Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 450 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Seuraava
 Ruokaketju 
Kirjoittaja Viesti
Diktaattori
Avatar

Liittynyt: 27 Marras 2010 16:04
Viestit: 6054
Viesti Lähetetty: 14 Heinä 2013 20:28
^ Joo kana ei kyl missään nimessä sovi minkään perunasta tehdyn kanssa. Tiesin ottavani helvetinmoisen riskin ku yhdistin muusia ja kanakastiketta. Ei menny kauaakaa ku taas muistin, et miks helvetissä ne ei sovi yhteen. Kanan (kastikkeena tai ei) kanssa sopii ainoastaan riisit, nuudelit tai pasta.

_________________
That damn fox!

Kuva


14 Heinä 2013 20:28
Profiili
Isoveli
Avatar

Liittynyt: 12 Maalis 2007 03:52
Viestit: 2887
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti Lähetetty: 14 Heinä 2013 20:43
Kana ja peruna ei todellakaan sovi yhteen, mutta tästähän voi laittaa haasteen. Mitä hyvää perunasta tänään tehdään ilman kanaa?

_________________
Kannattaa laittaa erkkaria lapaan ennen kun alkaa laukomaan.


14 Heinä 2013 20:43
Profiili
Vuoden Foorumilainen 2014
Avatar

Liittynyt: 29 Syys 2008 20:57
Viestit: 3133
Paikkakunta: Oulu
Viesti Lähetetty: 14 Heinä 2013 20:55
^ Kermaista vuohenjuustokastiketta, uusia perunoita ja itse tehtyä paholaisen hilloa. Eikä muuten toimi riisin kanssa.

_________________
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.


14 Heinä 2013 20:55
Profiili
Vuoden Tulokas 2011
Avatar

Liittynyt: 16 Elo 2011 02:21
Viestit: 7305
Paikkakunta: Helsinki
Viesti Lähetetty: 14 Heinä 2013 22:30
Makaronilaatikkoon todellaki sopii paprika! Ja chili sopii myös.

Kanan kanssa ei sovi peruna, mutta muusi tai keitetyt uudet perunat sopii kanapihvien kanssa. Oikeastaan kanapihvien kanssa juuri nuo on parhaita!

Söin tänään Tomi Björckin suunnitteleman pizzan! :Love:


14 Heinä 2013 22:30
Profiili
Vaihtoasukas

Liittynyt: 27 Marras 2011 16:18
Viestit: 430
Viesti Lähetetty: 14 Heinä 2013 23:55
Olenpas ajan hermoilla:

Eilen söin kanaa pastan kanssa.

Tänään söin uusia perunoita vain voin kanssa. Nam.

Olin laiska tekemään mitään, mutta makaroonilaatikon ainekset on huomiselle. :blackeye

Jos makaroonilaatikko tuntuu mauttomalta, vinkkinä vaan, että jauhelihan tavanomaisen maustamisen lisäksi sekaan voi heittää sipulikeittoainekset.

Perinteisesti ensimmäinen kierros syödään suoraan uunista, mutta seuraavana päivänä se on loistavaa paistinpannulla lämmitettynä.


14 Heinä 2013 23:55
Profiili
Isoveli
Avatar

Liittynyt: 15 Syys 2009 14:22
Viestit: 7178
Viesti Lähetetty: 15 Heinä 2013 14:56
mävaan kirjoitti:
Jos makaroonilaatikko tuntuu mauttomalta, vinkkinä vaan, että jauhelihan tavanomaisen maustamisen lisäksi sekaan voi heittää sipulikeittoainekset.
Kyllä ja sekaan vielä jotain sulatejuustoa. Ai että. Tuo ei edes tarvi sitä munamaitoa, kun noin tekee. Paprika on myös makaronilaatikossa hyvää.

