneet, että yleensä tuotteissa merkitään kalorimäärät sataa grammaa kohti, mutta runsaskalorisissa, kuten sipseissä ja karkeissa, saattaa olla pussissa erikseen huomiota herättävä maininta kalorimäärästä 30 grammaa kohti?
Voin kyllä myöntää olevani väärässä, mutta sitten me olemme molemmat väärässä

Avatar
Mardis
Taivaan iskä
Viestit: 4442
Liittynyt: 02 Loka 2010 21:33

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja Mardis » 10 Maalis 2013 14:56

^ Toki karkkien suurkuluttajana on tullut huomattua tämä monet kerrat. Sipseissä ei, koska käytän suhteellisen harvoin. Huvittaakin välillä se, kun karkkipussissa sanotaan, että yhdessä annoksessa/25-30 grammassa on kaloreita määrä x. Yeah, ainahan mä syönkin kerralla vaan sen verran mässyä. :blackeye

Avatar
Mardis
Taivaan iskä
Viestit: 4442
Liittynyt: 02 Loka 2010 21:33

Re: Asioita joita en voi ymmärtää

Viesti Kirjoittaja Mardis » 06 Huhti 2013 20:51

Sitä, miten joku voi saada kääretorttutaikinan uunista ilman, että se kärähtää vähän tai ruskettuu epätasaisesti. Saatika repeile kääriessä sitä rullaksi. Tänään kärähti tavallista enempi ja siitä tuli ihan hirveen näkönen palaneiden kohtien poisottamisen jälkeen(kin). Päätin sitten, että haluan nätimmän ja levitin täytteen kärtsähtäneelle puolelle. Nythän se on ihan epäluonnollisen vaalee, mutta aivan sama.

P.S. Luulis sitruunatahnan ja lakritsikastikkeen toimivan aika hyvin kombona. Kiitos mun ehanan, uuden ruokaohjekirjan. Tai jos joululahjan voi luetella enää uudeksi asiaksi.

Avatar
Risto
Isoveli
Viestit: 6646
Liittynyt: 10 Loka 2010 16:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Asioita joita en voi ymmärtää

Viesti Kirjoittaja Risto » 06 Huhti 2013 20:53

^Sun uuni on paska jos se paistaa epätasaisesti. Tai sitten oot vaan huono kokki. :blackeye

Tapetti
Juontaja
Viestit: 1002
Liittynyt: 02 Syys 2005 20:54
Paikkakunta: Rantaviivan vieressä

Re: Asioita joita en voi ymmärtää

Viesti Kirjoittaja Tapetti » 06 Huhti 2013 21:02

Minä osaan tehdä hyviä kääretorttuja enkä edes häpeä kehua sillä. Mutta epätasaisuus johtuu uunista ja useimmat uunit paistavat epätasaisesti. Tuohon repeilyyn on yksinkertainen ohje: Tee sellainen pohja, jossa on osa perunajauhoja; esim. tämä ohje on hyvä. Irti sen saa hyvin leivinpaperista, kun rasvaa sen leivinpaperin, itse käytän rypsiöljyä jonka vetelen pullasudilla tasaisesti koko paperille. Se taikina kannattaa vedellä jollain paistinlastalla tasaiseksi ja antaa olla hetki ennen uuniin laittoa. Kääretortun munasokerivaahto pitää vatkata tosi kuohkeaksi, 5 min vähintään, mieluiten 10, ja kananmunat pitää ehdottomasti olla huoneenlämpöisiä tai vielä sitäkin lämpimämpiä. Voi laittaa hetkeksi vaikka 30-asteiseen veteen.
Edit: Kääri heti kun täyte antaa periksi, eli jos on hillotäyte, heti kun kädet ei pala, jos on jotain kermavaahtoa tai muuta ei-lämpöä-kestävää, niin sitten heti kun on jäähtynyt sen verran, että vaahto ei mene pilalle
Edit: Kuulunee ruokaketjuun, mutta kysymys oli täällä, voipi siirtää.
Voin kyllä myöntää olevani väärässä, mutta sitten me olemme molemmat väärässä

Avatar
Mardis
Taivaan iskä
Viestit: 4442
Liittynyt: 02 Loka 2010 21:33

Re: Asioita joita en voi ymmärtää

Viesti Kirjoittaja Mardis » 06 Huhti 2013 21:18

Risto kirjoitti:^Sun uuni on paska jos se paistaa epätasaisesti. Tai sitten oot vaan huono kokki. :blackeye
Ole sinä kuule vaan hiliaa. :) Ei se kääretorttutaikina paistu tasasesti vaikka mitä tekis. Siis se millin paksunen kuori siinä päällä. Ja ei oo ainoo uuni, millä oon tehnyt. Ehkä siihen pitää olla joku paremman luokan vehje sitten, en tiedä. Mutta on se kumma joka tapauksessa.