_________________
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles


15 Heinä 2013 14:56
Profiili
Vuoden Tulokas 2011
Avatar

Liittynyt: 16 Elo 2011 02:21
Viestit: 7305
Paikkakunta: Helsinki
Viesti Lähetetty: 15 Heinä 2013 17:13
Koskenlaskija kuuluu makaronilaatikkoon! Ei se munamaito niin pakollista todellakaan ole.
Ja tietysti tulee parempaa jos maustaa jauhelihan hyvin.

Heitän joskus paprikaa kanakastikkeenkin sekaan. [smilie=thefinger.gif]


15 Heinä 2013 17:13
Profiili
Jumalan Ruoska
Avatar

Liittynyt: 12 Loka 2009 15:27
Viestit: 12622
Paikkakunta: Espoo
Viesti Lähetetty: 15 Heinä 2013 22:46
Haluun järkyttää teitä muita makaroonilaatikon ystäviä. Teen sitä erittäin harvoin, mutta kun teen, niin ei siihen mitään jauhelihaa tule. Makaroonia ja munamaitoa vaan ja vähän mausteita. Syön, mitä jaksan ja loput pakkaseen, josta se sitten otetaan paistettavaksi. Herkkua. :love61:
Muutoin makaroonifeiveri on keittää jonkunlaista pastaa ja heittää kypsennyksen jälkeen soijakastiketta ja pikkupurkki tonnikalaa päälle.

_________________
a walking disaster


15 Heinä 2013 22:46
Profiili
Vaihtoasukas

Liittynyt: 27 Marras 2011 16:18
Viestit: 430
Viesti Lähetetty: 16 Heinä 2013 00:30
Paprikaa kannattaa syödä myös raakana, on vitamiinit paremmin tallella. Ruokaan kuin ruokaan se tuo väriä.

Jotkut jättää makaroonilaatikosta munamaidon pois ja laittavat lihalientä tilalle. En ole vielä kokeillut.

Knocker, ymmärrän sua hyvin. Yritin tänään kaikin tavoin väistellä jauhelihaa, että olisi tullut enemmän makaroonia.

Olet keksinyt täydellisen ratkaisun asiaan. [smilie=a_happyhappy.gif]


16 Heinä 2013 00:30
Profiili
Isoveli
Avatar

Liittynyt: 15 Syys 2009 14:22
Viestit: 7178
Viesti Lähetetty: 16 Heinä 2013 11:48
knocker kirjoitti:
Haluun järkyttää teitä muita makaroonilaatikon ystäviä. Teen sitä erittäin harvoin, mutta kun teen, niin ei siihen mitään jauhelihaa tule. Makaroonia ja munamaitoa vaan ja vähän mausteita. Syön, mitä jaksan ja loput pakkaseen, josta se sitten otetaan paistettavaksi. Herkkua. :love61:
Onhan tuotakin tullut kokeiltua ja oikein maustettuna siitä saa varmasti hyvää, mutta yleensä tuota tulee syötyä vain karjalanpaistin kanssa.

_________________
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles


16 Heinä 2013 11:48
Profiili
Julkkisasukas
Avatar

Liittynyt: 14 Syys 2009 21:16
Viestit: 790
Viesti Lähetetty: 16 Heinä 2013 15:26
knocker kirjoitti:
Haluun järkyttää teitä muita makaroonilaatikon ystäviä. Teen sitä erittäin harvoin, mutta kun teen, niin ei siihen mitään jauhelihaa tule. Makaroonia ja munamaitoa vaan ja vähän mausteita. Syön, mitä jaksan ja loput pakkaseen, josta se sitten otetaan paistettavaksi. Herkkua. :love61:


Tota on tullut itse myös tehtyä, mutta Amerikkalaisesti eli Mac n cheese . Makaronien ja munamaidon lisäksi sekaan cheddaria ja vähän emmenthaleria. Munamaito ei välttämätöt eli juuston ja makaronin sekaan voi pistää pikku lorku kermaa ja sitten vaan uunin n.170 C n. 25.30 min

_________________
Moi https://www.youtube.com/watch?v=zfXBNQM ... QMj2SE#t=0


16 Heinä 2013 15:26
Profiili
Vuoden Foorumilainen 2014
Avatar

Liittynyt: 29 Syys 2008 20:57
Viestit: 3133
Paikkakunta: Oulu
Viesti Lähetetty: 17 Heinä 2013 16:08
Vaikka kova poika olen kokkailemaan ja paljon on tullut tehtyä kaikennäköistä niin tänään pyöräytin ensimmäistä kertaa rehellisen ruskean kastikkeen mummon ohjeen mukaan. Ja olihan perkele niin hyvää. Eiliset grillikylet viipaloin pieniksi paloiksi ja viskasin tuoreen sipulin kera sekaan. Uusia pottuja lisukkeeksi.

Mutta ei tuota tuolla meijerivoin määrällä kovin usein tehdä tai seuraavissa kolesteroolimittauksissa anturit huutaa niveaa.

_________________
Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.


17 Heinä 2013 16:08
Profiili
Voittaja
Avatar

Liittynyt: 23 Syys 2008 15:51
Viestit: 4956
Paikkakunta: Elderlings
Viesti Lähetetty: 17 Heinä 2013 22:59
Onko kukaan syöny Lidlin grillimakkaraa?
Öögailin tänään mainoslehtistä ja havaitsin että sehän on kamaratonta makkaraa, eli vois vaikkapa ostaakin piruuttaan.

Jääkaapissa oottas nyt 9x 450g kanasuikaletta paistamista ja pakastamista. Ei jaksais millään. Pahoin pelkään että meneevät pakastimeen paistamattomina. Noku halvalla sain. Tulisia siipiäkin on, mut niissä on priority 1 syöntiluokka ja ne menee huomenna sekä ylihuomenna käyttöön.

Mitäs muuta sitä kertos ruokamarkkinoilta. No se verran että Lidlin Black Spirit jätskit on ihan törkeen hyviä. Vaarallisen hyviä jopa.

_________________
olet väärää mieltä


Viimeksi muokannut DosterMan päivämäärä 17 Heinä 2013 23:13, muokattu yhteensä 1 kerran

17 Heinä 2013 22:59
Profiili
Jumalan Ruoska
Avatar

Liittynyt: 24 Tammi 2005 17:39
Viestit: 14984
Paikkakunta: Chernarus
Viesti Lähetetty: 17 Heinä 2013 23:11
DosterMan kirjoitti:
Onko kukaan syöny Lidlin grillimakkaraa?

Oon niitä lätkämakkaroita testannu, ilmaveivejä ja lämäreitä ja mitälie. Toinen tais olla chili/cheddar ja toinen pelkkä juusto. Aika mautonta settiä, ja nekin ostin vaa ku oli 30% aleleima, hirveät kasat noita alennuksessa paikallisessa liiterissä. Ei ihme ettei kauppa oo käyny ku maku on mitä mitäänsanomattomin.

Makaronilaatikkokeskusteluun. Koskaan en ole munamaidolla tehnyt, vaan lihalientä johon sulate/tuorejuustoa sulatettuna. Makaronit keittämättömänä suoraan vuokaan, turha niitä keittää kun ne keittyy herkullisesti lihaliemijuustovellissä vuoassa. Jauhelihan kanssa tietty sipulia ja/tai punasipulia pannulla, jos on hurjalla päällä ni hienoks silputtua pekonia kans. Mausteita kulloisenkin fiiliksen mukaan. Koko setin pinnalle suosikkijuustoa raasteena. 45min 200C ja hyvä tulee.

Makaroonilootan pitää olla pinnalta rapeaa mut muuten löysähköä. Kun vasta uunista otetusta vuoasta kauhasee ni sen pitää levähtää osittain lautaselle, rapea juustokuori hattuna. Ei mitään velliä kuitenkaan.