Arvasin, että Tapetilla on Plazan toisena virallisena keittiöpsykologina (mävaan on toinen) asiaa tähän pulmaan. :blackeye
Tapetti kirjoitti:Tuohon repeilyyn on yksinkertainen ohje: Tee sellainen pohja, jossa on osa perunajauhoja; esim. tämä ohje on hyvä.
Tein itse asiassa perunajauhoilla tietämättäni faktasta mitään. Ei ole siis ihme, että se kääretorttu on kuvassa ehjäpintainen, vaikka totta kai siinä kirjan kuvassa on aina pakko olla sellainen. En vaan päässyt nyt testaamaan sitä, olisiko se varmasti kestänyt, kun se pinta oli jo pilalla.
Tapetti kirjoitti:Kääretortun munasokerivaahto pitää vatkata tosi kuohkeaksi, 5 min vähintään, mieluiten 10, ja kananmunat pitää ehdottomasti olla huoneenlämpöisiä tai vielä sitäkin lämpimämpiä. Voi laittaa hetkeksi vaikka 30-asteiseen veteen.
Tuon olen kyllä tajunnut, että sitä taikinaa pitää vatkata kauan, mutta en ole varma, jäikö se silti vähän vajaaksi tällä kertaa. Tuli meinaan aika ohut.
Tapetti kirjoitti:Irti sen saa hyvin leivinpaperista, kun rasvaa sen leivinpaperin, itse käytän rypsiöljyä jonka vetelen pullasudilla tasaisesti koko paperille.
En voitele, koska mulla on sen verran onnea, ettei se tartu kiinni joko yhtään tai vaan vähän. Luotan onneeni jatkossakin. :saint:
Edit: Varmaan ens kerralla tuun tänne mussuttamaan, etten saanut sitä leivinpaperia ollenkaan irti siitä pohjasta..

Avatar
Mardis
Taivaan iskä
Viestit: 4442
Liittynyt: 02 Loka 2010 21:33

Re: Asioita joita en voi ymmärtää

Viesti Kirjoittaja Mardis » 07 Huhti 2013 15:12

Marika1 kirjoitti:P.S. Luulis sitruunatahnan ja lakritsikastikkeen toimivan aika hyvin combona.
Ei niin hyvin kuin aattelin. Jotenkin toi sitruunatahna vähän tökkii, vaikka sitruuna onkin aivan mahtava raaka-aine. Ja valmis lakritsikastike on kanssa vähän niin ja näin. Ois pitänyt tehdä ehkä sittenkin itse se, mutta siitä ois kuitenkin tullut liian nestemäistä tai jottain. Ja en oo ollenkaan varma, millanen lakritsikaramelli siihen ois toiminut parhaiten. Ja oisko sitä löytynyt joka kaupasta. Möh. :(

Ja mä muuten tein sen kokonaan perunajauhoista, vähän ihmetellen katoin ohjetta, etteikö ollenkaan venhäjauhoja. Ei ollut kaikkein maukkain pohja (ei yllättänyt), joten ehkä pitäis laittaa 1 dl vehnäjaujoja ja ½ dl perunajauhoja ens kerralla. Kuten tossa Tapetin linkittämässä ohjeessakin sanotaan.

P.S. Mukavaa, että saatin BB-Kärpsykin innostumaan tortuista. :abow:

Avatar
Zygerö
Tohtori
Viestit: 8329
Liittynyt: 15 Syys 2009 15:22

Re: Asioita joita en voi ymmärtää

Viesti Kirjoittaja Zygerö » 07 Huhti 2013 15:21

Marika1 kirjoitti:P.S. Mukavaa, että saatin BB-Kärpsykin innostumaan tortuista. :abow:
Kyllähän Kärpsy on aina ollut tortun perään.
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles

Avatar
aadeehoovee
Guru
Viestit: 3552
Liittynyt: 29 Syys 2008 21:57
Paikkakunta: Oulu

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja aadeehoovee » 07 Huhti 2013 18:06

Pyöräytin sunnuntaipäivälliseksi pekoni-parmankinkku-parmesani pastan. Jälkiruuaksi kahvit ja Aino-lakritsijäätelöä. Voi pojat, voi pojat.
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.

Avatar
tuusannuuska
Kunniajäsen
Viestit: 7896
Liittynyt: 30 Syys 2007 00:24

Re: Ruokaketju

Viesti Kirjoittaja tuusannuuska » 27 Huhti 2013 03:14

Örvellysketjusta:
Marika1 kirjoitti:
orgasmienkeli kirjoitti:Kaikista paras yösyöminen on croissantti. Niitä voi syödä vaikka ei olisi nälkäkään.
Paitsi croissantit on haaveita vain, en edes tiedä mistä saisi hyviä. :(
Niitähän voi ihan itse tehdä, vieläpä tositosi helposti. Väliin voi laittaa esim. juustoraastetta ja kinkkusilppua tai mitä nyt keksii. Voidellaan mynalla tai ollaan voitelematta jos ei halua voidella.

Havainnollistava kuvasarja jonkun blögissä:
http://tuohikontti.blogspot.fi/2011/03/croissants.html
The reason I swear so much is because fuck you.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu keskustelu”