17 Heinä 2013 23:11
Profiili
Voittaja
Avatar

Liittynyt: 23 Syys 2008 15:51
Viestit: 4956
Paikkakunta: Elderlings
Viesti Lähetetty: 17 Heinä 2013 23:25
Noi Lidlin lätkämakkarat oli kyl semipettymys. Nyt lähinnä tiedustelin tuota linkissä olevaa kilon makkarapakettia.

Makaroonilaatikkoon tietysti jauhelihaa. Ilman jauhelihaahan se on vaan makaronimössöä. Pinnalle korppujauhoja ja nesteytys luonnollisesti munamadolla, johon sotketaan mustapippuria. Koskenlaskija juustoa kun sivaltelee sinne tänne kerroksiin ja eiku uuniin. Jotain rehujakin pitää viskata sekaan, yleensä keitettyä porkkanaa kuuluu rehuosastolle. En oo testannu keittämättömillä makarooneilla, mut uskon että parempi on ku keittää ja turvottaa makaronit ennen uunia jo. Ja eipähän jää se makaronin kypsymisessä tuleva limavesi sinne syötäväksi, kun huuhtasee keitetyt makaroonit.

_________________
olet väärää mieltä


17 Heinä 2013 23:25
Profiili
Jumalan Ruoska
Avatar

Liittynyt: 24 Tammi 2005 17:39
Viestit: 14984
Paikkakunta: Chernarus
Viesti Lähetetty: 17 Heinä 2013 23:59
DosterMan kirjoitti:
En oo testannu keittämättömillä makarooneilla, mut uskon että parempi on ku keittää ja turvottaa makaronit ennen uunia jo. Ja eipähän jää se makaronin kypsymisessä tuleva limavesi sinne syötäväksi, kun huuhtasee keitetyt makaroonit.

Hmm, en oo huomannu että makaronista irtoais mitään limaa keitettäessä. Makaroni on kuitenki vaa makaronia; vehnäjauhoa ja vettä. Mut tiedän et monet ei halua suoraan viskoa raakana, vaan keittävät n. puolet normiajasta, eli ei edes al denteksi, ja sit vuokaan. En oo kuullu et kukaan kypsäks keitettyä laittais makaronilootaan vielä lisää ylikypsymään ja turpoamaan.

Pitääki joskus kokeilla jotain rehuja laittaa sekaa. Onhan toi meikän perusloota, etenki pekonilla, melkonen sydänpommi, ehkä rehut ees vähä helpottais omaatuntoa :)


17 Heinä 2013 23:59
Profiili
Isoveli
Avatar

Liittynyt: 13 Elo 2006 20:47
Viestit: 7833
Paikkakunta: Uleåborg
Viesti Lähetetty: 18 Heinä 2013 01:28
Oon syöny Lidlin lätkämakkaroita. Juustonmakuinen on ihan saatanan pahaa, älkää ostako. Normaali on ihan kelvollista joskin tosiaan makua sais olla enemmänkin. Mut ei siis pahaa kuitenkaan, kyllä sitä syö.

En tiiä onko tuo kilon paketissa oleva sitä ihan tavallista grillimakkaraa vai onks tuossa niihin joku ero. Luultavasti ihan samaa tavaraa on.

Edit: Tai sitten ei. Emmie tiijjä. :keineahnung:

_________________
Totuus on tuolla ulkona.


18 Heinä 2013 01:28
Profiili
Vuoden Tulokas 2011
Avatar

Liittynyt: 16 Elo 2011 02:21
Viestit: 7305
Paikkakunta: Helsinki
Viesti Lähetetty: 18 Heinä 2013 02:57
En ole koskaan kuullutkaan, että raakoja makaroneja laitettaisiin uuniin. :shock: Järkytyin kun nyt kuulin.
Kyllä niitä itse keitän.

Ilman jauhelihaa ei makaronilootaa syödä! Ihan turha lisuke sellainen. Jotain siihen ainakin pitää sitten sivuun ottaa syötäväksi.

Pekoniakaan en kyllä ymmärrä. :D En itse laita pekonia mihinkään ruokaan. Jauhelihapihveissä se maistuu liikaa läpi, eikä sovi lasagneen tai makaronilaatikkoonkaan.
En ottaisi edes hampurilaista jossa on pekonia.
Paistetut kananmunat ja pekoni (rapeaksi paistettuna) on hyvää, vaikka muuten en munista tai pekonista tykkääkään. :D


18 Heinä 2013 02:57
Profiili
Isoveli
Avatar

Liittynyt: 15 Syys 2009 14:22
Viestit: 7178
Viesti Lähetetty: 18 Heinä 2013 14:48
orgasmienkeli kirjoitti:
Pekoniakaan en kyllä ymmärrä. :D En itse laita pekonia mihinkään ruokaan. Jauhelihapihveissä se maistuu liikaa läpi, eikä sovi lasagneen tai makaronilaatikkoonkaan.
Makaronia, pekonisiivuja, joku maustettu Koskenlaskija ja tarpeen/maun mukaan muita mausteita, vuokaan ja uuniin. Tästä on tullut yks mun lempiruoista.

_________________
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles


18 Heinä 2013 14:48
Profiili
Kolhoosin johtaja
Avatar

Liittynyt: 02 Loka 2010 20:33
Viestit: 4456
Viesti Lähetetty: 18 Heinä 2013 15:43
Täällä tuntuu melkein jokasella olevan oma lisäyksensä makaroonilootaan, eli ehkä se mauttomuus omaan suuhun johtuu vaan siitä, että oon itte syönyt perinteistä, mautonta versiota vain. En oo itte sattuneesta syystä tehnyt (kai?), mutta muistelisin, että aika ylikypsiä on makaronit olleet syömissäni laatikoissa. Ja ylikypsä pastahan on tosi blaah! Yritän tässä vissiin sanoa, että pitäis joskus kokeilla jonkun sulatejuuston kanssa, ilman munamaitoa (ei mitään herkkua ole sekään), ja keitellä sitä makaronia vain vähän.

knocker kirjoitti:
Muutoin makaroonifeiveri on keittää jonkunlaista pastaa ja heittää kypsennyksen jälkeen soijakastiketta ja pikkupurkki tonnikalaa päälle.
Tänään tein kyseisen "bravuurisi" kokojyvänuudeleista, ja oli aika namia. (Ko. pasta on parempaa, kun jättää vähän al denteksi.) Soijakastiketta oon toki käyttäny ennenkin, mutta semmosissa vähän isommissa projekteissa, kuten tässä kanapastassa. On muuten herkkua, ja tänään just aikomus tehä tota vaihteeks (korvaan vain parsakaalen paprikalla). Mutta siis soijakastike antaa oikein kivan säväyksen pastaruokiin.

Lainaa:
Paistetut kananmunat ja pekoni (rapeaksi paistettuna) on hyvää, vaikka muuten en munista tai pekonista tykkääkään. :D
Sinäpä sen sanoit. Tai itse ehkä jättäisin munat poies, tai toisaalta paistettu muna vois toimiakin. Ei pekonia kuulu syödä muulla tavalla.


18 Heinä 2013 15:43
Profiili
Läyhääjä
Avatar

Liittynyt: 04 Maalis 2013 20:15
Viestit: 563
Viesti Lähetetty: 18 Heinä 2013 15:53
orgasmienkeli kirjoitti:
En ole koskaan kuullutkaan, että raakoja makaroneja laitettaisiin uuniin. :shock: Järkytyin kun nyt kuulin.
Kyllä niitä itse keitän.


Mä teen makaroonilaatikon aina raakoihin makarooneihin, hyvin kypsyy ne raa'at makaroonit siellä munamaidossa sen tunnin aikana :)


18 Heinä 2013 15:53
Profiili
Kunniajäsen
Avatar

Liittynyt: 29 Syys 2007 23:24
Viestit: 7841
Paikkakunta: Pirkkala
Viesti Lähetetty: 18 Heinä 2013 16:34
Pekoni on ehkä parasta pizzan päällä. Pizzapohja, tomaattipyre, valkosipulia (koska muuten kuivuu ja kärtsää), juusto ja sen päälle loput täytteet eli paljon parjattu ananas, sipuli ja päällimmäiseksi pekoni. Ihan kamalasti ei pizza tosta parane.

_________________
The reason I swear so much is because fuck you.


18 Heinä 2013 16:34
Profiili
Isoveli
Avatar

Liittynyt: 15 Syys 2009 14:22
Viestit: 7178
Viesti Lähetetty: 18 Heinä 2013 16:42
^Kuulostaa muuten hyvältä, mutta se paljon parjattu ananas pois ja tilalle vaikka tomaattia tai paprikaa.

Pekoni on oikeasti hyvää monessa paikkaa. Pitää olla vaan uskallusta ja mielikuvitusta kokeilla. Kaikkein parasta se on toki Koskenlaskijalla täytetyn herkkusienen ympärillä grillatessa.

_________________
"You mustn't fight the elephant. You mustn't fight anybody. War is a very silly way to behave you know." -Dr. Snuggles


18 Heinä 2013 16:42
Profiili
Pääohjaaja
Avatar

Liittynyt: 10 Loka 2010 15:08
Viestit: 5171
Paikkakunta: JKL
Viesti Lähetetty: 18 Heinä 2013 16:43
Marika1 kirjoitti:
Täällä tuntuu melkein jokasella olevan oma lisäyksensä makaroonilootaan, eli ehkä se mauttomuus omaan suuhun johtuu vaan siitä, että oon itte syönyt perinteistä, mautonta versiota vain.


Kuulostaa siltä että sun kokemukset makaroonilaatikon parissa rajoittuu johonkin koulumaailmaan tai vastaavaan. Joten en ihmettele jos ei oikein maistu.

Tapaus pekoni. Vaikka oonki suomalainen ÄIÄ, niin ei tuo pekoni vaan nappaa. Ainoastaan täytettyjen herkkusienien ympärille rullattuna tuota viihtii syödä. Samalla tuo on ainut "ruokalaji" jossa voin sietää herkkusieniä, joten aikamoinen sattuma. Kumpikin on muuten ihan ribaletta, mutta yhdessä aivan verraton makuelämys.

Edit: Zygerö,prkl. Nyt mun viesti näyttää siltä että matkin sua. Meen kylmään suihkuun vetää ranteet auki.

_________________
:)


18 Heinä 2013 16:43
Profiili
Kolhoosin johtaja
Avatar

Liittynyt: 02 Loka 2010 20:33
Viestit: 4456
Viesti Lähetetty: 18 Heinä 2013 18:28
Risto kirjoitti:
Kuulostaa siltä että sun kokemukset makaroonilaatikon parissa rajoittuu johonkin koulumaailmaan tai vastaavaan. Joten en ihmettele jos ei oikein maistu.
Äipän tekemänä sama juttu. Että eläs kuule yritä kloppi kyseenalastaa mun kokemuksia!

Zygerö kirjoitti:
^Kuulostaa muuten hyvältä, mutta se paljon parjattu ananas pois ja tilalle vaikka tomaattia tai paprikaa.
No eikä! Voi laittaa myös tomaattia, mutta ei nyt herran tähen sitä ananasta pois.

Täytetyt herkkusienet pekonilla ympäröitynä kuulostaa tarpeeks eksoottiselta ollakseen hyvää. Kiitos vinkistä!


18 Heinä 2013 18:28
Profiili
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 450 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Seuraava



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com